TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Huawei Freebuds Pro

Klonene angriper

Det har kommet så mange skamløse Airpods-kopier at man ikke lenger reagerer. Dette er meget mulig den beste av dem.

forfatter
Publisert 16.12.20 - 07:00
Karakter
Huawei Freebuds Pro
L&B mener
Naturlig og fin lyd, støydemping funker ok, og talekvaliteten er god. Topp kvalitetsinntrykk!
Bassen kan bli litt "boomy". Android-brukere kan juster EQ med app, men dette finnes ikke for iOS. Ikke vanntette, og knapp batteritid i proppene med støydemping aktivert.
Spesifikasjoner
 • Type: Helt trådløse ørepropper
 • Bluetooth: 5.2
 • Vanntett: nei
 • Kodeker: AAC, SBC
 • Batteri: 3,5 t + 16,5 t fra etui (m ANC), 7 t + 23 t fra etui (u ANC)
 • Vekt: 12,2 g
 • Ladekabel: USB C
 • Web: huawei.com
Veil. pris 1990Pr. 16.12.20 Produktside

Det var ikke lenge Apple fikk ha sine Airpods med mikrofonbommer i fred, før kloningene begynte å komme. Også etablerte merker, som Samsung og Huawei, hoppet på Airpods-vognen, med mer eller mindre vellykkede forsøk.

Med Airpods Pro viste Apple en gang for alle hvem som er sjefen i avdelingen trådløse ørepropper med utstikkende mikrofoner, men så har jommen meg konkurransen også dratt seg til.

Freebuds Pro er Huaweis nyste modell i sjangeren, som har blitt populær fordi talekvaliteten ofte kan være bedre når man får mikrofonen litt lenger mot munnen, fremfor å være plassert midt på øret. Øreproppene gir et godt kvalitetsinntrykk, med blank titan-look.

Brukervennlighet

Tilkobling går enkelt, du bare holder inne knappen på siden av ladeetuiet. Musikken opereres ved å knipe på stangen på en av proppene (jada, mer Airpods-kopiering). Et kort klikk pauser eller starter musikken, to korte klikk hopper en låt frem, og tre sender deg tilbake en låt. Knip og hold, og du skifter mellom aktiv støydemping, støyforsterking eller passiv modus.

Huawei Freebuds Pro
Huawei Freebuds Pro er kanskje de aller beste Airpods-kopiene. Foto: Huawei

Talekvalitet

Så er da også talekvaliteten på Freebuds Pro meget bra i forhold til sitt felt. Det er ofte begredelig kvalitet på talen gjennom et par ørepropper, men med Freebuds Pro er det lett for motparten å tyde hva du sier. Det kunne kanskje vært enda litt tydeligere i toppen, men i forhold til både Sony WF-SP800N og Bose QC Earbuds er Huawei mye bedre. Det er likevel ikke nødt til å bli dårlig uten mikrofonbom, for Sennheiser XC 400BT har like ren tale som Huawei Freebuds Pro.

Lydkvalitet – musikk

Musikk gjengis med en fin og fyldig bass, og ellers veldig klar lyd. Mellomtoneområdet er noe hevet frem, slik at både kvinne- og mannsstemmer kommer godt frem. Det er ikke mer fremtredende enn at celloer fremdeles låter fyldig og varmt. Freebuds Pro funker overraskende godt på klassisk musikk. Bare pass på at telefonen har valgt AAC kodek og ikke SBC. Dessverre finnes ikke aptX, som kunne gitt enda bedre lyd.

Popmusikk med veldig mye bass kan på sin side låte litt ullent i bunnoktavene. For eksempel remixen av F2020 av Avenue Beat hvor Jessie Reyez synger et gjestevers. Her synes jeg Sennheiser CX 400BT gjør en bedre jobb med både mer tyngde i bassen samtidig som den generelle oppløsningen er bedre som gjør det mer naturlig.

