TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST 3 strømmeforsterkere

Fet lyd på liten plass

Nyt bekvemmeligheten med strømming, uten å miste lydkvalitet på veien! Bli lykkelig med en av disse tre små strømmeforsterkerne.

forfatter
Publisert 17.07.21 - 09:00
Produkter i testen
 • Cambridge Audio Evo 150
 • Lyngdorf TDAI-1120
 • Primare I15 Prisma
 • I søken etter de beste musikkopplevelsene er det lett å tenke at man må velge seg et tungt og stort beist av en forsterker, som nesten får sikringen til å gå når man skrur den på. En forsterker som fillerister høyttalerne og banker musikken ut av dem.

  Små, nette forsterkere med strømming

  Det trenger slettes ikke være tilfellet. Heldigvis. Det finnes nemlig små, nette forsterkere, som bare opptar halvparten av benkeplassen til en fullskalaforsterker, men som likevel spiller musikk med fantastisk lydkvalitet. Og som er komplett med alt man trenger, for å kunne strømme musikken trådløst fra mobil eller PC.  Man må bare velge riktig, og dessuten være villig til å betale litt for gildet.

  Les også 7 par vegghøyttalere Hvorfor skal du godta middelmådig lyd, bare fordi du ikke ønsker store, prangende høyttalere i stua?

  Man kan komme fint ut av det med for eksempel en Sonos Amp strømmeforsterker og et par gode kompakthøyttalere. Da får du et flott anlegg, som tilsammen koster mindre enn én av forsterkerne i denne testen. Men du får så mye mer ut av musikken, om du går opp et par kvalitetsnivåer.

  Primare I15 Prisma front Lyngdorf_Front_skygge Cambridge Audio Evo 150 Tidal Connect
  <
  >
  Tre strømmeforsterkere: Primare I15 Prisma, Lyngdorf TDAI-1120 og Cambridge Audio Evo 150

  Tre premium strømmeforsterkere

  Vi tester her tre alt-i-ett-forsterkere i premiumklassen. Alle støtter trådløs lyd gjennom både Chromecast, AirPlay 2 og Bluetooth. Spotify Connect har de også, med andre ord står du helt fritt til å velge hvordan du vil spille av musikken fra mobil eller PC. Forsterkerne har også noen individuelle triks i ermet, og vi kan røpe først som sist at ingen av dem låter likt.

  Rimeligst i testen er Primare I15 Prisma, og et lite steg over denne igjen ligger Lyngdorf TDAI-1120. De er begge på 60 watt, men bruker litt ulik teknologi. Lyngdorf-forsterkeren er for øvrig den eneste i testen med innebygd romkorreksjon, slik at den kan tilpasse lyden fra høyttalerne til rommet.

  Over disse igjen troner Cambridge Audio Evo 150. Den er over dobbelt så kraftig, men nøyaktig hvor mye lenger den kan drive høyttalerne vil vi finne ut av. Den er også den eneste av de tre med hodetelefonutgang, i tilfelle du vil kose deg med et par klokker på hodet.

  Alle tre forsterkerne kan mye av det samme når det kommer til strømming av musikk. De holder også alle høy kvalitet, både på lyd og konstruksjon. Spørsmålet blir hvilken som er riktig for deg, og det håper vi du blir klokere på etter denne testen.

  Produkter i testen

  Cambridge Audio Evo 150

  Veloppløst kraftplugg

  Når det kommer til kompakte alt-i-ett-forsterkere, kan det vanskelig gjøres bedre enn Cambridge Evo 150.

  Alle funksjoner du trenger – og mer til! Gjennomtenkt design, og fantastisk lyd!
  Det finnes nok av fullstørrelses-forsterkere med enda bedre lyd.

  Lyngdorf TDAI-1120

  Fikser rommet

  I mange rom vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere mye bedre enn andre forsterkere. Takket være et viktig triks.

  Spekkfull av funksjoner, glimrende romkorreksjon. Fin lyd.
  Låter litt tamt uten romkorreksjon. Ingen fjernkontroll, må styres med app.

  Primare I15 Prisma

  Stor overraskelse i liten pakke

  Denne lille krabaten fra Primare kan det meste, er lekker å se på, og låter fortreffelig.

  Stram og god lyd, mange tilkoblinger og strømmemuligheter
  60 watt er ikke all verden
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
  McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
  Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
  HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
  Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
  Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend