TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Audio Technica ATH-NC7b

Stillheten senker seg

Ahh, intet er som å kunne stenge verden ute og fordype seg i ren nytelse av favorittmusikken.

Av / 30.03.11 - 13:27
Audio Technica ATH-NC7b

Lyd & Bilde mener

  • Fyldig lydbilde Meget god støydemping Spiller uten batterier
  • Lav effektivitet

Store hodetelefoner som dekker godt rundet ørene, eller gode ørepropper som dyttes i øret er å foretrekke når man er på reise. De demper støy bedre enn vanlige ørepropper og små – såkalt portable – hodetelefoner som bare dekker halve ytterøret. Da faller man ikke for fristelsen å skru opp volumet litt ekstra, fordi musikken må overdøve støyen for at man skal høre den.

Når man er på reise kan man ikke unngå miljøer med støy. Sitter man på toget eller i et fly, har man ingen steder å gjemme seg for støyen. Derfor er hodetelefoner med aktiv støydemping absolutt å foretrekke. I særdeleshet på lange reiser. Ikke bare for at man skal kunne høre mer musikk og mindre støy, men de kan også brukes som støysperrer hvis man bare vil slappe av eller sove, uten musikk.

Lydkvalitet
Aktiv støydemping har eksistert i mange år, best kjent er kanskje Bose for sin Quietcomfort teknikk. Bose støydemping er riktignok meget bra, det samme er støydempingen i Sony MDR-NC500D, men det koster. For halve prisen omtrent kan man få Audio Technicas oppdaterte ATH-NC7b, som er et meget godt kjøp. De store klokkene dekker hele øret, og i motsetning til de ellers glimrende Bose Quietcomfort 15, kan NC7b brukes også når batteriet som driver den aktive støydempingen har sagt takk for seg.

Lyden er svært balansert, men med litt varmere klang enn Bose QC15. Ren og åpen mellomtone kompletteres av et fyldig lydbilde med potent bass og presis diskant. Bassen er dessuten fyldigere enn i Bose QC15, som til gjengjeld er litt åpnere og luftigere i diskanten. Til pop, rock, hip hop og dynamisk musikk man gjerne spiller høyt, kan det tenkes at mange vil foretrekke ATH-NC7bs varme og fyldige klang. Den eneste ulempen er at de ikke spiller høyt nok på bærbart utstyr som en iPod eller iPhone. Man mangler ofte det lille ekstra i volum, som gjør at man får live-feelingen når man for eksempel ser konserter på en iPad med hodetelefonene på.

For selv om støydempingen fungerer utmerket, forsvinner ikke all støy fullstendig. De demper best først og fremst i bassen der rumlelyder fra hjuloppheng, motorer og skinneskjøter ofte befinner seg, og suselyden man opplever i kabinen på et fly. Til prisen er det imidlertid lite å utsette på NC7b, som gir mye musikkglede for pengene. LS.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Populært!

LB+Total måned

Tilgang til ALT innhold i 1 måned

LB+ Total År

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i 1 år (Mest å spare)

LB+ Total 12 mnd

Tilgang til ALT innhold i 12 måneder

185,- / for 1 mnd
1850,- / for 1 år
154 ,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonse

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

ANC-hodetelefoner med et ekstra triks

Ungdommelige hodetelefoner gjør rent bord