TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Sony WF-C500

Viser hvordan det skal gjøres

Sony WF-C500 har klasseledende lydkvalitet i sin prisklasse. Hvis du ikke er redd for å stille litt på lyden.

forfatter
Publisert 28.10.21 - 09:00
Karakter
Sony WF-C500
L&B mener
Den beste batteritiden, og nest lyd i klassen, etter en tur gjennom innstillingene i appen.
Litt tam lyd før den er innstilt.
Spesifikasjoner
  • Type: Helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Vanntett: IPX4
  • Kodeker: AAC, SBC
  • Batteri: 10 t + 10 t fra etui
  • Vekt: 10,8 g + ? g etui
  • Lading: USB-C
  • Web: sony.no
Veil. pris 790Pr. 28.10.21 Produktside

Sony WF-C500 har klasseledende batteritid på 10 timer i selve øreproppene. Etuiet gir riktignok bare én ekstra lading, men det betyr en total spilletid på 20 timer. I to sammenhengende 10-timers økter, som stikker seg ut som meget bra.

Les også Vi har testet Sonys nye toppmodell! Sony har krympet sin toppmodell en hel del. WF-1000XM4 er et par virkelig gode ørepropper. Bare pass på å gjøre dette…
Sony WF-1000XM4 & Graabein

Øreproppene fungerer sammen med en app og den bør du laste ned. Ikke minst for å få tilgang til ulike forhåndsvalgte lydinnstillinger, men også en 5-bånds grafisk EQ, som gir mulighet for å stille etter personlige preferanser.

Sony WF-C500 peach lifestyle-L&B scaled
Foto: Sony

Lyden av Sony WF-C500

I utgangspunktet er lyden litt flat, og mangler bass. I EQ-en lar jeg likevel bassfrekvensen være i fred, da denne ligger på 400 Hz, som vil farge og tilsløre mellomtonen om man overdriver den. I stedet finnes en Clear Bass-funksjon, og denne drar jeg faktisk opp til fullt. Altså nivå 10. Deretter et par hakk opp ved 1 kHz for å få mer klarhet i mellomtonen, mens jeg i stedet demper tre hakk ved det skarpe området rundt 2,5 kHz og to hakk ved 6,3 kHz. Ønsker du mer luft, kan du dra opp 16 kHz et par hakk.

Det er min oppskrift for å trylle klasseledende lyd ut av Sony-proppene. Sangstemmer er nå klare som dagen. Ani DiFranco på folk/blues-låta Revolutionary Love er klar og åpen, men ikke skarp. Triangelet låter klart og velpolert, med en flott og skinnende ettterklang. Bassgitaren og basstromma er stødige i bunnen, og samtidig med rikelig fylde.

Diskanten er nå enda roligere og mer oppløst enn med Jabra Elite 3. Jabra låter riktignok bedre rett ut av esken, men har heller ikke justeringsmulighetene som Sony har. Hvis du kan leve uten omgivelseslyd eller aktiv støykansellering, er WF-C500 det beste kjøpet du kan gjøre til under tusenlappen.

Også i denne testen:

Skullcandy Dime

Flott lyd til prisen

Skullcandy Dime er små og snertne ørepropper, med et etui som tar liten plass i lomma. God lyd er det og, men batteriet er en annen historie.

Balansert lyd, bra detaljer i diskant og flott trøkk i bassen.
Mangler litt på vektløshet i toppen. Batteritiden er dårligst i klassen, og ladetiden blir lang med mikro-USB.

Feel Nanobuds Air

Premiumfølelsen som skuffet

Det første møtet med Feel Nanobuds Air er det runde, avlange, deilige etuiet. Derfra går det nedover.

Flott, avrundet og meget kompakt etui, med akkurat passe tyngde for premiumfølelse. Gode lydkodeker og USB-C. Klar lyd på vokal og tale.
Altfor slank lyd.

Supra Zero-TX

Mest for pengene

Hvis du kan leve uten støydemping, kan det knapt gjøres bedre til prisen enn Supra Zero-TX.

Råtøff bass, behagelig lyd.
Litt mørk diskant på noe musikk.

Jabra Elite 3

Nesten full pakke

Det er nesten ingenting som mangler hos Jabra Elite 3.

Nøytral og naturtro klangbalanse, bra med detaljer i lyden. Omgivelseslyd, gjenfinning med GPS – og dessuten imponerende lang batteritid.
Bassen kunne vært sprekere, og lydnivået litt kraftigere. Forhåndsinnstilte lydvalg er grået ut (kan ikke velges) i appen.

Belkin SoundForm True Wireless

Trygt kjøp

Belkin SoundForm er gjør det de skal, og balanserer kvalitet mot budsjett med heldig utfall.

Fyldig bass, klar nok lyd, god passform.
Litt slank mellomtone, flat talekvalitet.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ekte hi-fi-lyd Med Px8 har Bowers & Wilkins finspisset alle kvalitetene fra Px7 S2. Det er duket for ekte hi-fi-lyd, uten en tråd!
I en støyende hverdag trenger du disse! Hodetelefoner til jul blir aldri feil! Her er våre favoritter blant støykansellerende klokker og propper.
Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Følg Lyd & Bilde