TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Audio Pro Black Diamond V3

Lett å like!

Den populære Black Diamond har vokst seg stor og tung i sin tredje utgave. Prisen er også høyere. Alt låter rent og pent, mens det mangler litt på attakk og spenning. Dette er høyttalerne for den som vil spille musikk uten å nidlytte til den. Pent og pyntelig, men uten den store oppløsning og dynamikk.

forfatter
Publisert 24.03.11 - 16:03
L&B mener
Stor klang Behagelig på alt Fyldig bass
Mangler litt dynamikk
Spesifikasjoner
 • 8 Ohm
 • 2-veis bassrefleks
 • 2 x 5,25” basser
 • 1” silkediskant
Veil. pris 7000Pr. 24.03.11 Produktside

Audio Pro har et godt rykte på seg for å hevde seg i toppen, når det kommer til å lage gode høyttalere til en rimelig penge. Og når det gjelder de to tidligere Black Diamond-modellene, har disse nærmest vært for flaggskip å regne i prisklassen rundt 5.000 kroner. Nå er høyttalermodellen ytterligere forfinet. Resultatet er et høyere og dypere kabinett, og der hvor forgjengerne hadde ett basselement, har V3-utgaven fått to. Disse er plassert i en D’Appolito-konfigurasjon, henholdsvis over og under diskantelementet. Dette gir erfaringsmessig en meget god horisontal spredning og en god tonal sammenheng. Ytterligere forandringer er gjort på innsiden. Utenpå er det fremdeles svart pianolakk som gjelder.

Lydkvaliteten
I forhold til referansen fra Audiovector har Audio Pro i praksis bare 2 dB lavere følsomhet. Dette er bra, og gjør at høyttalerne ikke trenger veldig mye strøm fra forsterkeren for å spille tålelig høyt. Testens høyeste høyttalere maler opp et stort lydbilde, med en rik klang. Musikkgjengivelsen er både detaljert og nyansert. Høyttalerne er meget lett å like, de er musikalske og behagelige å lytte på. Kvinnevokaler låter både stort og fyldig, med en fin overtonegjengivelse. Høyttalerne er likevel ikke de strammeste og kjappeste vi her har med å gjøre. Lydbildet er litt mykt i forhold til stramme Dali, hos Audio Pro kommer ikke kontrastene i musikken like godt frem, og det hele flyter litt mer ut. Spesielt anslaget på pianotangenter er litt mykere enn med Dali, Magnat og Monitor Audio. Høyttalerne maler med en bredere pensel, så å si. Dette gjør at høyttalerne foretrekker popmusikk fremfor krevende klassisk, da sistnevnte er rikere på kontraster og dermed mer avhengig av høyttalerelementer som stopper og starter kjappere, og ikke runder av anslagene. Mens forgjengeren kostet 5.000 kroner og i så måte var et kupp til prisen, konkurrerer V3 i en klasse hvor vi forventer mer hva hurtighet og dynamikk angår.

Konklusjon
Audio Pro Black Diamond V3 er et høyttalerpar som er meget lett å like. Lydbildet er stort og klangrikt, med fyldig bass. Høyttalerne klarer seg med en middels kraftig forsterker, og selv en skarp musikkproduksjon får en delikat håndtering. Dette kan da også være negativt, for hva høyttalerne mangler er nemlig evnen til å understreke kontrastene i lydbildet. Alt låter rent og pent, mens det mangler litt på attakk og spenning. Dette er høyttalerne for den som vil spille musikk uten å nidlytte til den. Pent og pyntelig, men uten den store oppløsning og dynamikk. Black Diamond V3 har ikke langt igjen til de beste, men siden de holder igjen når det gjelder, hevder de seg heller ikke helt i toppen.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Oppsummering

Tre på høyttalertoppen

Blant de 7 høyttalerne i testen er det flere gode kjøp, men tre modeller utmerker seg spesielt!

Klipsch RF62 mkII

Stor overraskelse

Liker du musikken din høyt, tøft og hardtslående får du det ikke stort bedre i denne prisklassen enn Klipsch RF62 mkII!

Dynamikk og oppløsning Stram og taktfast bass Lettdrevne
Krever litt plass rundt seg

Monitor Audio BX6

Glimrende allrounder

Monitor Audio har for lengst gått bort fra den erke-engelske og slanke lyden, til fordel for rytme og moro – samtidig som detaljene bevares. Dette er en meget sprek høyttaler som gjengir musikken raskt og oppløst. Den har en utsøkt tonal gjengivelse, spesielt fra mellomtonen og oppover. BX6 briljerer sådan.

God oppløsning Dynamikk Fabelaktig mellomtone
Litt svulstig bass

System Audio Aura 30

Turtallsmaskin

Fra danske System Audio kommer Aura 30 – en superslank høyttaler med varm og fyldig lyd. Mantra 30 gir en varm og fyldig allround-lyd, men utmerker seg ikke når det gjelder dynamikk og oppløsning.

Fyldig og varm klangbalanse Musikalske
Tungdrevne

Magnat Quantum 655

Helt ned i dypet

Dynamikken fra Magnat Quantum 655 er meget bra, og klangen er stor og flott. Men den dype bassen kan være vrien å få til i rommet, og den skiller seg litt ut i lydbildet. Helt i toppen av diskanten savnes også litt oppløsning. Bortsett fra dette er høyttalerne imponerende bra.

Dyp og stor bass Dynamikk
Bassen skiller seg litt ut Mangler litt oppløsning i overtonene

Dali Ikon 5 mkII

Liten på jord stor i ord

Dali Ikon 5 mkII er en veldig liten og nett høyttaler som du kan plassere nesten hvor som helst. Du får ikke ekte dypbass, men du verden så gode disse høyttalerne er oppover i registeret! Daliene krever litt effekt for å spille høyt og kontrollert, men om du for eksempel vil lage mye lyd i et lite rom passer 5-eren i Ikon-serien midt i blinken.

Bra diskantoppløsning Åpen og detaljert musikkgjengivelse
Mangler den dypeste bassen Begrenset lydtrykk

PSB Image T5

Kompakt kanadier

PSB Image T5 er et hederlig forsøk på en kompakt gulvhøyttaler, men dessverre når de ikke sine storebrødre Image T6 mer enn til knehasene. Det finnes bedre kandidater, og til bare et par tusenlapper ekstra er de større T6-ene et langt bedre kjøp.

Varm og fyldig klang Lettplasserte
Upresis i dypbassen Mangler litt diskantopp­løsning
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Fem tiår med Polk Amerikanske Polk Audio har produsert høyttalere i 50 år. R200AE er en jubileumsmodell, signert av selskapets grunnlegger.
Høyttalere til mannehulen Elipson Heritage XLS11 er franske – men ligner amerikanske monitorhøyttalere fra stereoens gullalder.
Disse står det en legende bak Etter platespillerne er de klare med sin første høyttaler.
Ta med kinolyden hjem i stua Høres TV-en din tynn og spinkel ut? Vi har testet fem prisgunstige lydplanker som kan kurere mager bass, og gi deg en fet surround-opplevelse!
De beste vi har hørt For en bursdagsgave de grønne høyttalerne fra Monitor Audio er. Her får man faktisk i pose og sekk.
QUAD ESL 63 - klassikeren vi ikke glemmer I høyttalernes Hall of Fame, vil en høyttaler stå for seg selv. I et eget rom med en liten rørforsterker tilkoblet. Spillende Ella Fitzgerald eller Arthur Rubinstein. Folk vil bli bergtatt av klangen.
Følg Lyd & Bilde