Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Tesla fremskynder «billig-bilen»: – Kommer i år!

Tesla tar grep for å få opp salget, og vil fremskynde produksjonen av billigere biler.

Skrevet av / 25.04.24 - 11:11
Tesla fremskynder «billig-bilen»: – Kommer i år!

Tesla tar grep for å snu den negative trenden med fallende salg og lønnsomhet. I går kunngjorde selskapet at de vil lansere nye, rimeligere modeller allerede mot slutten av året.

Dette er en betydelig fremskyndelse fra den opprinnelige planen, om lansering sent i 2025. Spesielt sett i lys av at Reuters nylig annonserte at planene var droppet helt og holdent.

Ikke «Model 2»

Vel, egentlig er det ingen selvmotsigelse. Den – eller de – kommende modellen(e) er nemlig ikke den mye omtalte «Model 2» – eller hva den nå skulle hete, som internt i selskapet gikk under kodenavnet Redwood. Og som skulle treffe under det viktige prispunktet på 25 000 dollar (ca 275 000 norske kroner).

Planen var å bygge denne modellen på en helt ny plattform med «revolusjonerende produksjonsteknologi», trolig ved nye fabrikker i Texas og Mexico. De planene ser ut til å ha blitt skrotet.

Les også Brukte Tesla-er stuper i verdi Ingen andre bilmerker synker så mye i bruktverdi som Tesla i USA. For noen norske eiere er det ekstra smertefullt.

Baseres på eksisterende produksjonslinjer

Under presentasjonen av første kvartals resultater tidligere denne uken, kom styreformann Elon Musk med en kursendring. I stedet for en helt ny modell, vil Tesla nå lansere «nye modeller» basert på dagens plattformer og produksjonslinjer. Dette for å holde kostnadene nede og øke kapasitetsutnyttelsen.

Den første bilen skal komme allerede mot slutten av i år eller tidlig i 2025, altså betydelig tidligere enn den opprinnelige planen.

Tesla Model 3 Performance 2-resized
Er det i virkeligheten snakk om en billigere variant av Model 3: Her den nye Model 3 Performance. Foto: Tesla

Helt nye, eller eksisterende Tesla-modeller?

Hva disse «nye modellene» konkret vil innebære er derimot fortsatt uklart. Dreier det seg om enklere, nedstrippede versjoner av dagens Model 3 eller Model Y? Eller snakker vi i stedet om en helt ny modell – eller modeller – som benytter deler av den planlagte neste generasjons plattform i dagens design?

Én mulighet er en nedstrippet versjon av Model 3, som i dag starter på rundt 390 000 kroner. En slik modell vil kunne gjøre Tesla mer konkurransedyktig mot kommende rimelige elbiler fra Kina, som BYDs Seagull med en startpris på under 10 000 dollar i Kina. Denne kommer også til Europa, og selv om prisen forventes å dobles her, er Seagull fortsatt en bil som kan skape trøbbel for konkurransen.

En annen mulighet er at Tesla vil bygge inn deler av den planlagte neste generasjons plattform i dagens modeller, noe som kan gi kostnadsbesparelser uten å måtte utvikle en helt ny modell. Dette kan for eksempel inkludere et nytt batterisystem, varmesystem og en generell reduksjon av antall komponenter.

Uansett virker det klart at ambisjonen om en helt ny, banebrytende modell til 25 000 dollar er lagt på is for denne gang.

Les også Tesla Model Y med 600 km rekkevidde Bakhjulsdreven Tesla Model Y Long Range gir enda lengre rekkevidde, og lavere pris.

Tøffere konkurranse

Bakgrunnen for å sette effektivisering foran innovasjon denne gangen er sammensatt. Tesla har lenge vært den dominerende aktøren i elbilmarkedet, men møter stadig tøffere konkurranse fra etablerte bilprodusenter, men kanskje enda tøffere er konkurransen mot kinesiske bilmerker. Ikke minst gikk BYD forbi Tesla i 2023, som verdens største produsent av el-kjøretøy.

Samtidig har etterspørselen etter elbiler kjølnet på verdensbasis, noe som har ført til at Tesla har måttet kutte prisene for å stimulere salget.

Resultatet har vært fallende marginer og et kraftig fall i aksjekursen. I første kvartal falt salget med 20 prosent sammenlignet med fjerde kvartal i fjor, og bruttomarginen på bilsalget endte på 16,4 prosent, betydelig lavere enn toppnivået på 30 prosent for bare ett år siden.

Fornuften seirer

Teslas avgjørelse om å basere sine nye, rimeligere biler på eksisterende plattformer, er fornuftig. Tesla har allerede fire forskjellige grunnplattformer, fordelt på seks modeller: Model S og X deler en, Model 3 og Y en annen, mens Cybertruck har sin helt egen. Det samme har selvsagt lastebilen Semi, mens den kommende 2. generasjons Roadster er mer gåtefull.

Hvis Tesla skulle utviklet ytterligere en helt ny plattform til sin «Model 2», ville det muligens være å gape over for mye, da nok en produksjonslinje måtte bygges parallelt med de andre. Grepet med å bruke eksisterende plattformer gjør det dessuten mulig å få de nye bilene ut på markedet i raskere tempo. Noe som kan være avgjørende for å opprettholde veksten og forsvare markedsposisjonen i et stadig mer konkurranseutsatt marked.

Les også Tesla har hørt våre bønner Et hissigere utseende og lengre rekkevidde, men først og fremst viktige oppgraderinger av interiøret, gjør at Tesla Model 3 endelig har blitt en super bil. Bortsett fra på ett område.

Tesla satser på selvkjørende

Samtidig er det verdt å merke seg at Tesla ikke ser ut til å gi slipp på visjonen om selvkjørende biler. Under presentasjonen av kvartalsresultatene understreket Elon Musk at de som ikke tror på Teslas evne til å løse autonomi, ikke bør være investorer i selskapet. En selvkjørende «robotaxi» er fortsatt planlagt lansert i august.

Det gjenstår å se om Teslas nye strategi vil lykkes i å snu den negative trenden. Men at de nå satser på rimeligere modeller, virker som et klokt trekk i et marked der prisene presses ned og konkurransen tilspisses.

Kilde: Reuters

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Model Y og Model 3 blir billigere

"Ingen" vil ha Tesla Full Self Driving

Første titt på Audi Q6 e-tron

Tesla Cybertruck er i Norge

Beijing Auto Show 2024: Nye elbiler på løpende bånd

Billigere Tesla kan komme allerede i år

Nyeste med facelift: Tesla Model 3 Performance

Toyota Mirai: Et sant mareritt

Ny Mini-modell underveis

Toppløst og smellvakkert fra Maserati

Snart går Mercedes EQS enda lengre

Alfa Romeos første elbil

Scroll to Top