Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Epos Adapt 660

Praktfullt ... og plagsomt

Epos Adapt 660 har utmerket passform, og bedre lyd på både musikk og tale enn de aller fleste. Men det har noen lyter.

Skrevet av / 27.05.24 - 08:49
Epos Adapt 660
Geir Gråbein Nordby

Epos Adapt 660 er et særdeles stilig hodesett, og ekstra stilig i spesialutgaven Adapt 660 AMC, som er en kollaborasjon med Aston Martin og deres F1-samarbeidspartner Cognizant.

Jeg har fått nettopp AMC-utgaven til test, men siden det bare er fargedetaljene som er annerledes og AMC-utgaven koster over 50 prosent mer, synes det meningsløst å skulle bruke den som utgangspunkt i en gruppetest. Derimot er standardversjonen mye mer interessant om du ønsker et best mulig verktøy for pengene.

Øreklokkene har en ergonomisk passform, som omslutter ørene komfortabelt og gjør det behagelig selv for brillebrukere – såfremt du ikke har ekstra store ører.

Epos Adapt 660 AMC 1
Visst er Epos-hodesettet lekkert i Aston Martin-farger. Men slettes ikke verdt prisøkningen. Foto: Epos

Adapt 660 veier komfortable 227 gram, og jeg må si jeg knapt merker at jeg har det på.

Et ankepunkt er at de lader med gammeldags mikro-USB, som ikke støtter hurtiglading. USB-dongelen er dessuten ustabil, og fungerer bare i umiddelbar nærhet til hodesettet. Det kan heller ikke være trådløst støy i nærheten, for eksempel andre trådløse hodetelefoner. Jeg anbefaler rett og slett å ikke bruke dongelen, men koble direkte til datamaskinen med Bluetooth.

Les også Sånn skal det gjøres! EPOS Sennheiser ADAPT 560 er kanskje det beste hodesettet du kan kjøpe til hjemmekontoret.

Mobilappen er et annet irritasjonsmoment. Den mener at en oppdatering er tilgjengelig, men oppdateringen kommer aldri forbi 0 prosent. Appen må slettes og reinstalleres for å avbryte forsøket på oppdatering. Jeg håper virkelig Epos fikser dette. De sendte meg et nytt hodesett, men problemet var det samme, både med iOS og Android. Desktop-appen sier derimot at hodesettet er oppdatert med nyeste fastvare.

Epos Adapt 660 AMC 2
Foto: Epos

Lyden av Epos Adapt 660

Musikk låter meget bra gjennom Adapt 660, som er et hode foran de andre her. Musikken låter rett og slett fabelaktig, med en fyldig og engasjerende bass og klare og krispe overtoner. Stemmer og instrumenter kommer godt frem. Dessverre ingen EQ-funksjon her, så du får ikke justert lyden. Men den funker utmerket på det meste av musikk, med pop og rock som favorittføde.

Aktiv støydemping fungerer effektivt, bedre enn de andre i testen. Berøringsflaten utenpå øreklokkene er praktiske, men krever litt øvelse for å mestre.

Epos Adapt 660 original
Standardutgaven er helt sort. Foto: Epos

Fabelaktig samtalelyd

Adapt 660 mangler mikrofonarm, men har likevel glimrende samtalelyd. Bedre enn de beste musikklokkene. Sony WF-1000XM5 er blant de bedre. Adapt 660 knuser dem. Min stemme bærer klokkeklart igjennom til mottakeren, og også i støyende omgivelser fungerer det godt. Selv om noen ord kan falle ut om du snakker for lavt eller omgivelsene er for støyende. Ved mye støy er både Adapt 560 II og Jabra Evolve2 65 Flex bedre. Men Adapt 660 er mye bedre enn konkurrenten Poly Voyager Surround 80.

En Call Enhancement funksjon gjør at brukeren hører motparten utenfor hodet, men jeg må innrømme jeg foretrekker å ha den deaktivert.

Epos Adapt 660 AMC lifestyle
Foto: Epos

Konklusjon

Epos Adapt 660 er for det meste et fabelaktig stykke arbeid. Mye bedre samtalelyd enn andre jeg har hørt uten mikrofonarm. Best lyd på musikk blant noe kontor-hodesett jeg har hørt. Og med en passform som sitter som en drøm.

Det som gjenstår å mislike er at USB-dongelen er ustabil, appen klarer ikke å bestemme seg for om det finnes en oppdatering, og kabelen er gammeldags mikro-USB – uten støtte for hurtiglading.

Og skulle du lure på å kjøpe Aston Martin-utgaven, ikke gjør det. Den er altfor dyr.

Karakter
Epos Adapt 660
Premium

Home mener

Glimrende talekvalitet, som bare blir litt dårligere i støyende omgivelser. Utmerket passform, og fabelaktig lyd på musikk. Ustabil dongel, bruk de heller uten. Bare mikro-USB og ingen hurtiglading.

Også i denne testen:

4 trådløse hodesett til hybridkontoret

Poly Voyager Surround 80

Store og dyre

Poly Voyager Surround 80 er et robust og funksjonsspekket hodesett for profesjonell kontorbruk, men størrelsen gjør det mindre egnet på farten.

God støykansellering, klar lyd på musikk, mange funksjoner, høy komfort.
Innestengt talelyd, og kan ikke legges helt sammen. Men mest av alt er de dyre.
Les hele testen

Epos Adapt 560 II

Liten konge til kontoret

Epos Adapt 560 II er blant de beste kjøpene til hybridkontoret.

Glimrende lyd på tale i både stille og støyende omgivelser, og god nok lyd på musikk. Aktiv støydemping fungerer bra, og passformen er god (om enn litt vinglete). Lang batteritid!
Bruker du briller, kan du vurdere større over-ear-klokker, da disse kan klemme over tid. USB-dongelen fungerer ikke alltid like bra.
Les hele testen

Jabra Evolve2 65 Flex

Komfortabel og pålitelig lettvekter

Jabra Evolve2 65 Flex fungerer bra, og er blant de mest komfortable on-ear-hodesettene.

Talekvaliteten imponerer spesielt i støyende omgivelser. Superlett og komfortabelt hodesett, og fyldig lyd på musikk.
Musikk mangler oppløsning, spesielt i diskanten. Ingen støtte for aptX eller AAC. Dongel kan oppføre seg ustabilt, hvor musikken pauser. Løsningen er å plugge ut og inn igjen.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Fire hodesett til din nye kontorhverdag

Personlig assistent med ChatGPT

Rekordslank dobbeltskjerms-PC

MacBook Air har blitt litt raskere, men også dyrere

Vil du ha ekstra skjerm til menyen?

Kjøp én - betal for tre

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Scroll to Top