Å kalle Epos Adapt 560 II noen stor oppgradering fra forgjengeren, vil være en overdrivelse. Man har forsøkt å forbedre komforten med mykere putestoff til hodebøylen, og med øreputer i riflet kunstskinn, der de tidligere var glatte. At det øker komforten betraktelig, kan jeg derimot ikke påstå, men det er ikke så farlig, all den tid forgjengeren også satt komfortabelt over ørene.
Jeg merker derimot etter en stund at klokkene presser mot ørebrusken, og det går kortere tid når jeg bruker PC-briller. Brillebrukere som skal bruke klokkene i lengre strekk, bør derfor vurdere klokker med puter som legger seg rundt ørene og ikke på. Såkalt over-ear, i stedet for on-ear.
Lyden av Epos Adapt 560 II
Lydkvaliteten på musikk er god, med en fyldig bass og en tilstedeværende mellomtone for en større gjengivelse av instrumenter og stemmer. Vi er ikke så langt ifra storebror Adapt 660 her, jeg må si meg imponert for et rimelig on-ear hodesett. Det eneste jeg savner, er litt mer luft i overtonene. Det ville gitt mer detaljer, og et større rom i lydbildet. Forresten er lyden identisk med forgjenger Adapt 560, testet tidligere av vårt søsternettsted.
Støydempingen fungerer godt, spesielt for lavfrekvent støy. Med disse kan man uten problem nyte musikk og annet innhold i nokså støyende miljøer, inkludert på kollektiv trafikk og på kafé. Høyfrekvent lyd dempes ikke like mye, men alt i alt er dette bra. Ikke helt på høyde med de aller beste hodetelefoner for musikk fra Sony og Bose, men de er i konkurranse med de «nest beste».
Fremragende samtalelyd
Samtalekvaliteten er også fremragende, takket være gode mikrofoner og effektiv støyfiltrering. Brukeren kan velge hvor mye av egen stemme hen vil høre utenfra, og stemmen bærer klart og tydelig frem til mottakeren i andre enden. Også under simulert støy fra kunstige kaféomgivelser, spilt gjennom et stereoanlegg med 70 dB støynivå. Her kommer også mikrofonarmen til nytte, slik at hodetelefonene ikke må prosessere så hardt, som de må med storebror 660 og som ikke fungerer like bra under mye støy. Alt i alt den beste samtalelyden.
Middelmådig USB-dongel
Den medfølgende USB-dongelen skal gjøre det kjappere og enklere å koble seg til PC og Mac. Og den fungerer jo, men den er følsom mot trådløs støy rundt. I denne testen har jeg tilkoblet fire par hodetelefoner til hver sin dongel til min Macbook, og her lider Epos av dropouts og knitring. Det gjelder både 550 og 560, så problemet er nok hovedsakelig i dongelen.
Med vanlig er forbindelsen derimot den stort sett solid, og oppkobling mot mobil var problemfritt.
Konklusjon
Hvis du ønsker et hodesett til kontoret som krysser alle bokser, så er Epos Adapt 560 blant de aller beste kjøpene.
Ønsker du et slankt, lett og diskré hodesett med førsteklasses lyd til både samtaler og musikk, og ytelse pr. krone er spesielt viktig, er det vanskelig å gjøre det mye bedre enn dette.
Også i denne testen:
Epos Adapt 660
Praktfullt ... og plagsomt
Epos Adapt 660 har utmerket passform, og bedre lyd på både musikk og tale enn de aller fleste. Men det har noen lyter.
Poly Voyager Surround 80
Store og dyre
Poly Voyager Surround 80 er et robust og funksjonsspekket hodesett for profesjonell kontorbruk, men størrelsen gjør det mindre egnet på farten.
Jabra Evolve2 65 Flex
Komfortabel og pålitelig lettvekter
Jabra Evolve2 65 Flex fungerer bra, og er blant de mest komfortable on-ear-hodesettene.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser