TESTYamaha YH-E700A

Den beste lyden

Søker du et par ytterst vellydende hodetelefoner? Her er de! Så får støykanselleringen heller være en bonus.
Yamaha YH-E700A SPREAD(2)
Karakter
Yamaha YH-E700A
Lyd & Bilde mener
Herlig kraftig og fyldig lyd! Helt i tet i klassen! I tillegg ser de bra ut, og ligger godt rundt ørene.
Støykanselleringen er god, men ikke best.
Spesifikasjoner
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse
 • Elementer/drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 8 Hz – 40 kHz (22 kHz trådløst)
 • Aktiv støyreduksjon: Ja
 • Omgivelseslyd: Ja
 • Batteritid: 35 t med ANC
 • Vanntetthet: Nei
 • Stemmestyring: Assistant, Siri
 • App: Yamaha Headphones
 • Tilkoblinger: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC, aptX adaptive), 3,5 mm analog
 • Vekt: 325 g
 • Farger: Svart
 • Web: yamaha.com
forfatter

Yamaha prøvde seg på hodetelefoner for en god stund siden, uten spesielt hell. Denne gangen later japanerne til å ha tatt jobben med større alvor, når de gir oss YH-E700A, som vel må være de best polstrede klokkene i klassen. De utstråler kvalitet i større grad enn de fleste, og sitter i tillegg meget godt rundt ørene.

Støydempere med skikkelig lyd Shure Aonic 50 har kanskje den beste lyden vi har hørt blant støydempende hodetelefoner.
Shure Aonic 50 lifestyle

Tyngden på godt over 300 gram merkes, men ikke på noen unaturlig måte. Det kjennes rett og slett ut som kvalitet. De vingler riktignok litt mer på hodet om man rister raskt frem og tilbake, men heldigvis bedriver de fleste av oss lite slike aktiviteter. For ordens skyld går det desto bedre å headbange frem og tilbake, noe som man nok i større grad kan finne på å gjøre.

Yamaha YH-E700A white front Yamaha YH-E700A black front
<
>
Foto: Yamaha

På undersiden av høyre klokke finner du fysiske knapper til de vanligste funksjonene, som inkluderer lydnivå, av/på, samtalebesvarelse og start/stopp av musikk. Under venstre klokke sitter knappen for støykansellering og omgivelseslyd. Og jack-inngangen, som knapt noen bruker lenger.

Yamahas app funker til oppdateringer og enkelte funksjoner, men den har ingen EQ-funksjon, som nok enkelte vil rynke på nesen av.

Støykanselleringen

Når det kommer til Yamaha og støykansellering, fungerer denne helt greit. Den gjør jobben når bakgrunnsstøyen er mer eller mindre statisk. Som en bilkupé eller flykabin. Men den lekker litt mer enn de beste konkurrentene, og spesielt basslyder som slår inn tilfeldig utenfra når man kjører bil (for eksempel på en humpete vei) slipper gjennom i større grad enn med både Philips, JBL, Sony og Bose. Men det er likevel langt fra noen krise.

Yamaha YH-E700A white
Foto: Yamaha

Lyden

Da står det mye bedre til med lyden. For her briljerer Yamaha, med meget kontant og sprek lyd. Spesielt med støykansellering deaktivert smeller basstromma som bare det, og lyden er både varm og eksplosiv. Det er gøy å høre på pop og hip-hop, med en sprek og barsk spillestil. Aller strammest er det med støykansellering deaktivert.

Kontrabassen på moderne jazz-sangerinne Esperanza Spaldings Formwela 10 er stor og stødig som bare det, og stemmen hennes står frem med stor selvtillit uten å bli skarp. Og rytmene på Beyoncés Be Alive smeller stort og stolt, uten å skape krøll. Det er massivt.

Yamaha YH-E700A black case
Foto: Yamaha

Sangstemmer er klare og samtidig fyldige, og selv om Yamaha er noe mer tilbakelent i toppen enn for eksempel Philips og Bose, så liker jeg balansen i lydbildet meget godt. Jeg savner faktisk ikke EQ-funksjonen her, for lyden er så velskrudd fra før. Jeg klarte ikke å skru meg til denne lyden med verken Sony eller JBL.

I appen kan du aktivere Listening Care, som skal balansere frekvensnivået i forhold til lydnivået. Denne skrur jeg av, da den låter for energisk i diskantområdet etter min smak. Derimot har jeg Listening Optimizer på, som måler lyden som reflekteres fra øret og skal sørge for at lydgjengivelsen blir tilpasset etter formen på det indre øret. Funksjonen gjør ikke mye, men i mine ører strammer den opp stereoperspektivet noe.

Yamaha YH-E700A lifestyle(2) Yamaha YH-E700A lifestyle(1)
<
>
Foto: Yamaha

Yamaha YH-E700A: Konklusjon

Yamaha YH-E700A er en kruttpakke av et par hodetelefoner. De kan spille høyt, og de gjør det med en kontrollert bass og flott tonestruktur. Lyden heller mot det varme og fyldige, men uten å noensinne bli slapt eller innestengt.

Det er ingen EQ-funksjon i appen, men i våre ører er det heller ikke nødvendig. Dette er virkelig bra.

Støykanselleringen god, men ikke fantastisk. Men nok til at lydkvaliteten veier tyngre, og i den disiplinen er det ingen få – og ingen i denne testen – som måler seg.

Også i denne testen:

JBL Tour One

Sprek JBL-lyd

JBL Tour One er et par skikkelige hodetelefoner, som etter en tur innom EQ-funksjonen i appen, får frem et smil om munnen.

Sprek og kontant lyd, dette blir aldri kjedelig!
Låter best med støykansellering avslått. Bør justere litt EQ for å få frem det beste i dem.

Philips Fidelio L3

Veldreid fra Philips

Philips Fidelio L3 er flottere å se på, og utstråler bedre byggekvalitet, enn de fleste i denne klassen. Men hva med lyden?

God støykansellering, fin og balansert lyd. Meget godt kvalitetsinntrykk!
Lyden er litt lav, noe som heldigvis delvis kan fikses med EQ.

Sony WH-1000XM4

Fortsatt den beste støydempingen

Det er fremdeles ingen som tar Sony WH-1000XM4 på støydemping. Men vi håper de snart vil ta steget med enda bedre lyd.

Fortsatt klassens beste støydemping, og passformen sitter like godt som før.
På lydkvalitet er det flere som har tatt igjen Sony.

Bose QuietComfort 45

Ingen stor overraskelse

Bose har ikke tatt noe sjumilssteg med QuietComfort 45.

Blant de mest komfortable hodetelefonene vi vet om. God støydemping og omgivelseslyd. Nøytral klangbalanse.
Lyden oppleves som slank, og støyreduksjon kan ikke slås av uten å samtidig aktivere omgivelseslyd.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.