TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!

Dali Ikon 5 mkII

Liten på jord stor i ord

Dali Ikon 5 mkII er en veldig liten og nett høyttaler som du kan plassere nesten hvor som helst. Du får ikke ekte dypbass, men du verden så gode disse høyttalerne er oppover i registeret! Daliene krever litt effekt for å spille høyt og kontrollert, men om du for eksempel vil lage mye lyd i et lite rom passer 5-eren i Ikon-serien midt i blinken.

forfatter
Publisert 24.03.11 - 15:44
L&B mener
Bra diskantoppløsning Åpen og detaljert musikkgjengivelse
Mangler den dypeste bassen Begrenset lydtrykk
Spesifikasjoner
 • 6 Ohm impedans
 • 87 dB følsomhet
 • 2 ½ veis bassrefleks
 • 2 x 5” bass/mellomtone
 • 28 mm diskantdome
Veil. pris 7995Pr. 24.03.11 Produktside

Dali slapp sin oppgraderte Ikon-serie på fjoråret, og vi var ikke sene om å kåre Ikon 6 med ensemble til årets surroundhøyttalere. Lillebror Ikon 5 er bare 81 cm høy og veier bare 10 kg, og står et hode lavere enn de øvrige testdeltakerne. Men det den mangler i størrelse tar den igjen i kvalitet. Ikon-serien er et steg opp fra den rimeligere Lektor-serien, og har fått Dalis velkjente doble diskantløsning med dome- og bånddiskant. Kabinettet er mer gjennomført og har en ekstra solid frontplate, og leveres i hvit pianolakk mot pristillegg på 1.000 kroner. På baksiden finner vi solide skruterminaler som gjør det til en lek å koble til bananplugger, spader eller avisolerte høyttalerkabler.

 

Lydkvalitet
Vi fikk bange anelser da vi pakket de små Daliene opp fra eskene sine. Ikon 5 er med god margin de minste høyttalerne i testen, og vi stilte oss selv spørsmålet om ikke de større, men enklere utstyrte Lektor 6 ville ha vært en bedre match mot de andre deltakerne. Men denne skepsisen forsvant som dugg for solen da vi fikk høre de første musikalske strofene fra Dali.

Ikon-høyttalerne er klart mer detaljerte enn PSB T5 – musikken ”skinner” mer og høyttalerne byr på en rikere klang uten å bli for lyse eller aggressive. De har ikke helt den samme slagkraften i bassen, men svinger fortsatt bra, og bassen er strammere, raskere og bedre definert. Dalienes største styrke ligger definitivt i diskantgjengivelsen. Ikon 5 er riktignok ikke like finslepen som referansen vår fra Audiovector, men byr på mange av de samme kvalitetene, og det til en brøkdel av prisen. Den krystallklare diskanten gir et tydelig og bedre lydbilde.

Dette er fortsatt en liten høyttaler, og det merker man først og fremst ved at bassen ikke rekker like dypt og slår like hardt, og at den maksimale lydstyrken er noe lavere enn hva de større variantene er i stand til. Man må også regne med noe lavere følsomhet – vi måtte skru opp volumkontrollen 2 dB for å oppnå samme lydnivå som referansen. Ikon 5 krever litt effekt for å spille høyt og kontrollert, og vil ha godt av drahjelp fra en aktiv subwoofer, spesielt i hjemmekinoen. På den annen side er dette et sprekt alternativ til bokhyllemodellene i Ikon-serien, og som gir mer lyd uten å ta særlig mer plass.

Konklusjon
Dali Ikon 5 mkII er en veldig liten og nett høyttaler som du kan plassere nesten hvor som helst. Du får ikke ekte dypbass, men du verden så gode disse høyttalerne er oppover i registeret! Daliene krever litt effekt for å spille høyt og kontrollert, men om du for eksempel vil lage mye lyd i et lite rom passer 5-eren i Ikon-serien midt i blinken.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Black Week Tilbud 30%
Kun 64,16 pr mnd i 12 mnd
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Oppsummering

Tre på høyttalertoppen

Blant de 7 høyttalerne i testen er det flere gode kjøp, men tre modeller utmerker seg spesielt!

Klipsch RF62 mkII

Stor overraskelse

Liker du musikken din høyt, tøft og hardtslående får du det ikke stort bedre i denne prisklassen enn Klipsch RF62 mkII!

Dynamikk og oppløsning Stram og taktfast bass Lettdrevne
Krever litt plass rundt seg

Monitor Audio BX6

Glimrende allrounder

Monitor Audio har for lengst gått bort fra den erke-engelske og slanke lyden, til fordel for rytme og moro – samtidig som detaljene bevares. Dette er en meget sprek høyttaler som gjengir musikken raskt og oppløst. Den har en utsøkt tonal gjengivelse, spesielt fra mellomtonen og oppover. BX6 briljerer sådan.

God oppløsning Dynamikk Fabelaktig mellomtone
Litt svulstig bass

Audio Pro Black Diamond V3

Lett å like!

Den populære Black Diamond har vokst seg stor og tung i sin tredje utgave. Prisen er også høyere. Alt låter rent og pent, mens det mangler litt på attakk og spenning. Dette er høyttalerne for den som vil spille musikk uten å nidlytte til den. Pent og pyntelig, men uten den store oppløsning og dynamikk.

Stor klang Behagelig på alt Fyldig bass
Mangler litt dynamikk

System Audio Aura 30

Turtallsmaskin

Fra danske System Audio kommer Aura 30 – en superslank høyttaler med varm og fyldig lyd. Mantra 30 gir en varm og fyldig allround-lyd, men utmerker seg ikke når det gjelder dynamikk og oppløsning.

Fyldig og varm klangbalanse Musikalske
Tungdrevne

Magnat Quantum 655

Helt ned i dypet

Dynamikken fra Magnat Quantum 655 er meget bra, og klangen er stor og flott. Men den dype bassen kan være vrien å få til i rommet, og den skiller seg litt ut i lydbildet. Helt i toppen av diskanten savnes også litt oppløsning. Bortsett fra dette er høyttalerne imponerende bra.

Dyp og stor bass Dynamikk
Bassen skiller seg litt ut Mangler litt oppløsning i overtonene

PSB Image T5

Kompakt kanadier

PSB Image T5 er et hederlig forsøk på en kompakt gulvhøyttaler, men dessverre når de ikke sine storebrødre Image T6 mer enn til knehasene. Det finnes bedre kandidater, og til bare et par tusenlapper ekstra er de større T6-ene et langt bedre kjøp.

Varm og fyldig klang Lettplasserte
Upresis i dypbassen Mangler litt diskantopp­løsning
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I høyttalernes Hall of Fame, vil en høyttaler stå for seg selv. I et eget rom med en liten rørforsterker tilkoblet. Spillende Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil bli bergtatt av klangen.
Lyd på ingen plass Innbyggingshøyttalerne DALI Phantom K-60 LP krever nesten ingen innbyggingsplass i dybden.
Black Week: De beste lydplanke-kjøpene Her er noen av de beste lydplanke-tilbudene vi har funnet så langt under Black Week 2022!
Følg Lyd & Bilde