Freebuds Pro mangler litt på dynamikk. Når man skrur opp lydnivået, blir det skarpere og mer grovkornet.

For Android-brukere er det mulig å justere på EQ-innstillinger, i appen Huawei AI Life. Denne finnes ikke til iOS, men så er det kanskje ikke så mange iPhone-brukere som er i markedet for en Airpods-kopi som koster nesten det samme som originalen. Selv om Freebuds Pro på enkelte ting er minst like gode som originalene.

True wireless ørepropper. Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby
Fra venstre til høyre: X by Kygo Xellence, Sony WF-SP800N, Bose QuietComfort Earbuds, Huawei Freebuds Pro, Sennheiser CX 400BT, Jabra Elite 85t. Foto: Geir Gråbein Nordby

Konklusjon

Huawei Freebuds Pro har flere likheter med Airpods pro, og en av dem er at de faktisk låter bra. Her får du både god og klar talelyd i tillegg til en fin lyd på musikk. Bassen kunne vært litt jevnere og dynamikken kunne absolutt vært bedre. Men dette er et par helt dugbare ørepropper fra Huawei.

Vi savner støtte for lydkodeker som aptX og aptX HD, som kunne åpnet for enda litt flere detaljer. Men det blir småpirk.

Freebuds Pro er gode ørepropper, og brukervennligheten funker også. Her får du det du betaler for.

Frekvenskurvene til alle øreproppene i testen. Ingen av dem er nøytrale, og mange deler samme klangfilosofi. Det betyr ikke at de låter likt. Målt med minidDSP EARS målemikrofon og REW programvare. Kompensert mot hva miniDSP mener oppfattes som mest mulig lineært.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Sennheiser CX 400BT

Nedstrippet favoritt

Med CX 400BT har Sennheiser tatt utgangspunkt i sin toppmodell og fjernet alle unødvendige tilleggsfunksjoner for å få ned prisen.

Flott lyd og klar tale, god passform og brukervennlig. God spilletid.
Ingen støydemping eller "støyforsterkning" for gjennomsiktighet. Ikke vanntette.

X by Kygo Xellence

Kygos beste ørepropper

X by Kygo sikter høyere med premium øreproppene Xellence, og lykkes stort sett godt.

Heftig bass og engasjerende lyd, godkjent støydemping og mulighet for å tilpasse lyden til ens egen hørsel.
Bassen kan bli litt i overkant. For vår del ble dette jevnet ut etter hørselstest i app, men det skapte nye problemer. Samtalelyd har forbedringspotensial.

Jabra Elite 85t

Liten luksusmodell med støydemping

Jabras største ørepropp-modell heter Elite 85t og er egentlig ganske liten. Men den er fylt med gode løsninger.

Utmerket og variabel støyreduksjon. Etuiet kan lades trådløst.
Ikke støtte for aptX. Det finnes ørepropper med mer oppløsning i overtonene.

Sony WF-SP800N

Sony-propper for aktive brukere

Sony tilbyr et rimeligere og oppdatert alternativ til sitt smått utdaterte flaggskip.

Mye Sony-kvalitet for pengene. Tåler juling, behagelig lydkvalitet.
Middelmådig talekvalitet, litt lavt maksnivå, og hvorfor støtter ikke disse Sonys overlegne LDAC-kodek?

Bose QuietComfort Earbuds

Smått tamt fra Bose

Vi hadde forventet oss så mye mer.

Klasseledende støykansellering! Trådløs lading og vanntetthet.
Middelmådig lyd, og skuffende talekvalitet.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekte hi-fi-lyd Med Px8 har Bowers & Wilkins finspisset alle kvalitetene fra Px7 S2. Det er duket for ekte hi-fi-lyd, uten en tråd!
I en støyende hverdag trenger du disse! Hodetelefoner til jul blir aldri feil! Her er våre favoritter blant støykansellerende klokker og propper.
Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Følg Lyd & Bilde