Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Jabra Evolve2 65 Flex

Komfortabel og pålitelig lettvekter

Jabra Evolve2 65 Flex fungerer bra, og er blant de mest komfortable on-ear-hodesettene.

Skrevet av / 27.05.24 - 08:49
Jabra Evolve2 65 Flex
Geir Gråbein Nordby

Jabra Evolve2 65 Flex skiller seg fra Evolve2 65, ved at mikrofonarmen er kortere og nesten helt usynlig når den felles inn. Man kan dermed bruke dem i full offentlighet uten å se ut som en forvillet kontorarbeider. Dette gjør dem bedre egnet til hybrid kontorbruk.

Komforten er meget god, hodesettet har sammenleggbar design og aktiv støydemping. Det har alle funksjoner et hodesett skal ha, inkludert medhør/sidetone, for å høre omgivelsene og sin egen stemme utenfra, under samtaler. Et innebygd lys viser andre når du er opptatt.

Jabra Evolve2 65 Flex lifestyle-topaz
Trådløs lading ville vi ikke betalt ekstra for. Foto: Geir Gråbein Nordby

Avanserte innstillinger, som justering av sidetone/medhør og EQ, kan gjøres i både desktop-appen Jabra Direct og mobilappen Jabra Sound+.

Medfølgende dongel kan velges med USB-A eller C. Versjonen jeg har fått til test har dessuten medfølgende trådløs ladeplate, men denne er ikke nødvendig. Hodesettet lader raskere og mer stabilt med USB-C, så jeg ville personlig spart pengene.

Jabra Evolve2 65 Flex folded-topaz
Mikrofonarmen er nesten usynlig i innfelt tilstand. Foto: Jabra

Fjærlett

Øreklokkene veier bare 136 gram. De er små og ligger utenpå ørene, men de svært myke putene gjør at de sitter meget behagelig over lengre perioder. Jeg kjenner etterhvert at ørebrusken presser smått mot brillestengene, men dette er likevel blant de mest behagelig on-ear-klokkene jeg har prøvd.

Lyden av Jabra Evolve2 65 Flex

Lydkvaliteten på musikk er helt ok. Bassen er fyldig, men er mer ullen og dominerende enn med dedikerte musikk-hodetelefoner. Også Epos Adapt 560 II og 660 låter bedre. Noe av skylden må tilskrives SBC-kodeken, som låter dårligere enn andre kodeker som AAC og aptX. Når jeg justerer opp mellomtonen og også litt diskant, kommer både stemmer og instrumenter mer til sin rett. Bassen blir ikke like dominerende, og ting låter mer balansert.

Les også Flott hodesett for lite penger Hvis du kan leve med kabel, er Jabra Evolve2 30 et meget godt alternativ. Husk å velg stereoversjonen!

Den aktive støydempingen undertrykker lavfrekvent støy bra, greit, men skravling fra andre medarbeidere klarer den ikke helt å stilne. Omgivelseslyd (hear-through) fungerer derimot kjempebra, hvor omgivelsene slipper klart inn, uten å låte kunstig i det hele tatt.

God samtalelyd

I samtaler kommer brukerens stemme klart og tydelig igjennom. Lydnivået på min stemme er litt lavere hos mottakeren enn med de andre hodesettene, og lyden låter mer prosessert enn med Epos-modellene. Derimot overbeviser Jabra-ene i støyende omgivelser. Med 70 dB simulert kaféstøy i bakgrunnen filtreres omgivelsene ut nesten komplett, og min stemme låter nesten like klart som i støyfrie omgivelser. Dette er nok klokkene i testen som funker aller best i støyende omgivelser.

Jabra Evolve2 65 Flex lifestyle 4-topaz
Foto: Jabra

Konklusjon

Jabra Evolve2 65 Flex passer fint for hybridkontoret, med meget god samtalekvalitet, høy komfort, og en meget kompakt og lettvekts design.

Lyden på musikk er helt grei, og blir bedre med litt justering av EQ. Men det blir aldri like bra som de beste, blant annet fordi man er låst til verdens kjipeste lydkodek, nemlig SBC.

Karakter
Jabra Evolve2 65 Flex
Premium

Home mener

Talekvaliteten imponerer spesielt i støyende omgivelser. Superlett og komfortabelt hodesett, og fyldig lyd på musikk. Musikk mangler oppløsning, spesielt i diskanten. Ingen støtte for aptX eller AAC. Dongel kan oppføre seg ustabilt, hvor musikken pauser. Løsningen er å plugge ut og inn igjen.

Også i denne testen:

4 trådløse hodesett til hybridkontoret

Epos Adapt 660

Praktfullt ... og plagsomt

Epos Adapt 660 har utmerket passform, og bedre lyd på både musikk og tale enn de aller fleste. Men det har noen lyter.

Glimrende talekvalitet, som bare blir litt dårligere i støyende omgivelser. Utmerket passform, og fabelaktig lyd på musikk.
Ustabil dongel, bruk de heller uten. Bare mikro-USB og ingen hurtiglading.
Les hele testen

Poly Voyager Surround 80

Store og dyre

Poly Voyager Surround 80 er et robust og funksjonsspekket hodesett for profesjonell kontorbruk, men størrelsen gjør det mindre egnet på farten.

God støykansellering, klar lyd på musikk, mange funksjoner, høy komfort.
Innestengt talelyd, og kan ikke legges helt sammen. Men mest av alt er de dyre.
Les hele testen

Epos Adapt 560 II

Liten konge til kontoret

Epos Adapt 560 II er blant de beste kjøpene til hybridkontoret.

Glimrende lyd på tale i både stille og støyende omgivelser, og god nok lyd på musikk. Aktiv støydemping fungerer bra, og passformen er god (om enn litt vinglete). Lang batteritid!
Bruker du briller, kan du vurdere større over-ear-klokker, da disse kan klemme over tid. USB-dongelen fungerer ikke alltid like bra.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Fire hodesett til din nye kontorhverdag

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskjerms-PC

MacBook Air har blitt litt raskere, men også dyrere

Vil du ha ekstra skjerm til menyen?

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Scroll to Top