TEST: Feel Nanobuds Air – Premiumfølelsen som skuffet
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Feel Nanobuds Air

Premiumfølelsen som skuffet

Det første møtet med Feel Nanobuds Air er det runde, avlange, deilige etuiet. Derfra går det nedover.

forfatter
Publisert 28.10.21 - 09:00
Karakter
Feel Nanobuds Air
L&B mener
Flott, avrundet og meget kompakt etui, med akkurat passe tyngde for premiumfølelse. Gode lydkodeker og USB-C. Klar lyd på vokal og tale.
Altfor slank lyd.
Spesifikasjoner
  • Type: Helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Vanntett: nei
  • Kodeker: aptX, AAC, SBC
  • Batteri: 5 t + 15 t fra etui
  • Vekt: 8 g + ? g etui
  • Lading: USB-C
  • Web: power.no
Veil. pris 698Pr. 28.10.21 Produktside

Disse øreproppene har latt seg ispirere av Apples AirPods, med utstikkende mikrofoner, bare at her er de flate og bredere i stedet for runde, tynne. Men i likhet med de originale AirPods finnes det ikke silikonputer her, Nanobuds Air er i stedet av hard plast som puttes rett i øret.

De har både aptX og AAC for bedre lyd, og batteritiden på 5 timer i proppene og 15 ytterligere timer fra etuiet er veldig respektabelt. Etuiet fortjener forresten en setning for seg selv, for dette ligger bedre i lommen enn noen andre etuier journalisten har prøvd, og vekten er helt perfekt for en skikkelig premium følelse. Førsteinntrykket før man åpner etuiet og tar ut proppene er så å si perfekt.

Proppene pares enkelt til mobiltelefonen, alt er fryd og gammen.

Feel Nanobuds Air lifestyle
Foto: Feel

Lyden av Feel Nanobuds Air

Det er inntil man spiller musikk. For makan til flat lyd! Bassen mangler nesten totalt, her får man verken de viktige bunnoktavene i klassisk musikk, eller bassrytmene som gjør popmusikken levende. Det er fullstendig livløst og uengasjerende, uansett hvilken musikkstil du sverger til.

Derimot er det klar nok lyd på vokaler, og til samtaler fungerer disse greit. Hovedgrunnen til den manglende bassen – nemlig fravær av tettende silikonputer – er da også det som gjør at man kan gå med proppene i ørene i lang tid uten å bli ubekvem. Du merker nesten ikke at de er der, og siden de ikke tetter øret trenger man heller ikke funksjoner som omgivelseslyd. Men akviv støydemping kunne derimot vært en idé, siden de altså ikke tetter øregangen i det hele tatt.

Også i denne testen:

Skullcandy Dime

Flott lyd til prisen

Skullcandy Dime er små og snertne ørepropper, med et etui som tar liten plass i lomma. God lyd er det og, men batteriet er en annen historie.

Balansert lyd, bra detaljer i diskant og flott trøkk i bassen.
Mangler litt på vektløshet i toppen. Batteritiden er dårligst i klassen, og ladetiden blir lang med mikro-USB.

Supra Zero-TX

Mest for pengene

Hvis du kan leve uten støydemping, kan det knapt gjøres bedre til prisen enn Supra Zero-TX.

Råtøff bass, behagelig lyd.
Litt mørk diskant på noe musikk.

Jabra Elite 3

Nesten full pakke

Det er nesten ingenting som mangler hos Jabra Elite 3.

Nøytral og naturtro klangbalanse, bra med detaljer i lyden. Omgivelseslyd, gjenfinning med GPS – og dessuten imponerende lang batteritid.
Bassen kunne vært sprekere, og lydnivået litt kraftigere. Forhåndsinnstilte lydvalg er grået ut (kan ikke velges) i appen.

Belkin SoundForm True Wireless

Trygt kjøp

Belkin SoundForm er gjør det de skal, og balanserer kvalitet mot budsjett med heldig utfall.

Fyldig bass, klar nok lyd, god passform.
Litt slank mellomtone, flat talekvalitet.

Sony WF-C500

Viser hvordan det skal gjøres

Sony WF-C500 har klasseledende lydkvalitet i sin prisklasse. Hvis du ikke er redd for å stille litt på lyden.

Den beste batteritiden, og nest lyd i klassen, etter en tur gjennom innstillingene i appen.
Litt tam lyd før den er innstilt.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
Finnes det lys finnes det lyd Uendelig spilletid takket være solcelleteknologi
Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er rett og slett et fantastisk vellydende par hodetelefoner, som i tillegg har støykansellering.
Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend