TESTER Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
L&B Julekalender 2024 - Delta her!

TEST: Sennheiser Accentum Wireless

Her får du mye for pengene!

Med Accentum Wireless lover Sennheiser mye arvegods fra deres beste hodetelefoner, til halve prisen. Og de innfrir!

Av / 11.10.23 - 09:00
Sennheiser Accentum Wireless

Lyd & Bilde mener

  • Flott lyd, god støykansellering og komfort. Batteritid! Veldig mye for pengene.
  • Tilbakeholden mellomtone, stilles i EQ-en. Ikke adaptiv støykansellering.

Det er tett i toppen innen trådløse hodetelefoner med aktiv støykansellering (ANC), og Sennheiser er definitivt oppe og nikker med Momentum 4. Men i denne dyre tiden med inflasjon og høye renter er det nok mange som ikke synes det er fristende å bruke nesten 4000 kroner (2600 DKK / 350 EUR) på et par trådløse hodetelefoner. Men hva hvis du kan halvere dette, til under 2000 kroner – og likevel beholde det meste av både lydkvalitet og funksjoner?

Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Set_CGI_Product_ISO copy
Accentum Wireless er tilgjengelig i sort og hvit, med sandsteinfargede detaljer. Foto: Sennheiser

Sennheiser Accentum Wireless «er utviklet for å være bedre enn prisen, og den har mye av det mest ettertraktede DNA-et fra vår prisvinnende Momentum 4,» ifølge produktsjef Christian Ern i Sennheiser.

Der hvor Momentum 4 har en imponerende oppgitt batteritid på 60 timer, er den ikke mye snauere i Accentum. 50 timer er hva Sennheiser skilter med, og det er med støykanselleringen på! Skulle du gå tom, kan du få fem timers lytting ut av bare ti minutters hurtiglading. Da trenger du en kabel med USB-C i begge ender og en hurtiglader på typisk 15 watt.

Sennheiser Accentum on table GeirNordby
Delvis, men ikke helt, sammenleggbare. Foto: Geir Gråbein Nordby

Aktiv støykansellering og omgivelseslyd

Hodetelefonene har 37 mm store høyttalerelementer (drivere), og dessuten aktiv støykansellering. Sennheiser kaller det hybrid støykansellering, fordi klokkene har effektiv, passiv demping, mens den digitale (aktive) setter prikken over i-en.

Hodetelefonene har dessuten omgivelseslyd, såkalt ambient eller transparancy modus. Den gjør det motsatte av støykansellering, og forsterker i stedet omgivelsene. Slik at du kan ferdes tryggere i trafikken, eller ha en samtale med noen på kontoret eller på gaten, uten å måtte ta av klokkene.

Annonse

Trykk to ganger på tilkoblingsknappen på høyre øreklokke for å veksle mellom støykansellering og omgivelseslyd. Du kan derimot ikke skru av støyprosessering, kun velge mellom de to. Og full guffe er det eneste giret.

I tillegg har hodetelefonene såkalt medhør, eller sidetone. Denne lar deg høre din egen stemme utenfra, når du sitter i mobile samtaler eller videokonferanser. I appen kan du justere hvor mye av utsiden du ønsker å høre.

Sennheiser Accentum on table 2 GeirNordby
Foto: Geir Gråbein Nordby

Lydkodeker

På lydsiden kan Sennheiser Accentum skilte med Bluetooth 5.2 og multipunktstilkobling, og de støtter dessuten aptX HD, samt AAC og SBC.

Og ønsker du helt ukomprimert lydkvalitet, så har hodetelefonene også USB-DAC-modus. Det betyr at en USB-C-kabel kan kobles mellom hodetelefonene og en PC eller mobiltelefon, og du får tapsfri lyd med inntil 16-bit / 44,1 kHz lydkvalitet.

Det er nesten utrolig at det ikke er flere kompromisser mellom disse og Momentum 4. Hvis lydkvaliteten, faktisk er god, da.

Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Black_Flat_Ground Sennheiser ACCENTUM_Wireless_White_Flat_Front Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Black_Flat_Front Sennheiser_ACCENTUM_White_Side Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Black_Side Sennheiser ACCENTUM_Wireless_White_Male_Lifestyle_Image_Outdoor Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Black_Male_Lifestyle_Image_Outdoor2
<
>
Foto: Sennheiser

Lyden av Sennheiser Accentum Wireless

Jeg er glad for å si at det er den. Rett ut av esken leveres en svært potent og fyldig bass, og bra med luft i toppen. Man kan la lyden være som den er, og være fornøyd. Men siden det er en 5-bånds grafisk EQ her, så bruker jeg den.

