Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Poly Voyager Surround 80

Store og dyre

Poly Voyager Surround 80 er et robust og funksjonsspekket hodesett for profesjonell kontorbruk, men størrelsen gjør det mindre egnet på farten.

Skrevet av / 27.05.24 - 08:49
Poly Voyager Surround 80
Geir Gråbein Nordby

Den store konstruksjonen fra Poly har tykke, myke puter som legger seg helt rundt ørene, og som gir svært god komfort selv over lange arbeidsdager. Passformen på Voyager Surround 80 er stødig og tettsittende. Det gir også god passiv støydemping, og med aktiv støykansellering i tillegg blir det svært stille rundt brukeren.

Kontrollene er en blanding av fysiske knapper og berøringssensorer på øreklokkene. Dette fungerer, men jeg opplever problemer når jeg skal tappe med to fingre samtidig for å styre støybehandlingen. Ofte fungerer ikke dette, da man tydeligvis må plassere fingrene i en veldig nøyaktig posisjon. Lydnivå opp og ned fungerer derimot etter hensikten, ved å dra en finger opp eller ned. Det samme gjør pausing og starting av musikk, med et lett trykk.

Samtalekvaliteten skal være et av hodesettets sterkeste kort. Med fem mikrofoner i hver klokke, som jobber sammen for å gi krystallklar tale.

Poly Voyager Surround 80 folded cups
Hodesettet fra Poly er størst i testen, og kan bare delvis foldes sammen, ved å vri på øreklokkene. Foto: Poly

Skuffende talekvalitet

Derfor er det skuffende når stemmen min kommer tilslørt og innestengt gjennom til mottakeren. Jeg får beskjed om at det høres som om jeg holder hånden for munnen, og så sannelig kan jeg bekrefte dette av å gjøre et taleopptak på mobilen.

Verre blir det i støyende omgivelser. Med 70 dB simulert kaféstøy skjer det noe merkelig med min stemme i bassregisteret. Litt overdrevent låter det som om den har blitt prosessert gjennom et Darth Vader-filter. Det er veldig merkelig, og noe Poly må jobbe mer med. Dette kan bli bedre gjennom software-oppdateringer, men i skrivende stund er talekvaliteten bare så vidt godkjent. Jeg ser ikke helt fordelene med dette hodesettet over helt vanlige musikk-hodetelefoner, og da er jo hensikten litt borte.

Les også Propper med fjernsyn Poly Voyager Free 60 UC+ er både et arbeidsredskap og et sett fine hi-fi-ørepropper.
Poly Voyager Surround 80 Hero
Foto: Poly

Poly Voyager Surround 80 på musikk

Lyden av musikk er derimot overraskende god og velbalansert, med tanke på at dette primært er et samtalefokusert hodesett. Bassen er dyp og stødig, og mangler bare litt energi i mellombassområdet. Poly oppgir ingen lydkodeker, men tilkoblet Android-telefon finner man både AAC og aptX. Jeg må likevel si det høres litt mer ut som SBC, med begrenset dynamikkområde og en litt kunstig lyd. Men det er klart nok, og bedre enn mange andre kontorhodesett. Bare ikke spill musikk gjennom dongelen, den er nemlig satt fast i handsfree-modus, for mer stabil taletilkobling, men med tynn og dårlig lyd på musikk.

Poly Voyager Surround 80 lifestyle 2
Foto: Poly

Konklusjon

Poly Voyager Surround 80 har mye bra å by på, som en god passform og effektiv støydemping. Det låter også ganske bra på musikk, om du unngår dongelen og kobler direkte med Bluetooth.

Dessverre er talekvaliteten under pari, med innestengt lyd som bare blir verre i støyende omgivelser. De er heller ikke spesielt godt egnet på farten fordi de både er store og heller ikke kan foldes skikkelig sammen.

Verst er prisen. Den kan spises om hodetelefonene var tvers igjennom fantastiske, men med mange middelmådige kvaliteter er det mye annet vi heller vil anbefale.

Karakter
Poly Voyager Surround 80
Premium

Home mener

God støykansellering, klar lyd på musikk, mange funksjoner, høy komfort. Innestengt talelyd, og kan ikke legges helt sammen. Men mest av alt er de dyre.

Også i denne testen:

4 trådløse hodesett til hybridkontoret

Epos Adapt 660

Praktfullt ... og plagsomt

Epos Adapt 660 har utmerket passform, og bedre lyd på både musikk og tale enn de aller fleste. Men det har noen lyter.

Glimrende talekvalitet, som bare blir litt dårligere i støyende omgivelser. Utmerket passform, og fabelaktig lyd på musikk.
Ustabil dongel, bruk de heller uten. Bare mikro-USB og ingen hurtiglading.
Les hele testen

Epos Adapt 560 II

Liten konge til kontoret

Epos Adapt 560 II er blant de beste kjøpene til hybridkontoret.

Glimrende lyd på tale i både stille og støyende omgivelser, og god nok lyd på musikk. Aktiv støydemping fungerer bra, og passformen er god (om enn litt vinglete). Lang batteritid!
Bruker du briller, kan du vurdere større over-ear-klokker, da disse kan klemme over tid. USB-dongelen fungerer ikke alltid like bra.
Les hele testen

Jabra Evolve2 65 Flex

Komfortabel og pålitelig lettvekter

Jabra Evolve2 65 Flex fungerer bra, og er blant de mest komfortable on-ear-hodesettene.

Talekvaliteten imponerer spesielt i støyende omgivelser. Superlett og komfortabelt hodesett, og fyldig lyd på musikk.
Musikk mangler oppløsning, spesielt i diskanten. Ingen støtte for aptX eller AAC. Dongel kan oppføre seg ustabilt, hvor musikken pauser. Løsningen er å plugge ut og inn igjen.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Fire hodesett til din nye kontorhverdag

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskjerms-PC

MacBook Air har blitt litt raskere, men også dyrere

Vil du ha ekstra skjerm til menyen?

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Scroll to Top