Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Audio Pro Black Diamond V3

Lett å like!

Den populære Black Diamond har vokst seg stor og tung i sin tredje utgave. Prisen er også høyere. Alt låter rent og pent, mens det mangler litt på attakk og spenning. Dette er høyttalerne for den som vil spille musikk uten å nidlytte til den. Pent og pyntelig, men uten den store oppløsning og dynamikk.
Lyd & Bilde mener
Stor klang Behagelig på alt Fyldig bass
Mangler litt dynamikk
Spesifikasjoner
  • 8 Ohm
  • 2-veis bassrefleks
  • 2 x 5,25” basser
  • 1” silkediskant

Audio Pro har et godt rykte på seg for å hevde seg i toppen, når det kommer til å lage gode høyttalere til en rimelig penge. Og når det gjelder de to tidligere Black Diamond-modellene, har disse nærmest vært for flaggskip å regne i prisklassen rundt 5.000 kroner. Nå er høyttalermodellen ytterligere forfinet. Resultatet er et høyere og dypere kabinett, og der hvor forgjengerne hadde ett basselement, har V3-utgaven fått to. Disse er plassert i en D’Appolito-konfigurasjon, henholdsvis over og under diskantelementet. Dette gir erfaringsmessig en meget god horisontal spredning og en god tonal sammenheng. Ytterligere forandringer er gjort på innsiden. Utenpå er det fremdeles svart pianolakk som gjelder.

Lydkvaliteten
I forhold til referansen fra Audiovector har Audio Pro i praksis bare 2 dB lavere følsomhet. Dette er bra, og gjør at høyttalerne ikke trenger veldig mye strøm fra forsterkeren for å spille tålelig høyt. Testens høyeste høyttalere maler opp et stort lydbilde, med en rik klang. Musikkgjengivelsen er både detaljert og nyansert. Høyttalerne er meget lett å like, de er musikalske og behagelige å lytte på. Kvinnevokaler låter både stort og fyldig, med en fin overtonegjengivelse. Høyttalerne er likevel ikke de strammeste og kjappeste vi her har med å gjøre. Lydbildet er litt mykt i forhold til stramme Dali, hos Audio Pro kommer ikke kontrastene i musikken like godt frem, og det hele flyter litt mer ut. Spesielt anslaget på pianotangenter er litt mykere enn med Dali, Magnat og Monitor Audio. Høyttalerne maler med en bredere pensel, så å si. Dette gjør at høyttalerne foretrekker popmusikk fremfor krevende klassisk, da sistnevnte er rikere på kontraster og dermed mer avhengig av høyttalerelementer som stopper og starter kjappere, og ikke runder av anslagene. Mens forgjengeren kostet 5.000 kroner og i så måte var et kupp til prisen, konkurrerer V3 i en klasse hvor vi forventer mer hva hurtighet og dynamikk angår.

Konklusjon
Audio Pro Black Diamond V3 er et høyttalerpar som er meget lett å like. Lydbildet er stort og klangrikt, med fyldig bass. Høyttalerne klarer seg med en middels kraftig forsterker, og selv en skarp musikkproduksjon får en delikat håndtering. Dette kan da også være negativt, for hva høyttalerne mangler er nemlig evnen til å understreke kontrastene i lydbildet. Alt låter rent og pent, mens det mangler litt på attakk og spenning. Dette er høyttalerne for den som vil spille musikk uten å nidlytte til den. Pent og pyntelig, men uten den store oppløsning og dynamikk. Black Diamond V3 har ikke langt igjen til de beste, men siden de holder igjen når det gjelder, hevder de seg heller ikke helt i toppen.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Oppsummering

Tre på høyttalertoppen

Blant de 7 høyttalerne i testen er det flere gode kjøp, men tre modeller utmerker seg spesielt!

Klipsch RF62 mkII

Stor overraskelse

Liker du musikken din høyt, tøft og hardtslående får du det ikke stort bedre i denne prisklassen enn Klipsch RF62 mkII!

Dynamikk og oppløsning Stram og taktfast bass Lettdrevne
Krever litt plass rundt seg

Monitor Audio BX6

Glimrende allrounder

Monitor Audio har for lengst gått bort fra den erke-engelske og slanke lyden, til fordel for rytme og moro – samtidig som detaljene bevares. Dette er en meget sprek høyttaler som gjengir musikken raskt og oppløst. Den har en utsøkt tonal gjengivelse, spesielt fra mellomtonen og oppover. BX6 briljerer sådan.

God oppløsning Dynamikk Fabelaktig mellomtone
Litt svulstig bass

System Audio Aura 30

Turtallsmaskin

Fra danske System Audio kommer Aura 30 – en superslank høyttaler med varm og fyldig lyd. Mantra 30 gir en varm og fyldig allround-lyd, men utmerker seg ikke når det gjelder dynamikk og oppløsning.

Fyldig og varm klangbalanse Musikalske
Tungdrevne

Magnat Quantum 655

Helt ned i dypet

Dynamikken fra Magnat Quantum 655 er meget bra, og klangen er stor og flott. Men den dype bassen kan være vrien å få til i rommet, og den skiller seg litt ut i lydbildet. Helt i toppen av diskanten savnes også litt oppløsning. Bortsett fra dette er høyttalerne imponerende bra.

Dyp og stor bass Dynamikk
Bassen skiller seg litt ut Mangler litt oppløsning i overtonene

Dali Ikon 5 mkII

Liten på jord stor i ord

Dali Ikon 5 mkII er en veldig liten og nett høyttaler som du kan plassere nesten hvor som helst. Du får ikke ekte dypbass, men du verden så gode disse høyttalerne er oppover i registeret! Daliene krever litt effekt for å spille høyt og kontrollert, men om du for eksempel vil lage mye lyd i et lite rom passer 5-eren i Ikon-serien midt i blinken.

Bra diskantoppløsning Åpen og detaljert musikkgjengivelse
Mangler den dypeste bassen Begrenset lydtrykk

PSB Image T5

Kompakt kanadier

PSB Image T5 er et hederlig forsøk på en kompakt gulvhøyttaler, men dessverre når de ikke sine storebrødre Image T6 mer enn til knehasene. Det finnes bedre kandidater, og til bare et par tusenlapper ekstra er de større T6-ene et langt bedre kjøp.

Varm og fyldig klang Lettplasserte
Upresis i dypbassen Mangler litt diskantopp­løsning
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

5 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.