For min egen del mangler det litt mellomtone. Det blir også klart gjennom lydprøvene i hørselstesten Sound Check som er innbakt i appen. Etter å ha trykket gjennom valgene A, B og C noen ganger med ulik musikk på øret, ble en lydprofil laget til min smak, hvor bass og diskant var trukket ned noe. Som gir samme resultat som å heve mellomtoneområdet.

Faktisk foretrekker jeg å dra opp enda litt i mellomtoneområdet rundt 800 Hz, men jeg er noe mer varsom med det spisse 3 kHz-området. Grunnen til at jeg ikke ønsker så mye diskant er at hodetelefonene kun kan stilles rundt 8 kHz her, og det er område hvor sibilanter oppstår (skarpe s-er).

Når alt er stilt inn, så låter det enda bedre enn ut av esken. Og med en mer forsiktig bass er det også mer aktuelt å kunne aktivere Bass Boost-funksjonen på musikk hvor man vil ha ekstra guffe i bassrekka.

Sivert Høyems dype røst kommer godt frem på den nye låta The Rust, og det rocker bra av den kliss nye Sweet Sounds of Heaven av The Rolling Stones, Stevie Wonder of Lady Gaga (hvem hadde trodd det samarbeidet skulle skje??). Det er god balanse i lyden, som er både detaljert og behagelig på samme tid, og den fyldige bassen ødelegger ikke for mellomtoneområdet, så stemmen til Nick får utfolde seg.

Mens vi er inne på old school-artister, så er Bruce Springsteens følsomme Addicted to Romance, med kona Patti Scialfa på fiolin og kor, også svært hyggelig lytting. Accentum får frem tonene på en troverdig og god måte.

Brukervennlighet, passform og annet

Samtalelyden er god, bare litt lav. «Nesten som om du sitter i bilen og prater. Slettes ingen krise, bare litt boksete,» var svaret fra samtalepartner gjennom en samtale. Dette er som forventet, det vil nesten alltid være bedre å prate direkte gjennom mobilmikrofonen.

Støykanselleringen fungerer også bra. Faktisk vil jeg hevde hodetelefonene er i premiumklassen her, ikke langt bak toppmodellen fra Sennheiser. Dette er nok ikke minst takket være den gode, passive støydempingen fra putene.

Hodetelefonene veier nesten ingenting, som gjør dem behagelige. Men den gode akustiske dempingen krever at de klemmer litt, noe man spesielt merker over tid om man bruker briller. Jeg har brukt dem et par timer om gangen med briller uten problemer, og brillene ødelegger ikke forseglingen rundt ørene. Men man føler det klemmer litt etter hvert. Men alt i alt meget bra.

Sennheiser ACCENTUM_Wireless_Black_Male_Lifestyle_Image_Outdoor_Beach
Foto: Sennheiser

Konklusjon

Sennheiser Accentum Wireless er et virkelig godt kjøp til rett under 2000 kroner. Her får du glimrende lydkvalitet med 5-bånds EQ og lydforbedrende kodeker som aptX HD. Støydempingen er nesten hårreisende bra til prisen, og du får også omgivelseslyd og medhør (sidetone). Klokkene sitter godt rundt ørene, selv om de kan klemme litt for brillebrukere over tid.

I det hele tatt får du imponerende mye for pengene her.

Karakter
Sennheiser Accentum Wireless
Basic
Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

2 hendelser på “Sennheiser Accentum Wireless”

  1. Ståle Johnsen

    Kan man sammenligne disse høretelefoner med Sony xm3 høretelefoner?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Pi8: Den nye kongen av trådløs lyd

Her er DALIs bidrag til en hodetelefon du har råd til

AirPods har aldri vært bedre

Google kan fint lage hi-fi

De smarteste øreproppene fra JBL

Vi har testet de mest spinnville hodetelefonene fra B&O

Her får du mye for pengene

Åpent er enda bedre – men også dyrere

Lukket design møter åpen lyd

Hermetikkåpneren

Skarpe skyts i premiumklassen

Seks premium hodetelefoner: Hvem tar tronen?

Lyd & Bilde