PSB Image T5

Kompakt kanadier

PSB Image T5 er et hederlig forsøk på en kompakt gulvhøyttaler, men dessverre når de ikke sine storebrødre Image T6 mer enn til knehasene. Det finnes bedre kandidater, og til bare et par tusenlapper ekstra er de større T6-ene et langt bedre kjøp.
Lyd & Bilde mener
Varm og fyldig klang Lettplasserte
Upresis i dypbassen Mangler litt diskantopp­løsning
Spesifikasjoner
  • 6 Ohm impedans
  • 88 dB følsomhet
  • 2 ½ veis bassrefleks
  • 2x5 ¼ ” bass/mellomtone
  • 1” titan diskantdome
forfatter

Det går mange år mellom hver gang PSB fornyer budsjettserien sin, og når det skjer forandringer er det som regel snakk om store forbedringer. Vi likte den nye T6-modellen for sin rene og kraftfulle lyd, og kåret den til årets budsjetthøyttaler for 2010. T5 er en langt mindre variant, og totalt sett en av de mer kompakte høyttalerne i denne testen. Kabinettet er enkelt, men elegant og buer lett inn mot hjørnene. Høyttalerne kommer med integrerte føtter som kan utstyres med spikes eller gummiføtter, og har solide skruterminaler for bi-wiring. Diskanten gjengis av PSBs velkjente domediskant av titan, mens bassområdet besørges av to 5,25 tommere, laget av keramikkbelagt polypropylen. Dette er en såkalt 2 ½ veis konstruksjon der det øverste elementet spiller både bass og mellomtone, mens det nederste kun spiller basstoner under 800 Hz. På denne måten sikrer PSB en jevn og fin klangbalanse med god fylde i bunn.

Lydkvalitet
T5 gir et bra førsteinntrykk. Bassen sitter bra, og gir et godt rytmisk driv fra poplåtene våre. Lyden er ren og klar, og høyttalerne takler å spille meget høyt uten tegn til forvrengning. Effektiviteten er også god – vi måtte bare ca 1 dB opp på volumkontrollen i forhold til referansehøyttaleren vår. PSB T5 låter balansert og fint, og er således en god allround-kandidat til musikk og film. Du skal likevel ikke forvente særlig med dypbass fra disse smårollingene. De ruller ganske fort av under 50 Hz, og de dypeste basstonene er ikke særlig godt definerte. På den annen side gjør dette at høyttalerne er mer plasseringsvennlige og fint kan brukes i små rom, eller settes helt inntil veggen uten at bassen blir for dominerende.

Basert på de gode erfaringene med T6 hadde vi faktisk forventet litt mer av T5, men den er mer enn et par skostørrelser mindre. Lyden føles generelt litt tammere enn den elleville storebroren, og det må man regne med, men at T5 også mangler mye av klarheten i mellomtone og diskant er litt overraskende. Cymbaler, kvinnestemmer og lignende kommer ikke så godt frem som vi ønsker, og pianoet låter litt upresist – nesten som om strengene ikke er skiftet ut på en stund.

Konklusjon
PSB Image T5 er et hederlig forsøk på en kompakt gulvhøyttaler, men dessverre når de ikke sine storebrødre Image T6 mer enn til knehasene. Det finnes bedre kandidater i denne testen, og til bare et par tusenlapper ekstra er de større T6-ene et langt bedre kjøp.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Også i denne testen:

Oppsummering

Tre på høyttalertoppen

Blant de 7 høyttalerne i testen er det flere gode kjøp, men tre modeller utmerker seg spesielt!

Klipsch RF62 mkII

Stor overraskelse

Liker du musikken din høyt, tøft og hardtslående får du det ikke stort bedre i denne prisklassen enn Klipsch RF62 mkII!

Dynamikk og oppløsning Stram og taktfast bass Lettdrevne
Krever litt plass rundt seg

Monitor Audio BX6

Glimrende allrounder

Monitor Audio har for lengst gått bort fra den erke-engelske og slanke lyden, til fordel for rytme og moro – samtidig som detaljene bevares. Dette er en meget sprek høyttaler som gjengir musikken raskt og oppløst. Den har en utsøkt tonal gjengivelse, spesielt fra mellomtonen og oppover. BX6 briljerer sådan.

God oppløsning Dynamikk Fabelaktig mellomtone
Litt svulstig bass

Audio Pro Black Diamond V3

Lett å like!

Den populære Black Diamond har vokst seg stor og tung i sin tredje utgave. Prisen er også høyere. Alt låter rent og pent, mens det mangler litt på attakk og spenning. Dette er høyttalerne for den som vil spille musikk uten å nidlytte til den. Pent og pyntelig, men uten den store oppløsning og dynamikk.

Stor klang Behagelig på alt Fyldig bass
Mangler litt dynamikk

System Audio Aura 30

Turtallsmaskin

Fra danske System Audio kommer Aura 30 – en superslank høyttaler med varm og fyldig lyd. Mantra 30 gir en varm og fyldig allround-lyd, men utmerker seg ikke når det gjelder dynamikk og oppløsning.

Fyldig og varm klangbalanse Musikalske
Tungdrevne

Magnat Quantum 655

Helt ned i dypet

Dynamikken fra Magnat Quantum 655 er meget bra, og klangen er stor og flott. Men den dype bassen kan være vrien å få til i rommet, og den skiller seg litt ut i lydbildet. Helt i toppen av diskanten savnes også litt oppløsning. Bortsett fra dette er høyttalerne imponerende bra.

Dyp og stor bass Dynamikk
Bassen skiller seg litt ut Mangler litt oppløsning i overtonene

Dali Ikon 5 mkII

Liten på jord stor i ord

Dali Ikon 5 mkII er en veldig liten og nett høyttaler som du kan plassere nesten hvor som helst. Du får ikke ekte dypbass, men du verden så gode disse høyttalerne er oppover i registeret! Daliene krever litt effekt for å spille høyt og kontrollert, men om du for eksempel vil lage mye lyd i et lite rom passer 5-eren i Ikon-serien midt i blinken.

Bra diskantoppløsning Åpen og detaljert musikkgjengivelse
Mangler den dypeste bassen Begrenset lydtrykk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.