PSB Image T5

Kompakt kanadier

PSB Image T5 er et hederlig forsøk på en kompakt gulvhøyttaler, men dessverre når de ikke sine storebrødre Image T6 mer enn til knehasene. Det finnes bedre kandidater, og til bare et par tusenlapper ekstra er de større T6-ene et langt bedre kjøp.

Pluss
Varm og fyldig klang Lettplasserte
Minus
Upresis i dypbassen Mangler litt diskantopp­løsning

Det går mange år mellom hver gang PSB fornyer budsjettserien sin, og når det skjer forandringer er det som regel snakk om store forbedringer. Vi likte den nye T6-modellen for sin rene og kraftfulle lyd, og kåret den til årets budsjetthøyttaler for 2010. T5 er en langt mindre variant, og totalt sett en av de mer kompakte høyttalerne i denne testen. Kabinettet er enkelt, men elegant og buer lett inn mot hjørnene. Høyttalerne kommer med integrerte føtter som kan utstyres med spikes eller gummiføtter, og har solide skruterminaler for bi-wiring. Diskanten gjengis av PSBs velkjente domediskant av titan, mens bassområdet besørges av to 5,25 tommere, laget av keramikkbelagt polypropylen. Dette er en såkalt 2 ½ veis konstruksjon der det øverste elementet spiller både bass og mellomtone, mens det nederste kun spiller basstoner under 800 Hz. På denne måten sikrer PSB en jevn og fin klangbalanse med god fylde i bunn.

Lydkvalitet
T5 gir et bra førsteinntrykk. Bassen sitter bra, og gir et godt rytmisk driv fra poplåtene våre. Lyden er ren og klar, og høyttalerne takler å spille meget høyt uten tegn til forvrengning. Effektiviteten er også god – vi måtte bare ca 1 dB opp på volumkontrollen i forhold til referansehøyttaleren vår. PSB T5 låter balansert og fint, og er således en god allround-kandidat til musikk og film. Du skal likevel ikke forvente særlig med dypbass fra disse smårollingene. De ruller ganske fort av under 50 Hz, og de dypeste basstonene er ikke særlig godt definerte. På den annen side gjør dette at høyttalerne er mer plasseringsvennlige og fint kan brukes i små rom, eller settes helt inntil veggen uten at bassen blir for dominerende.

Basert på de gode erfaringene med T6 hadde vi faktisk forventet litt mer av T5, men den er mer enn et par skostørrelser mindre. Lyden føles generelt litt tammere enn den elleville storebroren, og det må man regne med, men at T5 også mangler mye av klarheten i mellomtone og diskant er litt overraskende. Cymbaler, kvinnestemmer og lignende kommer ikke så godt frem som vi ønsker, og pianoet låter litt upresist – nesten som om strengene ikke er skiftet ut på en stund.

Konklusjon
PSB Image T5 er et hederlig forsøk på en kompakt gulvhøyttaler, men dessverre når de ikke sine storebrødre Image T6 mer enn til knehasene. Det finnes bedre kandidater i denne testen, og til bare et par tusenlapper ekstra er de større T6-ene et langt bedre kjøp.

Det går mange år mellom hver gang PSB fornyer budsjettserien sin, og når det skjer forandringer er det som regel snakk om store forbedringer. Vi likte den nye T6-modellen for sin rene og kraftfulle lyd, og kåret den til årets budsjetthøyttaler for 2010. T5 er en langt mindre variant, og totalt sett en av de mer kompakte høyttalerne i denne testen. Kabinettet er enkelt, men elegant og buer lett inn mot hjørnene. Høyttalerne kommer med integrerte føtter som kan utstyres med spikes eller gummiføtter, og har solide skruterminaler for bi-wiring. Diskanten gjengis av PSBs velkjente domediskant av titan, mens bassområdet besørges av to 5,25 tommere, laget av keramikkbelagt polypropylen. Dette er en såkalt 2 ½ veis konstruksjon der det øverste elementet spiller både bass og mellomtone, mens det nederste kun spiller basstoner under 800 Hz. På denne måten sikrer PSB en jevn og fin klangbalanse med god fylde i bunn. Lydkvalitet T5 gir et bra førsteinntrykk. Bassen sitter bra, og gir et godt rytmisk driv fra poplåtene våre. Lyden er ren og klar, og høyttalerne takler å spille meget høyt uten tegn til forvrengning. Effektiviteten er også god – vi måtte bare ca 1 dB opp på volumkontrollen i forhold til referansehøyttaleren vår. PSB T5 låter balansert og fint, og er således en god allround-kandidat til musikk og film. Du skal likevel ikke forvente særlig med dypbass fra disse smårollingene. De ruller ganske fort av under 50 Hz, og de dypeste basstonene er ikke særlig godt definerte. På den annen side gjør dette at høyttalerne er mer plasseringsvennlige og fint kan brukes i små rom, eller settes helt inntil veggen uten at bassen blir for dominerende. Basert på de gode erfaringene med T6 hadde vi faktisk forventet litt mer av T5, men den er mer enn et par skostørrelser mindre. Lyden føles generelt litt tammere enn den elleville storebroren, og det må man regne med, men at T5 også mangler mye av klarheten i mellomtone og diskant er litt overraskende. Cymbaler, kvinnestemmer og lignende kommer ikke så godt frem som vi ønsker, og pianoet låter litt upresist - nesten som om strengene ikke er skiftet ut på en stund. Konklusjon PSB Image T5 er et hederlig forsøk på en kompakt gulvhøyttaler, men dessverre når de ikke sine storebrødre Image T6 mer enn til knehasene. Det finnes bedre kandidater i denne testen, og til bare et par tusenlapper ekstra er de større T6-ene et langt bedre kjøp.
Vi tester over 450 produkter i året, les denne testen og få full tilgang til Lyd & Bilde
Allerede abonnent? Logg inn
Prøveabonnement
0,-
Fri tilgang til lydogbilde.no
Bronseabonnement
425,-pr/halvår
1/2 år (6 utgaver) Digitalutgaven Fri tilgang til lydogbilde.no
Sølvabonnement
749,-pr/år
Mest populær
1 år (11 utgaver) Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Gullabonnement
1149,-pr/år
1 år (11 utgaver) Ny digital film hver måned Velkomstgave Fri tilgang til lydogbilde.no Digitalutgaven
Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Måned kr 49,-
Med et abonnement på Lyd & Bilde får du:
Fri tilgang til lydogbilde.no Betydelig rabatt Velg selv lengden på ditt abonnement, med eller uten SF Anytime Flott velkomstgave på årsabonnement
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.
Også i denne testen:
  • 6 Ohm impedans
  • 88 dB følsomhet
  • 2 ½ veis bassrefleks
  • 2x5 ¼ ” bass/mellomtone
  • 1” titan diskantdome
Pris: 6995,-

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Stranger Things 3. sesong – første trailer ute!

Den 4. juli vender Netflix tilbake til Hawkins og Stranger Things.

Apple AirPods får stemmestyring

AirPods får trådløs lading og hei Siri

test
Panasonic Lumix S 24-105mm F4 Macro OIS

Super allround-zoom

Panasonics første fullformat, standardzoom lever opp til ­forventningene.

Apple turbotrimmer iMac

De nye iMac-ene blir dobbelt så rask på krevende oppgaver.

Philips OLED934: Ny toppmodell avslørt

Her er de første bildene av den nye toppmodellen fra Philips, OLED934!

Nå skal du kjøpe iPad

Hvis du er blant dem som har hatt planer om å kjøpe nytt nettbrett, er tiden inne.

anmeldelse
Billions, sesong 4

Lunken finansakrobatikk

I 4. sesong av Billions begynner slitasjen og idétørken å bli vel fremtredende.

anmeldelse
Bohemian Rhapsody

Imponerende one man show!

Rami Malik stjeler hver eneste scene i en ganske så ordinær musikkbiografi.

Lyssterkt portrettobjektiv for Sony alpha

Stillegående, rask og nydelig boheh er blant egenskapene hos 85mm f1,4 fra Samyang.

test
Canon EOS RP

Røverkjøp fra Canon

Canon EOS RP er ikke uten kompromisser, men er aggressivt priset og meget tilfredsstillende å bruke.

Alt om Samsungs 2019 QLED TV-er

Samsungs kommende 2019-modeller får et markant løft i bildekvalitet, og denne gangen gjelder det ikke bare toppmodellene.

Samsung QE65Q900R

8K mot 4K TV: Teknisk knockout

Er Samsungs minste og billigste 8K-skjerm bedre enn en alminnelig god 4K TV? Vi tester!

gruppetest
5 trådløse støyreduserende hodetelefoner

Stille og fredelig på flyet

Støyreduserende hodetelefoner motvirker tretthet og skåner hørselen på lange flyturer.

Tidal gir studiolyd på iPhone

Tidal-brukere kan glede seg over at iPhone fått MQA-støtte, og dermed kommer nærmere lyden i opptaksstudioet.

anmeldelse
First Man

Enestående romfartshistorie!

Fascinerende historie om de heltmodige romfartspionerene.

anmeldelse
Bad Times at The El Royale

Mørkets hotell

Stilig konsept-film med A-lag av skuespillere, som ikke helt innfrir.

test
Acer Swift 5 SF515-51T-58UX

Acer på slankekur

Acer Swift 5 er den letteste ultrabærbare i sin kategori. Men derfor er den likevel ingen lettvekter!

test
Audiovector QR5

Den mest komplette ­høyttaleren

Audiovector QR5 leverer rytmene uten å nøle, gir musikken luft – og slår nesten beina under sine egne toppmodeller.

anmeldelse
Triple Frontier

Greed is good…

Tidligere amerikanske elitesoldater bestemmer seg for å rane søramerikansk narkobaron. Det går definitivt ikke helt etter planen.

test
ikko OH1

Biller i ørene

Kinesiske ikko debuterer med høye ambisjoner til hverdagspris.