Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Nye Tesla Model 3 Performance: Løftes til nye høyder

Facelift-utgavene av Tesla Model 3 har manglet en modell. Nå er Model 3 Performance her.

Skrevet av / 24.04.24 - 10:07
Nye Tesla Model 3 Performance: Løftes til nye høyder

Nå er det Tesla har nettopp lansert en heftig oppgradering av sin populære Model 3 Performance. Med en rekke betydelige forbedringer både under panseret og i utførelsen forøvrig, lover Tesla at dette skal være deres hittil kraftigste og mest dynamiske Model 3.

Tesla Model 3 Performance 2-resized
Foto: Tesla

0-100 på 3,1 sek

Den nye utgaven av Model 3 Performance kommer med Teslas nyeste generasjon av Performance-drivenheten, som leverer over 460 hestekrefter og en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på imponerende 3,1 sekunder. Topphastigheten er også økt til 262 km/t. Men det er ikke bare rå kraft Tesla har fokusert på.

For å overføre all denne kraften til asfalten på best mulig måte, har Model 3 Performance fått bredere bakhjul med smidde 20-tommers aluminiumsfelger og nye høyytelses sommerdekk. Med det nye oppsettet loves vi skarpere respons i svingene, bedre forutsigbarhet og økt veigrep, både på vanlig vei og på bane.

Les også Tesla har hørt våre bønner Et hissigere utseende og lengre rekkevidde, men først og fremst viktige oppgraderinger av interiøret, gjør at Tesla Model 3 endelig har blitt en super bil. Bortsett fra på ett område.
Tesla Model 3 Performance dampers-resized
Foto: Tesla

Adaptive støtdempere

En annen stor nyhet er innføringen av adaptiv støtdemping, som styres av Teslas egenutviklede programvare integrert i deres Tesla Vehicle Dynamics Controller (VDC). Et høyteknologiske systemet som lover topp ytelse, uten å gå på kompromiss med komforten i hverdagen.

Tesla Model 3 Performance chassis-resized
Illustrasjon: Tesla

Men oppgraderingene stopper ikke der. Tesla har også gjort betydelige forbedringer i chassiset for å matche den økte ytelsen. Økt strukturell stivhet, oppdaterte fjærer, stabilisatorstenger og fôringer skal gi et chassis som responderer umiddelbart på førerens kommandoer.

Bremsene har også fått en oppgradering, med Teslas avanserte Performance-bremseklosser som standard. Dette gir mer umiddelbar oppbremsing, høyere termisk grense og bedre holdbarhet. Og selvfølgelig kommer Model 3 Performance med de ikoniske røde bremsekaliperne.

Tesla Model 3 Performance track mode-resized
Ny Track Mode 3.0. Foto: Tesla

Oppgradert Track Mode

For de som liker å teste grensene på bane, har Tesla også oppgradert sin Track Mode. Denne modusen integrerer nå de adaptive dempekontrollene med et Performance-optimalisert drivverk, som skal gi føreren maksimal kontroll.

Det er ikke bare under panseret at Model 3 Performance skiller seg ut. For første gang har Tesla gitt modellen en skreddersydd design. Nye støtfangere foran og bak gir et mer aggressivt utseende, samtidig som de bidrar til optimalisert aerodynamikk og kjøling. En karbonfiberspoiler og dessuten en bakre diffusor bidrar også til optimal balanse og stabilitet i høye hastigheter.

Tesla Model 3 Performance seats-resized
Nye sportsseter. Hvite er ekstrautstyr, mens sorte er standard. Foto: Tesla

Innvendig finner vi nye sportsseter med forbedret sidestøtte, både ventilasjon og varme, samt unike karbonfiberdetaljer med et vevemønster som er helt nytt for Tesla.

Ellers har Model 3 Performance selvsagt fått alle andre oppgraderinger som følger med facelift-utgaven, slik at dette er den første Model 3 Performance-utgaven med adaptive LED matrise-kjørelys.

Les også Verdens raskeste gatebil er direkte skummel Den sagnomsuste Model S Plaid inviterer til å bryte loven. Og ikke bare på grunn av hurtigheten.
Tesla Model 3 Performance 1-resized
Foto: Tesla

Tesla Model 3 Performance: Pris og tilgjengelighet

Alle disse oppgraderingene kommer selvsagt med en prislapp. Model 3 Performance starter på 589 765 kroner, betydelig mer enn basismodellen som starter på 387 600 kroner. Men for de som søker ultimat ytelse og et unikt design, uten å måtte punge ut for en dobbelt så dyr Model S Plaid, kan den nye Model 3 Performance være verdt investeringen. Leveringene starter i andre kvartal, og leveringstiden kan sjekkes på Teslas hjemmeside.

Det blir spennende å se om disse omfattende oppgraderingene vil befeste Model 3 Performance sin posisjon som en av de mest attraktive elektriske sportsbilene på markedet.

Mer info: tesla.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Batteridrevet plentraktor fra Husqvarna

Hybrid elsykkel laget for Norden

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Scroll to Top