TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Bose QuietComfort 45

Ingen stor overraskelse

Bose har ikke tatt noe sjumilssteg med QuietComfort 45.

forfatter
Publisert 23.11.21 - 09:00
Karakter
Bose QuietComfort 45
L&B mener
Blant de mest komfortable hodetelefonene vi vet om. God støydemping og omgivelseslyd. Nøytral klangbalanse.
Lyden oppleves som slank, og støyreduksjon kan ikke slås av uten å samtidig aktivere omgivelseslyd.
Spesifikasjoner
 • Type: On-ear, lukkede, trådløse
 • Elementer: Ikke spesifisert
 • Frekvensområde: Ikke spesifisert
 • Aktiv støyreduksjon: Ja
 • Batteritid: 24 t med ANC
 • Stemmestyring: Ja (bruker mobilens stemmeassistent)
 • App: Bose Music
 • Tilkoblinger: Bluetooth 5.1 (SBC, AAC), 3,5 mm analog
 • Vekt: 240 g
 • Farger: Sort eller gråhvit
 • Web: bose.no

Erstatteren til Bose QuietComfort 35 II heter ikke overraskende QuietComfort 45. Den er til forveksling lik QC 35 II, med fysiske knapper og det hele. Øreklokkene har en litt glattere utførelse, hvor skjøtene var mer kantete hos forgjengeren. Hodeputen er nå trukket i glatt kunstskinn i stedet for stoff. Men alt i alt er det to veldig like hodetelefoner, du skal se ganske nøye etter for å oppdage forskjellene.

Les også Videoanmeldelse: Bose NCH 700 Med NCH 700 har Bose denne gang gjort sitt aller, aller … nest beste.

Nye funksjoner

QC45 har endelig fått USB-C-kontakt, og dessuten multipunkts-tilkobling over Bluetooth 5.1, så to enheter kan kobles til samtidig. Dette kan også NCH 700, som var markedsført som en ny toppmodell over QC35 II, men som du får kjøpt til lavere pris enn QC45 ute i markedet. Så hvilken som egentlig er toppmodellen nå er litt vanskelig å se.

Som de fleste andre hodetelefoner i denne klassen har QC45 også omgivelseslyd, eller Aware Mode, som ikke fantes i forgjenger QC35 II.

Bose QC45 white
Foto: Bose

Støykanselleringen

Bose har alltid vært gode på å kansellere støy, og det samme må sies om QuietComfort 45. De har likevel litt mer egenstøy, altså susing, enn jeg hadde håpet. Susingen er høyere enn gjennom både forgjenger QC35 II og NCH 700, som er den stilleste av de tre. Også Sony WH-1000XM4 har litt susing, men denne ligger lavere i frekvens og er ikke like fremtredende som hos QC45.

Likevel må det sies at støydempingen på Bose QuietComfort 45 er meget god; ingen andre enn Sony og Bose selv klarer å utfordre dem. Bilturen ble en særdeles stille opplevelse med QC45 rundt ørene. At hodetelefonene er fjærlette og ligger fløyelsmykt rundt ørene gjør heller ingenting.

Bose QC45 black & white
Foto: Bose

Lydkvaliteten

Lydmessig går Bose for en mest mulig lineær lyd. Alt kommer tydelig frem, for eksempel låter Beyoncés spreke Be Alive nøytralt og klart. Men det er en skarphet i stemmen hennes, spesielt når hun trøkker til. Hodetelefonene er ikke de mest finmaskede og oppløste i toppregisteret. Og selv om bassen går dypt nok i frekvens, mangler det trøkk i rytmene. Det blir litt kjedelig. Kontrabassen på Esperanza Spaldings Formwela 10 låter ganske bra, men hodetelefonene er ikke overbegeistret for den kraftige mellomtonen i stemmen hennes. Også cymbaler kan låte litt stikkende.

All musikk låter helt greit, det være seg klassisk eller hip-hop. Men det engasjerer aldri skikkelig, og det er heller ingen EQ-funksjon i appen. Om de låter bedre om man skrur av støyprosesseringen? Vel, det går ikke an. Du kan kun velge mellom støykansellering eller omgivelseslyd, som begge gir samme lydkvalitet på musikken. Men du kan ikke skru begge av, som kanskje kunne forbedret lydkvaliteten og helt sikkert gitt bedre batteritid.

Bose QC45 QuietComfort 45 SPREAD2 Bose QC45 QuietComfort 45 SPREAD1 Bose QC45 lifestyle
<
>
Foto: Bose

Bose QuietComfort 45: Konklusjon

Bose QC45 er fjærlette, ligger fantastisk komfortabelt rundt ørene, og vi har lett for å forstå at mange vil velge disse. Det er et trygt, om enn kanskje noe uoriginalt, valg. Du får også blant den beste støykanselleringen tilgjengelig.

Likevel vil vi si QC45 er gode, men ikke fremragende. Det er kun noe småtteri på funksjonene som gjør dem bedre enn forgjenger QC35 II, og ingenting som gjør dem bedre enn NCH 700. Støykanselleringen har ikke blitt noe bedre siden sist, heller ikke lyden. Som er god nok, men som mangler både dynamikken og bassenergien til å engasjere skikkelig.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

JBL Tour One

Sprek JBL-lyd

JBL Tour One er et par skikkelige hodetelefoner, som etter en tur innom EQ-funksjonen i appen, får frem et smil om munnen.

Sprek og kontant lyd, dette blir aldri kjedelig!
Låter best med støykansellering avslått. Bør justere litt EQ for å få frem det beste i dem.

Philips Fidelio L3

Veldreid fra Philips

Philips Fidelio L3 er flottere å se på, og utstråler bedre byggekvalitet, enn de fleste i denne klassen. Men hva med lyden?

God støykansellering, fin og balansert lyd. Meget godt kvalitetsinntrykk!
Lyden er litt lav, noe som heldigvis delvis kan fikses med EQ.

Sony WH-1000XM4

Fortsatt den beste støydempingen

Det er fremdeles ingen som tar Sony WH-1000XM4 på støydemping. Men vi håper de snart vil ta steget med enda bedre lyd.

Fortsatt klassens beste støydemping, og passformen sitter like godt som før.
På lydkvalitet er det flere som har tatt igjen Sony.

Yamaha YH-E700A

Den beste lyden

Søker du et par ytterst vellydende hodetelefoner? Her er de! Så får støykanselleringen heller være en bonus.

Herlig kraftig og fyldig lyd! Helt i tet i klassen! I tillegg ser de bra ut, og ligger godt rundt ørene.
Støykanselleringen er god, men ikke best.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Endelig slipper de trådløse ørepropper med støydemping Beyerdynamic Free Byrd er utrolig nok deres første helt trådløse.
Ikke dra på ferie uten en av disse hodetelefonene Musikk er viktig hele året, men spesielt om sommeren er hodetelefoner et must. Her er våre favoritter med støykansellering.
Endelig CD-kvalitet over Bluetooth! NuraTrue Pro er de første trådløse øreproppene med aptX Lossless.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend