TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST Skullcandy Dime

Flott lyd til prisen

Skullcandy Dime er små og snertne ørepropper, med et etui som tar liten plass i lomma. God lyd er det og, men batteriet er en annen historie.

forfatter
Publisert 28.10.21 - 09:00
Karakter
Skullcandy Dime
L&B mener
Balansert lyd, bra detaljer i diskant og flott trøkk i bassen.
Mangler litt på vektløshet i toppen. Batteritiden er dårligst i klassen, og ladetiden blir lang med mikro-USB.
Spesifikasjoner
  • Type: Helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Vanntett: IPX4
  • Kodeker: SBC
  • Batteri: 3,5 t + 7 t fra etui
  • Vekt: 32 g totalt
  • Lading: Mikro-USB
  • Web: skullcandy.com

Skullcandy Dime er et par små ørepropper, hvor mikrofonene sitter ytterst på et par pinner. Som på Apple AirPods, bare veldig mye mindre og kortere. Det lille etuiet lager så vidt noen bul i bukselomma, og for å understreke kompaktheten kan etuiet festes til et nøkkelknippe.

Vårt par kom i svart, men du kan velge mellom totalt seks farger. Blant annet rød, grønn, blå og oransje.

Skullcandy_Dime_Man-L&B scaled
Foto: Skullcandy

IPX4-merking gjør at du ikke må ta ut proppene om det begynner å regne på hjemturen, og det skal også gå fint å trene med dem. Men batteritiden på 3,5 timer i proppene og 7 timer ekstra i etuiet imponerer ingen. Legg til at Dime lader med micro-USB, som går vesentlig tregere enn USB-C, og det kan fort bli noen irriterende øyeblikk.

Les også Skullcandy Indy Et uinspirert forsøk fra Skullcandy som tross den lave prislappen ikke føles verdt prisen.

Lyden av Skullcandy Dime

Lyden fra Skullcandy Dime er derimot meget imponerende til prisen. Dime har en fyldig bass, som samtidig blander seg fint og balansert inn i lydbildet. Den er en naturlig del av musikken, og kontrabassrekka på Beethovens konsert nr. 4 er ikke like rumlende som med f.eks. Belkin SoundForm. Skullcandy har ikke dratt på like hardt i det fyldigste området. Likevel låter det utmerket på popmusikk, og kvinnestemmer – som på Lana Del Reys ballade White Dress låter luftigere og mer naturlig.

Kompromissene er meget velvalgt, hvis du kan leve med den korte batteritiden.

Også i denne testen:

Feel Nanobuds Air

Premiumfølelsen som skuffet

Det første møtet med Feel Nanobuds Air er det runde, avlange, deilige etuiet. Derfra går det nedover.

Flott, avrundet og meget kompakt etui, med akkurat passe tyngde for premiumfølelse. Gode lydkodeker og USB-C. Klar lyd på vokal og tale.
Altfor slank lyd.

Supra Zero-TX

Mest for pengene

Hvis du kan leve uten støydemping, kan det knapt gjøres bedre til prisen enn Supra Zero-TX.

Råtøff bass, behagelig lyd.
Litt mørk diskant på noe musikk.

Jabra Elite 3

Nesten full pakke

Det er nesten ingenting som mangler hos Jabra Elite 3.

Nøytral og naturtro klangbalanse, bra med detaljer i lyden. Omgivelseslyd, gjenfinning med GPS – og dessuten imponerende lang batteritid.
Bassen kunne vært sprekere, og lydnivået litt kraftigere. Forhåndsinnstilte lydvalg er grået ut (kan ikke velges) i appen.

Belkin SoundForm True Wireless

Trygt kjøp

Belkin SoundForm er gjør det de skal, og balanserer kvalitet mot budsjett med heldig utfall.

Fyldig bass, klar nok lyd, god passform.
Litt slank mellomtone, flat talekvalitet.

Sony WF-C500

Viser hvordan det skal gjøres

Sony WF-C500 har klasseledende lydkvalitet i sin prisklasse. Hvis du ikke er redd for å stille litt på lyden.

Den beste batteritiden, og nest lyd i klassen, etter en tur gjennom innstillingene i appen.
Litt tam lyd før den er innstilt.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
10 helt trådløse ørepropper til en tusenlapp Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!
Endelig slipper de trådløse ørepropper med støydemping Beyerdynamic Free Byrd er utrolig nok deres første helt trådløse.
Ikke dra på ferie uten en av disse hodetelefonene Musikk er viktig hele året, men spesielt om sommeren er hodetelefoner et must. Her er våre favoritter med støykansellering.
Endelig CD-kvalitet over Bluetooth! NuraTrue Pro er de første trådløse øreproppene med aptX Lossless.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend