TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender 2024 Delta her!

: Arcam airDAC

Strømmer gjennom luften

Arcam airDAC tar tak i lydsignalet direkte gjennom luften, og forvandler det til musikalske toner.

Av / 15.12.14 - 05:00
Arcam airDAC

Lyd & Bilde mener

  • Når man først har begynt å strømme lyden trådløst, vil man nødig tilbake til kabel. Konverteren håndterer de trådløse lydsignalene bra, musikken låter nøytralt og ærlig.
  • Vi savner litt gnist og engasjement. Ingenting stikker seg veldig ut, og musikken låter i det hele tatt litt flatt. Vi savner også en USB-inngang for PC og Mac.

Den mest spennende funksjonen med airDAC fra Arcam er utvilsomt AirPlay. Ved å koble digitalkonverteren til hjemmenettverket – enten trådløst eller med kabel – tilføres AirPlay-funksjonalitet til ditt eksisterende stereoanlegg. Undertegnede vil gjette på at når du først har oppdaget hvor praktisk dette er, vil du sjeldent bruke noen av de andre inngangene. Med en iPhone eller iPad tilkoblet det samme nettverket som digitalkonverteren, trykker du bare på AirPlay-ikonet på din håndholdte enhet, og lyden kommer straks gjennom anlegget. Og i motsetning til Bluetooth så tillater AirPlay overføring av tapsfri lyd i ekte CD-kvalitet.

Lydkvalitet
Det er først og fremst denne bekvemmeligheten som gjør det til en drøm å bruke Arcam airDAC. Jeg går rundt i rommet og spiller musikk rett fra lomma, med god lydkvalitet. Musikken kommer klart og tydelig frem, her er ingen skarpe kanter i diskantområdet. Cymbaler skinner fint i toppen, og vokale prestasjoner kommer godt frem, det være seg mannlige eller kvinnelige. Det oppfattes imidlertid en anelse flatt og slankt. Lydbildet er ikke like stort og bredt som med Musical Fidelity V90-DAC, og det er mindre sprut i basstromma.

Med musikken spilt fra min MacBook Pro tilkoblet med optisk digitalkabel, blir det straks mer bredde i lydbildet. Musikken kommer mer ut i rommet, og effekten av stereo blir større. Vokalene separeres bedre fra musikken, og i det hele tatt løfter det seg et hakk.

Totalt sett er lyden likevel ikke fullt så luftig og oppløst som med Musical Fidelity. Her betaler du først og fremst for bekvemmeligheten med AirPlay.

Konklusjon
Det blir ikke mer praktisk enn å strømme musikken helt trådløst. Og med Arcam airDAC får man en ny lydopplevelse sammenlignet med billig skvip. Likevel er det klart at man her betaler for bekvemmeligheten. Lydbildet blir litt flatt, uten de store kontrastene. Vi savner i det hele tatt litt liv, og spesielt bassområdet (ikke minst basstromma) kunne godt vært litt sprekere. Alt i alt et helt brukbart produkt, men aldri fantastisk.

Annonse

Også i denne testen:

Musical Fidelity V90-DAC

Silkelyd til bomullpris

Musical Fidelity har klart kunststykket å gi et godt snev av high-end-lyd i en særdeles rimelig innpakning.

Nærmere lydmessig pose og sekk kommer man knapt i denne prisklassen. Konverteren har en oppløsning som vi knapt har opplevd til denne prisen, og musikken kommer befriende luftig ut.
Dyrere konvertere har gjerne enda mer fraspark og dynamikk.
Les hele testen

YBA WD202

Harmoniske toner

Denne konverteren kombinerer et lekkert ytre og mange funksjoner med musikalske toner av topp kvalitet.

Lyden er meget god, spesielt med balansert tilkobling. Konverteren kan brukes som digital forforsterker, og både hodetelefonutgang og fjernkontroll er på plass. Vi er dessuten forelsket i utseendet.
Konverteren låter ikke like bra med ubalanserte tilkoblinger. Hodetelefonutgangen låter greit, men ikke mer.
Les hele testen

Hegel HD12

Nesten alt man kan ønske seg

For første gang har Hegel en DAC med hodetelefonutgang. HD12 låter dessuten forrykende bra.

Usedvanlig potent og dynamisk lydbilde, kombinert med flott dybde og åpenhet. Hodetelefonutgangen låter meget bra, og DAC-en kan brukes som digital forforsterker.
Den lille, kjipe fjernkontrollen kan lett forsvinne mellom sofaputene. Lydnivået kan ikke styres på selve DAC-en, som gir begrenset brukervennlighet i skrivebordsituasjoner. Det finnes kraftigere hodetelefonforsterkere.
Les hele testen
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

50%

Juletilbud - 50% Rabatt!

50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)

Prøv LB+Total i 1 måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-

LB+ Total 12 mnd / 156,-

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

925,-
79,- / for 1 mnd
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

Ytterst vellydende

Weiss DAC501: Ingeniørkunst og musikkglede

Her får du mye for pengene

Bluesound tar opp kampen med WiiM

Technics frir til audiofile

Ligner et laboratorieapparat

Rett og slett et knallkjøp

En ganske uvanlig platespiller

Gløder av spilleglede

Stylet minimalisme

Hi-Fi-strømming på budsjett

High-end i tungvektsklassen

Lyd & Bilde