TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Philips Fidelio L3

Veldreid fra Philips

Philips Fidelio L3 er flottere å se på, og utstråler bedre byggekvalitet, enn de fleste i denne klassen. Men hva med lyden?

forfatter
Publisert 23.11.21 - 09:00
Karakter
Philips Fidelio L3
L&B menerskew
pluss God støykansellering, fin og balansert lyd. Meget godt kvalitetsinntrykk!
minus Lyden er litt lav, noe som heldigvis delvis kan fikses med EQ.
Veil. pris 3490 Produktside
Spesifikasjoner
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse
 • Elementer/drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 7 Hz – 40 kHz (22 kHz trådløst)
 • Aktiv støyreduksjon: Ja
 • Omgivelseslyd: Ja
 • Batteritid: 32 t med ANC / 38 t uten ANC
 • Vanntetthet: Nei
 • Stemmestyring: Assistant, Siri
 • App: Philips Headphones
 • Tilkoblinger: Bluetooth 5.1 (SBC, AAC, aptX, aptX-HD), 3,5 mm analog
 • Vekt: 360 g
 • Farger: Svart
 • Web: philips.no
Annonse fra prisguiden.no

De runde hodetelefonene Philips Fidelio L3 gir en god premium følelse, med klokkefeste i metall og hodebøyle i kraftig plast. Passformen er også meget god, med bra plass til ørene, og selv om vekten på 360 gram er mer enn de fleste i klassen, føles ikke hodetelefonene tunge når man sitter med dem, eller går en rolig tur. En joggetur, derimot, setter nok krav til noe lettere, men da bør du dessuten ha noe IP-sertifisert mot fuktighet og støv. Altså ingen av kandidatene i denne testen.

Philips Fidelio L3 headband
Foto: Philipsd

Støykanselleringen

Philips’ aktive støykansellering demper bra, spesielt basslyder utenfra blokkeres effektivt. Disse funket helt fint i baksetet i bil, omringet av snakkesalige medpassasjerer og dessuten bilstereoen på middels nivå. Jeg kunne likevel sitte relativt upåvirket og nyte min egen musikk. Det finnes hodetelefoner med enda bedre demping av diskantfrekvensene, men i praksis spiller det liten rolle.

Philips Fidelio L3 lifestyle
Foto: Philips

Lyden

Lyden fra Philips-hodetelefonene er fin og luftig. Kvinnevokaler kommer klart og tydelig frem, i et lydbilde som fremstår som balansert og behagelig. Bassen er fyldig og god, selv om den kanskje sparker litt forsiktig fra seg i rytmene. Lyden heller mot det varme, med kanskje en litt tilbakeholden mellomtone. Det er ikke mye, og veldig nært å være slik jeg liker det. Det er bra bredde på stereolyden, med velplasserte instrumenter.

6-bånds grafisk EQ i Philips-appen lar meg jeg opp mellomtonefrekvensen rundt 1 kHz. Samtidig benytter jeg muligheten til å dra ned bassfrekvensene noe ved 400 Hz, for å holde bassinstrumentene mer unna stemmeregisteret. Det hjelper en hel del.

Philips Fidelio L3 on table
Foto: Philips

EQ-funksjonen løser en annen ting også, nemlig det faktum at hodetelefonene ikke har et høyt nok maksnivå. Lydtrykket blir litt for lavt for meg på enkelte innspillinger, men ved å dra opp alle EQ-båndene en del løser dette mye, uten å gå nevneverdig utover klangbalansen.

Stemmen til Sigrid på hennes nye juleballade Home to You låter fint og klart, samtidig som den rufsete stemmen til Nathaniel Rateliff kommer frem med stor fysikk på It’s Not Supposed to Be That Way. Willie Nelsons mer nasale stemme er også klokkeklar, samtidig som kontrabassen på Esperanza Spaldings Formwela 10 er stor og naturtro.

Lyden totalt sett er meget god, men noe rytmisk fyrverkeri er ikke Philips Fidelio L3. Vær også klar over at lyden innimellom kan bli overstyrt (=forvrengning) om den overdrives i EQ-en. Skjer dette, må denne dras noe ned igjen, da det ikke vil hjelpe å skru ned lyden på hodetelefonene.

Philips Fidelio L3 lifestyle(2)
Foto: Philips

Philips Fidelio L3: Konklusjon

Philips Fidelio L3 er et par veldreide hodetelefoner, med en flott og rund design, og som utstråler byggekvalitet. Støykanselleringen er meget god, og lyden er balansert og fin.

Der hvor vi skulle ønske mellomtonen var litt mer utagerende rett ut av esken, så kan dette fikses i appen. Maksimalt lydnivå er i utgangspunktet litt lavt, dette kan også kompenseres for ved å dra opp alle EQ-frekvensene noe. Men det kan også skape problemer med forvrengning, da må du i så fall dra ned igjen, til problemet forsvinner.

Fidelio L3 er et fintspillende par hodetelefoner, men som mangler det femte giret for å virkelig måle seg mot de beste.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

JBL Tour One

Sprek JBL-lyd

JBL Tour One er et par skikkelige hodetelefoner, som etter en tur innom EQ-funksjonen i appen, får frem et smil om munnen.

Sprek og kontant lyd, dette blir aldri kjedelig!
Låter best med støykansellering avslått. Bør justere litt EQ for å få frem det beste i dem.

Sony WH-1000XM4

Fortsatt den beste støydempingen

Det er fremdeles ingen som tar Sony WH-1000XM4 på støydemping. Men vi håper de snart vil ta steget med enda bedre lyd.

Fortsatt klassens beste støydemping, og passformen sitter like godt som før.
På lydkvalitet er det flere som har tatt igjen Sony.

Bose QuietComfort 45

Ingen stor overraskelse

Bose har ikke tatt noe sjumilssteg med QuietComfort 45.

Blant de mest komfortable hodetelefonene vi vet om. God støydemping og omgivelseslyd. Nøytral klangbalanse.
Lyden oppleves som slank, og støyreduksjon kan ikke slås av uten å samtidig aktivere omgivelseslyd.

Yamaha YH-E700A

Den beste lyden

Søker du et par ytterst vellydende hodetelefoner? Her er de! Så får støykanselleringen heller være en bonus.

Herlig kraftig og fyldig lyd! Helt i tet i klassen! I tillegg ser de bra ut, og ligger godt rundt ørene.
Støykanselleringen er god, men ikke best.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Her har JBL tenkt på alt JBL Tour Pro 2 er et par multikunstnere av noen trådløse ørepropper. Det er nesten ingenting de ikke kan!
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Følg Lyd & Bilde