Epos Adapt 660 er et særdeles stilig hodesett, og ekstra stilig i spesialutgaven Adapt 660 AMC, som er en kollaborasjon med Aston Martin og deres F1-samarbeidspartner Cognizant.
Jeg har fått nettopp AMC-utgaven til test, men siden det bare er fargedetaljene som er annerledes og AMC-utgaven koster over 50 prosent mer, synes det meningsløst å skulle bruke den som utgangspunkt i en gruppetest. Derimot er standardversjonen mye mer interessant om du ønsker et best mulig verktøy for pengene.
Øreklokkene har en ergonomisk passform, som omslutter ørene komfortabelt og gjør det behagelig selv for brillebrukere – såfremt du ikke har ekstra store ører.
Adapt 660 veier komfortable 227 gram, og jeg må si jeg knapt merker at jeg har det på.
Et ankepunkt er at de lader med gammeldags mikro-USB, som ikke støtter hurtiglading. USB-dongelen er dessuten ustabil, og fungerer bare i umiddelbar nærhet til hodesettet. Det kan heller ikke være trådløst støy i nærheten, for eksempel andre trådløse hodetelefoner. Jeg anbefaler rett og slett å ikke bruke dongelen, men koble direkte til datamaskinen med Bluetooth.
Mobilappen er et annet irritasjonsmoment. Den mener at en oppdatering er tilgjengelig, men oppdateringen kommer aldri forbi 0 prosent. Appen må slettes og reinstalleres for å avbryte forsøket på oppdatering. Jeg håper virkelig Epos fikser dette. De sendte meg et nytt hodesett, men problemet var det samme, både med iOS og Android. Desktop-appen sier derimot at hodesettet er oppdatert med nyeste fastvare.
Lyden av Epos Adapt 660
Musikk låter meget bra gjennom Adapt 660, som er et hode foran de andre her. Musikken låter rett og slett fabelaktig, med en fyldig og engasjerende bass og klare og krispe overtoner. Stemmer og instrumenter kommer godt frem. Dessverre ingen EQ-funksjon her, så du får ikke justert lyden. Men den funker utmerket på det meste av musikk, med pop og rock som favorittføde.
Aktiv støydemping fungerer effektivt, bedre enn de andre i testen. Berøringsflaten utenpå øreklokkene er praktiske, men krever litt øvelse for å mestre.
Fabelaktig samtalelyd
Adapt 660 mangler mikrofonarm, men har likevel glimrende samtalelyd. Bedre enn de beste musikklokkene. Sony WF-1000XM5 er blant de bedre. Adapt 660 knuser dem. Min stemme bærer klokkeklart igjennom til mottakeren, og også i støyende omgivelser fungerer det godt. Selv om noen ord kan falle ut om du snakker for lavt eller omgivelsene er for støyende. Ved mye støy er både Adapt 560 II og Jabra Evolve2 65 Flex bedre. Men Adapt 660 er mye bedre enn konkurrenten Poly Voyager Surround 80.
En Call Enhancement funksjon gjør at brukeren hører motparten utenfor hodet, men jeg må innrømme jeg foretrekker å ha den deaktivert.
Konklusjon
Epos Adapt 660 er for det meste et fabelaktig stykke arbeid. Mye bedre samtalelyd enn andre jeg har hørt uten mikrofonarm. Best lyd på musikk blant noe kontor-hodesett jeg har hørt. Og med en passform som sitter som en drøm.
Det som gjenstår å mislike er at USB-dongelen er ustabil, appen klarer ikke å bestemme seg for om det finnes en oppdatering, og kabelen er gammeldags mikro-USB – uten støtte for hurtiglading.
Og skulle du lure på å kjøpe Aston Martin-utgaven, ikke gjør det. Den er altfor dyr.
Også i denne testen:
Poly Voyager Surround 80
Store og dyre
Poly Voyager Surround 80 er et robust og funksjonsspekket hodesett for profesjonell kontorbruk, men størrelsen gjør det mindre egnet på farten.
Epos Adapt 560 II
Liten konge til kontoret
Epos Adapt 560 II er blant de beste kjøpene til hybridkontoret.
Jabra Evolve2 65 Flex
Komfortabel og pålitelig lettvekter
Jabra Evolve2 65 Flex fungerer bra, og er blant de mest komfortable on-ear-hodesettene.
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser