TEST: Huawei Freebuds Pro

Klonene angriper

Det har kommet så mange skamløse Airpods-kopier at man ikke lenger reagerer. Dette er meget mulig den beste av dem.
Huawei Freebuds Pro SPREAD
Karakter
Huawei Freebuds Pro
Lyd & Bilde mener
Naturlig og fin lyd, støydemping funker ok, og talekvaliteten er god. Topp kvalitetsinntrykk!
Bassen kan bli litt "boomy". Android-brukere kan juster EQ med app, men dette finnes ikke for iOS. Ikke vanntette, og knapp batteritid i proppene med støydemping aktivert.
Spesifikasjoner
  • Type: Helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Vanntett: nei
  • Kodeker: AAC, SBC
  • Batteri: 3,5 t + 16,5 t fra etui (m ANC), 7 t + 23 t fra etui (u ANC)
  • Vekt: 12,2 g
  • Ladekabel: USB C
  • Web: huawei.com
Annonse
Annonse
forfatter

Det var ikke lenge Apple fikk ha sine Airpods med mikrofonbommer i fred, før kloningene begynte å komme. Også etablerte merker, som Samsung og Huawei, hoppet på Airpods-vognen, med mer eller mindre vellykkede forsøk.

Med Airpods Pro viste Apple en gang for alle hvem som er sjefen i avdelingen trådløse ørepropper med utstikkende mikrofoner, men så har jommen meg konkurransen også dratt seg til.

Freebuds Pro er Huaweis nyste modell i sjangeren, som har blitt populær fordi talekvaliteten ofte kan være bedre når man får mikrofonen litt lenger mot munnen, fremfor å være plassert midt på øret. Øreproppene gir et godt kvalitetsinntrykk, med blank titan-look.

Brukervennlighet

Tilkobling går enkelt, du bare holder inne knappen på siden av ladeetuiet. Musikken opereres ved å knipe på stangen på en av proppene (jada, mer Airpods-kopiering). Et kort klikk pauser eller starter musikken, to korte klikk hopper en låt frem, og tre sender deg tilbake en låt. Knip og hold, og du skifter mellom aktiv støydemping, støyforsterking eller passiv modus.

Huawei Freebuds Pro
Huawei Freebuds Pro er kanskje de aller beste Airpods-kopiene. Foto: Huawei

Talekvalitet

Så er da også talekvaliteten på Freebuds Pro meget bra i forhold til sitt felt. Det er ofte begredelig kvalitet på talen gjennom et par ørepropper, men med Freebuds Pro er det lett for motparten å tyde hva du sier. Det kunne kanskje vært enda litt tydeligere i toppen, men i forhold til både Sony WF-SP800N og Bose QC Earbuds er Huawei mye bedre. Det er likevel ikke nødt til å bli dårlig uten mikrofonbom, for Sennheiser XC 400BT har like ren tale som Huawei Freebuds Pro.

Annonse

Lydkvalitet – musikk

Musikk gjengis med en fin og fyldig bass, og ellers veldig klar lyd. Mellomtoneområdet er noe hevet frem, slik at både kvinne- og mannsstemmer kommer godt frem. Det er ikke mer fremtredende enn at celloer fremdeles låter fyldig og varmt. Freebuds Pro funker overraskende godt på klassisk musikk. Bare pass på at telefonen har valgt AAC kodek og ikke SBC. Dessverre finnes ikke aptX, som kunne gitt enda bedre lyd.

Popmusikk med veldig mye bass kan på sin side låte litt ullent i bunnoktavene. For eksempel remixen av F2020 av Avenue Beat hvor Jessie Reyez synger et gjestevers. Her synes jeg Sennheiser CX 400BT gjør en bedre jobb med både mer tyngde i bassen samtidig som den generelle oppløsningen er bedre som gjør det mer naturlig.

Freebuds Pro mangler litt på dynamikk. Når man skrur opp lydnivået, blir det skarpere og mer grovkornet.

For Android-brukere er det mulig å justere på EQ-innstillinger, i appen Huawei AI Life. Denne finnes ikke til iOS, men så er det kanskje ikke så mange iPhone-brukere som er i markedet for en Airpods-kopi som koster nesten det samme som originalen. Selv om Freebuds Pro på enkelte ting er minst like gode som originalene.

True wireless ørepropper. Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby
Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby

Konklusjon

Huawei Freebuds Pro har flere likheter med Airpods pro, og en av dem er at de faktisk låter bra. Her får du både god og klar talelyd i tillegg til en fin lyd på musikk. Bassen kunne vært litt jevnere og dynamikken kunne absolutt vært bedre. Men dette er et par helt dugbare ørepropper fra Huawei.

Annonse

Vi savner støtte for lydkodeker som aptX og aptX HD, som kunne åpnet for enda litt flere detaljer. Men det blir småpirk.

Freebuds Pro er gode ørepropper, og brukervennligheten funker også. Her får du det du betaler for.

Frekvenskurvene til alle øreproppene i testen. Ingen av dem er nøytrale, og mange deler samme klangfilosofi. Det betyr ikke at de låter likt. Målt med minidDSP EARS målemikrofon og REW programvare. Kompensert mot hva miniDSP mener oppfattes som mest mulig lineært.
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Sennheiser CX 400BT

Nedstrippet favoritt

Med CX 400BT har Sennheiser tatt utgangspunkt i sin toppmodell og fjernet alle unødvendige tilleggsfunksjoner for å få ned prisen.

Flott lyd og klar tale, god passform og brukervennlig. God spilletid.
Ingen støydemping eller "støyforsterkning" for gjennomsiktighet. Ikke vanntette.

X by Kygo Xellence

Kygos beste ørepropper

X by Kygo sikter høyere med premium øreproppene Xellence, og lykkes stort sett godt.

Heftig bass og engasjerende lyd, godkjent støydemping og mulighet for å tilpasse lyden til ens egen hørsel.
Bassen kan bli litt i overkant. For vår del ble dette jevnet ut etter hørselstest i app, men det skapte nye problemer. Samtalelyd har forbedringspotensial.

Jabra Elite 85t

Liten luksusmodell med støydemping

Jabras største ørepropp-modell heter Elite 85t og er egentlig ganske liten. Men den er fylt med gode løsninger.

Utmerket og variabel støyreduksjon. Etuiet kan lades trådløst.
Ikke støtte for aptX. Det finnes ørepropper med mer oppløsning i overtonene.

Sony WF-SP800N

Sony-propper for aktive brukere

Sony tilbyr et rimeligere og oppdatert alternativ til sitt smått utdaterte flaggskip.

Mye Sony-kvalitet for pengene. Tåler juling, behagelig lydkvalitet.
Middelmådig talekvalitet, litt lavt maksnivå, og hvorfor støtter ikke disse Sonys overlegne LDAC-kodek?

Bose QuietComfort Earbuds

Smått tamt fra Bose

Vi hadde forventet oss så mye mer.

Klasseledende støykansellering! Trådløs lading og vanntetthet.
Middelmådig lyd, og skuffende talekvalitet.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Helelektrisk utgave av X1.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Asus ROG Flow X13 kan fint puttes i vesken, og den kan også brukes som nettbrett. Men den har grafikkrefter i tungvektsklassen.
Tangents lille trådløse forsterker er perfekt til det vesle begynneranlegget på hobbyrommet eller barnerommet.
Det beste kameraet vi har testet, har kommet i en mer kompakt utgave til lavere pris.
Nye 2021 Mercedes S-klasse er fylt med innovative og kresne løsninger for både øyne og ører. Vi har tilbrakt noen dager bak rattet for å se og høre hva nykommeren har å by på!
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Med Celestee har Focal overgått det vi trodde var mulig fra lukkede hodetelefoner i denne prisklassen.
JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
Xiaomi Mi 11 var den første mobilen med Qualcomms nye Snapdragon 888 prosessor. Det er mobilen du skal kjøpe hvis du vil ha mest for pengene.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Citroën har klart å elektrifisere C4 uten å gå i fella, og har skapt en helt annerledes opplevelse.
Electrocompaniet har oppdatert sitt phono-trinn, men endringene er subtile.