TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST JBL Tour One

Sprek JBL-lyd

JBL Tour One er et par skikkelige hodetelefoner, som etter en tur innom EQ-funksjonen i appen, får frem et smil om munnen.

forfatter
Publisert 23.11.21 - 09:00
Karakter
JBL Tour One
L&B mener
Sprek og kontant lyd, dette blir aldri kjedelig!
Låter best med støykansellering avslått. Bør justere litt EQ for å få frem det beste i dem.
Spesifikasjoner
 • Type: Over-ear, lukkede, trådløse
 • Elementer/drivere: 40 mm
 • Frekvensområde: 10 Hz – 22 kHz
 • Aktiv støyreduksjon: Ja
 • Omgivelseslyd: Ja
 • Batteritid: 25 t med ANC / 50 t uten ANC
 • Vanntetthet: Nei
 • Stemmestyring: Alexa, Assistant, Siri
 • App: JBL Headphones
 • Tilkoblinger: Bluetooth 5.0 (SBC, AAC), 3,5 mm analog
 • Vekt: 268 g
 • Farger: Svart
 • Web: jbl.com

JBL Tour One føles solide ut i hendene, og sitter behagelig på hodet. Jeg liker dessuten følelsen de gir når de ligger i hendene. Fysiske knapper til lydnivå, trådløs tilkobling og lydprosessering som støykansellering og omgivelseslyd gjør dem enklere å bli kjent med enn enkelte andre, som for eksempel Sony WF-1000XM4.

Les også Mulighet for kjempelyd Hvis du er litt fingernem og stoler på egne ører, kan du skru deg til gullyd med JBL Tour Pro+.
JBL Tour Pro+ Plus

Støykanselleringen

Støy utenfra dempes bra med den aktive støykanselleringen, men JBL-hodetelefonene krever mer finjustering av plasseringen på ørene enn de andre, for at støydempingen skal bli lik på begge ører. Du må gjerne klemme litt ekstra når du setter dem på, for å få det helt tett. Når de sitter, er støydempingen bra, bedre enn Yamaha som slipper inn noe mer støy.

JBL Tour One folded
Foto: JBL

Lyden

Med støykansellering aktivert blir bassen fyldigere, men også slappere. Rytmene i mellombassen banker ikke like stramt mot trommehinna, som med denne deaktivert. Det samme oppleves med omgivelseslyd aktivert, hodetelefonene låter en del bedre med alt avslått. Men det er klart, sitter du på fly eller i en bil, så må støyen stenges ute.

Ut av esken er lyden litt flat og uengasjerende, spesielt mellomtonen er i tynneste laget så stemmer ikke kommer ordentlig ut. Beyoncés nyeste låt Be Alive låter ikke akkurat «alive». Men det er ikke så mye som skal til. Her ville jeg dratt en liten tur innom EQ-en i appen.

JBL Tour One front
Foto: JBL

For etter en liten økning i mellomtonen rundt 1 kHz og dessuten svakt fratrekk rundt det skarpe området ved 4 kHz, for deretter å dra opp igjen i diskanten, og lyden straks mye bedre. Det kan godt hende du ønsker en annen innstilling, og det er helt fint. Det er mange muligheter her, for EQ-en er virkelig god.

Stemmen til Sigrid er nå klar og tydelig på julesangen Home To You (This Christmas), og gitaren på den tidligere uutgitte Follow Me Around av Radiohead, nå endelig sluppet på den doble reutgivelsen Kid A Mnesia, masserer ørene. Thom Yorke, som er frekt plassert nesten helt til venstre, står klart frem fra musikken. Dette er bra.

JBL Tour One lifestyle(1)
Foto: JBL

JBL Tour One: Konklusjon

JBL Tour One låter sånn passe rett ut av esken, men derimot veldig bra med en liten justering i appen. Aller best låter de uten støykansellering, med en strammere og ryddigere bass, men fungerer også med denne eller omgivelseslyd aktivert. I situasjoner hvor det er nødvendig å fortrenge støyen, blir bassen fyldigere, men mindre kontrollert. Dette har de til felles med mange andre.

Selve støykanselleringen funker bra, bare pass på at hodetelefonene sitter tett rundt ørene.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Philips Fidelio L3

Veldreid fra Philips

Philips Fidelio L3 er flottere å se på, og utstråler bedre byggekvalitet, enn de fleste i denne klassen. Men hva med lyden?

God støykansellering, fin og balansert lyd. Meget godt kvalitetsinntrykk!
Lyden er litt lav, noe som heldigvis delvis kan fikses med EQ.

Sony WH-1000XM4

Fortsatt den beste støydempingen

Det er fremdeles ingen som tar Sony WH-1000XM4 på støydemping. Men vi håper de snart vil ta steget med enda bedre lyd.

Fortsatt klassens beste støydemping, og passformen sitter like godt som før.
På lydkvalitet er det flere som har tatt igjen Sony.

Bose QuietComfort 45

Ingen stor overraskelse

Bose har ikke tatt noe sjumilssteg med QuietComfort 45.

Blant de mest komfortable hodetelefonene vi vet om. God støydemping og omgivelseslyd. Nøytral klangbalanse.
Lyden oppleves som slank, og støyreduksjon kan ikke slås av uten å samtidig aktivere omgivelseslyd.

Yamaha YH-E700A

Den beste lyden

Søker du et par ytterst vellydende hodetelefoner? Her er de! Så får støykanselleringen heller være en bonus.

Herlig kraftig og fyldig lyd! Helt i tet i klassen! I tillegg ser de bra ut, og ligger godt rundt ørene.
Støykanselleringen er god, men ikke best.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Endelig slipper de trådløse ørepropper med støydemping Beyerdynamic Free Byrd er utrolig nok deres første helt trådløse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend