TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Jabra Elite 3

Nesten full pakke

Det er nesten ingenting som mangler hos Jabra Elite 3.

forfatter
Publisert 28.10.21 - 09:00
Karakter
Jabra Elite 3
L&B mener
Nøytral og naturtro klangbalanse, bra med detaljer i lyden. Omgivelseslyd, gjenfinning med GPS – og dessuten imponerende lang batteritid.
Bassen kunne vært sprekere, og lydnivået litt kraftigere. Forhåndsinnstilte lydvalg er grået ut (kan ikke velges) i appen.
Spesifikasjoner
 • Type: Helt trådløse ørepropper
 • Bluetooth: 5.2
 • Vanntett: IP55
 • Kodeker: aptX, SBC
 • Batteri: 7 t + 21 t fra etui
 • Vekt: 9,2 g + 33,4 g etui
 • Lading: USB-C
 • Web: jabra.com
Veil. pris 899Pr. 28.10.21 Produktside

Her er det ikke mye som mangler. Med omgivelseslyd kan du høre hva som foregår rundt deg når du ønsker, og du kan til og med bruke GPS-funksjonen i appen til å finne igjen mistede ørepropper. Støykansellering er det eneste som mangler, men så er det heller ikke vanlig å få i denne prisklassen, uten at det går utover andre viktige egenskaper. Som lydkvalitet.

*Oppdatering 28. april 2022*

I februar 2022 fikk Elite 3 støykansellering gjennom en fastvareoppdatering.

Les også Et bittelite ANC-flaggskip i øret Jabras største ørepropp-modell fyller ikke stort. Men den er fylt med gode løsninger.

Batteritiden hos Elite 3 er blant klassens beste. Sju timer i proppene, ytterligere 21 timer i etuiet skulle holde for de fleste. Proppene er vannavstøtende, og dessuten også støvtette. Som gjør at de bedre tåler å være i nærheten av sand og salt.

Jabra Elite3-L&B scaled

Lyden av Jabra Elite 3

Jabra-proppene låter både åpent og energisk, med et godt grep om detaljene i lydbildet. Diskanten har plenty med energi, men uten å bli krass.

Det er masse skinn i gitarstrenger, og en flott klang fra gitarkassa på Billie Eilish’ ballade Your Power. Også klassisk musikk gjengis med fin snert i pianotangentene, og med et flott fundament i kontrabassene. Det er litt mindre tyngde i bassgitarer og basstrommer enn med Supra Zero-XT, til gjengjeld er Jabra bedre balansert, og vokaler står frem med mer luft.

Jabra Elite 3 er blant klassens beste når det kommer til balanse og luft i lyden, til tross for fravær av lydkodeker som AAC og aptX. Jabra beviser dermed at kodeker ikke er alt – du kommer langt med kvalitet i selve konstruksjonen.

Bassen kunne godt vært ørlite kraftigere, og et par-tre desibel ekstra over hele fjøla hadde heller ikke gjort noe.

jabra-elite-3 lifestyle
Foto: Jabra

Også i denne testen:

Skullcandy Dime

Flott lyd til prisen

Skullcandy Dime er små og snertne ørepropper, med et etui som tar liten plass i lomma. God lyd er det og, men batteriet er en annen historie.

Balansert lyd, bra detaljer i diskant og flott trøkk i bassen.
Mangler litt på vektløshet i toppen. Batteritiden er dårligst i klassen, og ladetiden blir lang med mikro-USB.

Feel Nanobuds Air

Premiumfølelsen som skuffet

Det første møtet med Feel Nanobuds Air er det runde, avlange, deilige etuiet. Derfra går det nedover.

Flott, avrundet og meget kompakt etui, med akkurat passe tyngde for premiumfølelse. Gode lydkodeker og USB-C. Klar lyd på vokal og tale.
Altfor slank lyd.

Supra Zero-TX

Mest for pengene

Hvis du kan leve uten støydemping, kan det knapt gjøres bedre til prisen enn Supra Zero-TX.

Råtøff bass, behagelig lyd.
Litt mørk diskant på noe musikk.

Belkin SoundForm True Wireless

Trygt kjøp

Belkin SoundForm er gjør det de skal, og balanserer kvalitet mot budsjett med heldig utfall.

Fyldig bass, klar nok lyd, god passform.
Litt slank mellomtone, flat talekvalitet.

Sony WF-C500

Viser hvordan det skal gjøres

Sony WF-C500 har klasseledende lydkvalitet i sin prisklasse. Hvis du ikke er redd for å stille litt på lyden.

Den beste batteritiden, og nest lyd i klassen, etter en tur gjennom innstillingene i appen.
Litt tam lyd før den er innstilt.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

5 kommentarer om “Jabra Elite 3”

 1. Dere skriver at elite 3 fikk anc etter en software update i februar. Nå har eg kjøpt disse basert på denne testen , og oppdatert til siste firmware. Ingen anc, etter noen søk på nettet så finner rg heller ingen andre tester som sier noe om dette, ei heller på jabra sine egne nettsider. Min feil for lite undersøkelser men uansett så er det jo feil det dere skriver.

  Svar
  • Ja, beklager, det er AAC de mangler. aptx er på plass, som det også står i faktaboksen.

  • Hei! Testen ble gjort da Elite 3 var helt ny, støykansellering kom med en oppdatering i etterkant av teksten. Men takk for info!

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekte hi-fi-lyd Med Px8 har Bowers & Wilkins finspisset alle kvalitetene fra Px7 S2. Det er duket for ekte hi-fi-lyd, uten en tråd!
I en støyende hverdag trenger du disse! Hodetelefoner til jul blir aldri feil! Her er våre favoritter blant støykansellerende klokker og propper.
Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Følg Lyd & Bilde