Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Pinell Supersound 901

Trådløst alt-i-ett

Lydtrykket blåser deg i bakken fra Pinell-anlegget, som bare mangler én ting.

Skrevet av / 06.03.24 - 11:01
Pinell Supersound 901
Lasse Svendsen

De færreste har noen forventninger til et bordanlegg. Det skal virke, spille greit, og helst ikke ta for mye plass. Fint om prisen ikke er avskrekkende, ikke sant?

Hos norske Pinell er de ikke fornøyd med greit. Helt siden de slo igjennom med en oppsiktsvekkende god reiseradio, har de alltid strevet etter å få bakt inn god lyd. Uansett om det har handlet om radioer, eller små anlegg i mono eller stereo. 

Sist gang vi testet noe fra den kanten, var det Pinells største bordanlegg Supersound 701, som med alt innebygget – også CD-spiller, leverer fyldig og fin lyd for et kompakt bordanlegg.

Les også Pinell Supersound 701 Det kompakte anlegget fra Pinell er best i sin klasse.

Nå er flaggskipet i serien her, og Supersound 901 er med sine nesten 80 cm i bredden, en helt annen opplevelse. Det brede alt-i-ett-anlegget ligner en stor lydplanke, men er et komplett anlegg med alt innebygget, og tilkoblinger for eksterne lydkilder. 

Foto: Pinell

Mange trenger ikke noe mer enn Supersound 901. Som har strømming over Wifi eller Bluetooth, Spotify-integrering med FM/DAB+ radio, og CD-spiller. To digitale og en analog stereoinngang, betyr at man kan koble til en platespiller, spillkonsoll eller TV til anlegget. Minnepinne med musikk, kan kobles til USB-inngangen på baksiden.

Dessverre finnes det ikke en HDMI-inngang med lydretur (ARC), som er mer praktisk å koble TV-lyden til, enn den optiske inngangen på baksiden. Men anlegget kan likevel fungere som lydplanke til TV-en, selv om det ikke har Dolby Atmos surround.

Foto: Lasse Svendsen

App-styring

De fleste foretrekker nok å strømme fra mobilen med Bluetooth, men lyden blir bedre når man strømmer med Wi-Fi. Som hvertfall Tidal og Qobuz-brukerne bør gjøre. De som foretrekker Spotify Connect, vil neppe høre forskjellen.

Det gjør man derimot hvis man hopper over DAB- eller FM-radio, og lytter til radio med nettradio i anlegget. Der er faktisk lyden bedre fordi lydfilen ikke er strupet like mye som på DAB og FM.

Radiostasjoner på alle bånd, og podcasts kan forhåndslagres, og raskt velges med talltastene på fjernkontrollen, eller i den nye Oktiv-appen som erstatter Undok-appen Pinell brukte før. I appen kan man også velge eq selv og gjør innstillinger som er litt mer kronglete å få til med fjernkontrollen.

Foto: Lasse Svendsen

Den er forøvrig fin å ha til det grunnleggende, men ikke til innstillinger. Trykker man på meny-knappen, må man huske på å navigere sidelengs med fireveisknappen på fjernkontrollen. Prøver du å skrolle ned eller opp i skjermmenyen med + og -, volumknappene altså, stiller du ikke overraskende volum. Men også når du er i innstillingsmenyen. Det burde kunne løses i en fastvareoppdatering, for logisk er det ikke. 

Foto: Lasse Svendsen

Massivt lydbilde

De færreste bordhøyttalere kan matche dynamikken og fysikken til Pinell-anlegget. Naim Mu-So kan det selvsagt, men den koster mer og mangler radio og CD-spiller. 

Les også Komplett stereoanlegg med alt Technics SC-C70 MK2 er anlegget man skal ha dersom plassen er liten, men ønsket om god lyd er stort.

Det nærmeste man kommer Supersound 901, er Technics lekre Ottava SC-C70 MK2. Også det med radio, strømming, toppladet CD-spiller og innganger for eksterne lydkilder. Det leverer litt varmere lyd, og har en enkel form for romkorreksjon. 

Toveis høyttalere under grillene. Foto: Lasse Svendsen

Men det har ikke Supersound-anleggets fysiske bass, og leverer heller ikke et like stort og åpent lydbilde. Bak de avtakbare stoffgrillene på 901, sitter det to 10 cm mellomtonebasser, og to 25 mm diskanter. Elementene er plassert i et bassreflekskammer på hver side av fargeskjermen og betjeningspanelet. Men under kabinettet sitter nøkkelen til den fysiske lyden. En 16,5 cm stor subwoofer, som kan slås av om man synes det blir for mye av det gode.

16,5 cm stor subwoofer. Foto: Lasse Svendsen

Jeg anbefaler å ha den på, og heller justere bass og diskant i menyene, alternativt prøve de ferdige eq-innstillingene hvis man ønsker å endre på lyden.

Kraften fra subwooferen bidrar i høy grad til den fete bassen, men også til skalaen i lydbildet, og den gir dybde til slagverk og bassgitarer. Så mye at man merker det fysisk. Men ikke sånn at det overskygger resten av lydbildet. Som er forbausende fokusert og detaljert. Vokaler gjengis med varm glød, og gitarer, strykere og treblåsere skinner i det åpne lydbildet. 

Foto: Lasse Svendsen

Til og med klavermusikk lyder fyldig og dynamisk her. Det er fin dybde i de laveste oktavene på instrumentet, og bytter man fra strømming over Wifi til CD, åpner lydbildet seg mer opp og fokuset dras til. 

Konklusjon

Pinell Supersound 901 er et meget vellykket anlegg, som passer perfekt for alle som vil ha alt på ett sted. Lydkvaliteten er uovertruffen for et anlegg i denne prisklassen, og med alt integrert, er det i stand til å fylle manges behov for lyd i hjemmet. HDMI-inngang ville vært en velkommen bonus, men den optiske inngangen gjør jobben for de som vil bruke anlegget som lydplanke. Det er også verdt å nevne at anlegget ser bra ut, med meget fin trefinér og utskiftbare fronter.

Foto: Lasse Svendsen

Karakter
Pinell Supersound 901
Premium

Lyd & Bilde mener

Stort lydbilde med skikkelig seriøs bass, åpen og balansert klang. Spiller høyt nok i massevis. Kan styres med app. Fjernkontrollen er ikke så intuitiv som vi ønsker. Ingen HDMI-inngang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Spiller best uten

Bordanlegget som har alt

Et uvanlig godt kjøp

Platespiller med startknapp

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Lyd & Bilde
Scroll to Top