Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

TEST: Yamaha YH-E700A

Den beste lyden

Søker du et par ytterst vellydende hodetelefoner? Her er de! Så får støykanselleringen heller være en bonus.

Skrevet av / 23.11.21 - 09:00
Yamaha YH-E700A
Geir Gråbein Nordby

Yamaha prøvde seg på hodetelefoner for en god stund siden, uten spesielt hell. Denne gangen later japanerne til å ha tatt jobben med større alvor, når de gir oss YH-E700A, som vel må være de best polstrede klokkene i klassen. De utstråler kvalitet i større grad enn de fleste, og sitter i tillegg meget godt rundt ørene.

Les også Støydempere med skikkelig lyd Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.

Tyngden på godt over 300 gram merkes, men ikke på noen unaturlig måte. Det kjennes rett og slett ut som kvalitet. De vingler riktignok litt mer på hodet om man rister raskt frem og tilbake, men heldigvis bedriver de fleste av oss lite slike aktiviteter. For ordens skyld går det desto bedre å headbange frem og tilbake, noe som man nok i større grad kan finne på å gjøre.

Yamaha YH-E700A white front Yamaha YH-E700A black front
<
>
Foto: Yamaha

På undersiden av høyre klokke finner du fysiske knapper til de vanligste funksjonene, som inkluderer lydnivå, av/på, samtalebesvarelse og start/stopp av musikk. Under venstre klokke sitter knappen for støykansellering og omgivelseslyd. Og jack-inngangen, som knapt noen bruker lenger.

Yamahas app funker til oppdateringer og enkelte funksjoner, men den har ingen EQ-funksjon, som nok enkelte vil rynke på nesen av.

Støykanselleringen

Når det kommer til Yamaha og støykansellering, fungerer denne helt greit. Den gjør jobben når bakgrunnsstøyen er mer eller mindre statisk. Som en bilkupé eller flykabin. Men den lekker litt mer enn de beste konkurrentene, og spesielt basslyder som slår inn tilfeldig utenfra når man kjører bil (for eksempel på en humpete vei) slipper gjennom i større grad enn med både Philips, JBL, Sony og Bose. Men det er likevel langt fra noen krise.

Yamaha YH-E700A white
Foto: Yamaha

Lyden

Da står det mye bedre til med lyden. For her briljerer Yamaha, med meget kontant og sprek lyd. Spesielt med støykansellering deaktivert smeller basstromma som bare det, og lyden er både varm og eksplosiv. Det er gøy å høre på pop og hip-hop, med en sprek og barsk spillestil. Aller strammest er det med støykansellering deaktivert.

Kontrabassen på moderne jazz-sangerinne Esperanza Spaldings Formwela 10 er stor og stødig som bare det, og stemmen hennes står frem med stor selvtillit uten å bli skarp. Og rytmene på Beyoncés Be Alive smeller stort og stolt, uten å skape krøll. Det er massivt.

Yamaha YH-E700A black case
Foto: Yamaha

Sangstemmer er klare og samtidig fyldige, og selv om Yamaha er noe mer tilbakelent i toppen enn for eksempel Philips og Bose, så liker jeg balansen i lydbildet meget godt. Jeg savner faktisk ikke EQ-funksjonen her, for lyden er så velskrudd fra før. Jeg klarte ikke å skru meg til denne lyden med verken Sony eller JBL.

I appen kan du aktivere Listening Care, som skal balansere frekvensnivået i forhold til lydnivået. Denne skrur jeg av, da den låter for energisk i diskantområdet etter min smak. Derimot har jeg Listening Optimizer på, som måler lyden som reflekteres fra øret og skal sørge for at lydgjengivelsen blir tilpasset etter formen på det indre øret. Funksjonen gjør ikke mye, men i mine ører strammer den opp stereoperspektivet noe.

Yamaha YH-E700A lifestyle(2) Yamaha YH-E700A lifestyle(1)
<
>
Foto: Yamaha

Yamaha YH-E700A: Konklusjon

Yamaha YH-E700A er en kruttpakke av et par hodetelefoner. De kan spille høyt, og de gjør det med en kontrollert bass og flott tonestruktur. Lyden heller mot det varme og fyldige, men uten å noensinne bli slapt eller innestengt.

Det er ingen EQ-funksjon i appen, men i våre ører er det heller ikke nødvendig. Dette er virkelig bra.

Støykanselleringen god, men ikke fantastisk. Men nok til at lydkvaliteten veier tyngre, og i den disiplinen er det få – og ingen i denne testen – som måler seg.

Karakter
Yamaha YH-E700A
Premium

Lyd & Bilde mener

Herlig kraftig og fyldig lyd! Helt i tet i klassen! I tillegg ser de bra ut, og ligger godt rundt ørene. Støykanselleringen er god, men ikke best.

Også i denne testen:

5 støydempende hodetelefoner november 2021

JBL Tour One

Sprek JBL-lyd

JBL Tour One er et par skikkelige hodetelefoner, som etter en tur innom EQ-funksjonen i appen, får frem et smil om munnen.

Sprek og kontant lyd, dette blir aldri kjedelig!
Låter best med støykansellering avslått. Bør justere litt EQ for å få frem det beste i dem.
Les hele testen

Philips Fidelio L3

Veldreid fra Philips

Philips Fidelio L3 er flottere å se på, og utstråler bedre byggekvalitet, enn de fleste i denne klassen. Men hva med lyden?

God støykansellering, fin og balansert lyd. Meget godt kvalitetsinntrykk!
Lyden er litt lav, noe som heldigvis delvis kan fikses med EQ.
Les hele testen

Sony WH-1000XM4

Fortsatt den beste støydempingen

Det er fremdeles ingen som tar Sony WH-1000XM4 på støydemping. Men vi håper de snart vil ta steget med enda bedre lyd.

Fortsatt klassens beste støydemping, og passformen sitter like godt som før.
På lydkvalitet er det flere som har tatt igjen Sony.
Les hele testen

Bose QuietComfort 45

Ingen stor overraskelse

Bose har ikke tatt noe sjumilssteg med QuietComfort 45.

Blant de mest komfortable hodetelefonene vi vet om. God støydemping og omgivelseslyd. Nøytral klangbalanse.
Lyden oppleves som slank, og støyreduksjon kan ikke slås av uten å samtidig aktivere omgivelseslyd.
Les hele testen

3 hendelser på “Yamaha YH-E700A”

  1. Tor Nilsen

    Jeg fatter ikke hva slags ører dere har som kan gi disse best i test. Lyden er grei, men den voldsomme bassen ødelegger all musikk. Den er alt for dominerende. Det var pga deres omtale jeg bestilte disse, men heldigvis var det angrerett. Jeg har hørt på flere av disse som er med i testen og alle de er bedre enn Yamaha sine. Jeg personlig synes at Philips Fidelio L3 dominerer med Sony et stykke bak. Har ikke hørt Bose side. Men når dere klarer å gi Yamaha best i test, så får jeg heller lese andre steder, disse var forferdelige.
    Vil bare si at jeg liker bass, men…

    1. Da tror jeg du må ha noe ‘’gruff’’ i avspillingskilden din…? Med Sony Xperia II går de opp i aptX Adaptive (24-bit) og spiller FENOMENALT på det aller meste !

    2. Jeg har samsung galaxy note 10 pluss, og det spilles fantastisk på B&W P17, B&W p7 s2 samt Philips Fidelio L3, så vet ikke. Men synes det er rart at så mange skryter av de. Jeg hørte kun bassen som overkjørte det meste…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Yamaha faller igjennom

Best lyd for pengene

Kjøp heller forgjengeren

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Lyd & Bilde
Scroll to Top