Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST Jabra Evolve2 30

Flott hodesett for lite penger

Hvis du kan leve med kabel, er Jabra Evolve2 30 et meget godt alternativ. Husk å velg steroversjonen!
Jabra Evolve2 30 MS lifestyle
Karakter
Jabra Evolve2 30
Lyd & Bilde mener
Klar tale gjennom mikrofonen. Grei lyd på musikk, og behagelig passform.
Ikke trådløs. Hodetelefonene mangler ANC. Musikk mangler litt energi og oppløsning.
Spesifikasjoner
  • Plattformer: PC, Mac, Teams el. UC
  • Type: On-ear, lukket
  • Drivere: 28 mm
  • Frekvensområde: 20 Hz–20 kHz
  • Sammenleggbar: Nei
  • Programvare: Jabra Direct (Windows, Mac)
  • Tilkobling: USB (kabel)
  • Batteritid:
  • Mikrofonbom: Ja
  • Web: jabra.no

Jabra Evolve2 30 er en enkel og rimelig utgave i Evolve-serien, med to mikrofoner på den vippbare mikrofon-boomen for bedre talekvalitet, og to øreklokker med 28 mm elementer inni. Hodesettet er kablet, og du kan velge om du ønsker USB-A eller USB-C i enden av kabelen. Trådløs kommunikasjon får du ikke her.

Her tester vi stereoutgaven av hodesettet, men det finnes også i mono med bare én øreklokke. Mono er kjekt for den som sitter i resepsjon og skal snakke med både fysiske kunder og kommunisere gjennom telefon og digitale konferanser, men til normalt kontorarbeid anbefaler vi sterkt stereovarianten. Det gir de klart beste musikkopplevelsene “mellom slagene”, og gir bedre støyreduksjon.

Jabra Evolve2 30 MS side

Foto: Jabra

Jabra Elite 85h Jabra vil ha del i markedet for støyreduserende hodetelefoner i luksusklassen.

Noen aktiv støydemping finnes derimot ikke, her får du kun den mekaniske støydempingen som de lukkede, små klokkene gir. Det kan være nok for de fleste.

Øreklokkene er utstyrt med et rødt opptatt-lys som kan slås av og på, og Teams-versjonen som vi har fått til test har en knapp som aktiverer Microsoft Teams direkte. Men det funker også med andre konferanseprogrammer, og hodesettet finnes også som en mer generell UC-versjon (Unified Communications).

Annonse

Ved å laste ned Jabra Direct til Windows og Mac, får du tilgang til en 5-bånds grafisk tonekontroll (EQ), i tillegg til fastvareoppdateringer og ulike valg for beskyttelse mot for høye lyder, og om du vil aktivere SideTone for å høre din egen stemme gjennom hodetelefonene under samtaler. Selv foretrekker jeg klart dette.

Jabra Evolve2 30 MS

Foto: Jabra

Annonse

Jabra Evolve2 30 i praksis

De veier bare 125 gram og har en flott komfort – også over lange økter. Fordi hodetelefonene er så små og lette gir de ikke akkurat inntrykk av byggekvalitet i verdensklasse, men det er langt fra noen krise – og et sjumilssteg foran Creative Sound Blaster JAM V2.

Talekvaliteten er meget god. Stemmen min kommer rent og tydelig gjennom til mottakeren, også i relativt støyende omgivelser (jeg testet utendørs i svak bris, og med simulert akustikk fra en kafé spilt høyt gjennom en høyttaler). Som kommunikasjonsverktøy er Evolve2 30 et fint verktøy, spesielt prisen tatt i betraktning.

Jabra Evolve 30 app EQ

Jabra har 5-bånds grafisk EQ til lydinnstilling.

Musikk låter fint, uten noen store mangler. Du får en fyldig nok bass, klare stemmer og instrumenter, og man kan også dra på litt og føle trommerytmene i ørene uten at det låter forvrengt. Hadde Evolve2 30 hatt litt bedre dynamikk og enda litt mer oppløsning i overtoneområdet, hadde jeg vært helt fornøyd.

Konklusjon

Jabra Evolve2 30 er et lite, men meget bra hodesett til kontorbruk. Klar tale går begge veier, takket være en god mikrofon og en veldreid lyd gjennom elementene i hodetelefonene. Velger du stereoversjonen, som vi testet, får du grei passiv støydemping – ikke aktiv – og dessuten god lyd på musikk.

Fordi disse hodetelefonene bruker kabel, må du legge dem fra deg om du skal kort forlate videokonferansen, og du får heller ikke koblet mot mobiltelefonen for samtaler. Men kan du leve med kabel er Evolve2 30 et meget godt valg.

Også i denne testen:

Creative Sound Blaster JAM V2

Styr unna

Hvis sjefen din kjøper disse til deg, er vedkommende en sadist.

Billig og trådløs.
Dårlig lyd på både tale og musikk. Middelmådig passform, null støyisolasjon og lavt kvalitetsinntrykk.

Logitech Zone Wireless

Aktiv støykansellering for bråkete kontorer

Logitech Zone Wireless har mye bra å by på, som aktiv støydemping. Men lydkvaliteten kunne vært bedre.

Aktiv støykansellering funker glimrende i kontorlandskap. Komforten er ganske ok, og hodesettet kan lades trådløst.
Talekvalitet gjennom mikrofonen er ikke all verden. Lyden på musikk mangler luft.

Jabra Evolve2 85

Et heftig beist

Jabra Evolve2 85 er de største kontorhodetelefonene vi har testet, og på noen måter de beste. Men ikke på alt.

Stor og flott lyd på musikk. Aktiv støydemping i toppklasse. Nydelig passform og brukervennlighet.
Talekvaliteten kunne vært bedre.

EPOS Sennheiser ADAPT 560

Sånn skal det gjøres!

EPOS Sennheiser ADAPT 560 er kanskje det beste hodesettet du kan kjøpe til hjemmekontoret.

Glimrende lyd på tale, og god lyd på musikk. Aktiv støydemping. Behagelig passform, og kvalitetsinntrykk i toppklasse. Lang batteritid!
On-ear vil over tid klemme mer mot ørene enn over-ear.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.