Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Nokia Purity Pro BH-940

Fargeglade og påtrengende

Moderne trådløse og fargeglade hodetelefoner for et spesielt publikum, men ikke noe for avslappende reiser
Lyd & Bilde mener
Trådløs Bluetooth-tilkobling med NFC paring er praktisk. Bra byggekvalitet og mye automatikk.
Ubalansert lyd begrenser hvilke musikksjangre som låter bra. Man glemmer lett å slå de av.
Spesifikasjoner
  • Tilkobling: 3,5 mm, BT 3.0
  • Impedans: 32 ohm
  • Batteritid: 24 timer
  • Støydemping: ingen info
  • Vekt: 284 gram

Til tross for at det står Nokia på kartongen er det ingen tvil om at det er et par Monster-hodetelefoner med ikke så få likheter med Beats-hodetelefonene. Utseendet og kvalitetsfølelsen er den samme med vribart, men solid hodebøyle og skikkelige hengsler for transport. Men fargene er definitivt tilpasset Lumia-serien og fås derfor i matchende sort, hvitt, rødt eller gult. Det innebygde batteriet lades med USB-ledning og går man tom kan man lytte via ledning. Til tross for at de ligger litt mot ørene er komforten god.

Nokia står for teknikken så det er ingen mangel på finesser. Blir man trøtt på ledninger er det bare å pare dem med mobiltelefonen ved hjelp av NFC og kjøre Bluetooth i stedet. Hodetelefonene slås automatisk på og støydempingen aktiveres når man bretter de ut. Vi hadde heller foretrukket at trykket mot ørene hadde aktivert dem, for man kan lett glemme å slå de av. I stedet for fjernkontroll på ledningen sitter kontrollene for telefoni og musikkavspilling på den ene øreklokken, mens den andre øreklokken har volumkontroll.

Og det er unektelig Beats-opprør på lyden. Yngre lyttere som synes det er viktigere med tøff lyd med mye trøkk vil derfor bli fornøyde. Har man litt mer variert musikksmak og vil høre musikken som den låt ved innspillingen, blir man ikke like glad. Bassen er aldeles for dominerende og diskanten er hvass. Hvordan lyden ville ha vært uten støydemping er vanskelig å si da det ikke er mulig å slå den av. Imidlertid lykkes den bra med å stenge ute det meste av støyen på reisen.

Konklusjon
Hører man til de som vil at hodetelefonene skal ha klare farger og synes, er Purity Pro attraktive. Vil man dessuten at det alltid skal låte så mye og så tøft som mulig av musikken er valget lett. Men om man vil ha en ren og nøytral lyd bør man velge andre hodetelefoner. Vi er heller ikke så begeistret for at man ikke manuelt kan slå av hodetelefonene eller støydempingen, noe som lett fører til et utladet batteri. Derimot er det helt klart praktisk med NFC paring og trådløs Bluetooth lyd.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Audio Technica ATH-ANC7b

En forretningsmanns beste venn

Ikke noe tull, bare bra lyd og velfungerende støydemping til en rimelig pris.

En tiltalende og balansert lyd med en velfungerende støydemping som ikke forstyrrer lyden. Bra tilbehør følger med.
De tar plass i bagen og ledningen blir man ikke kvitt. Vel tungdrevne for mobilt bruk.

Parrot Zik

Pent, men for komplisert

Zik er lekre og har smarte funksjoner, alt hokuspokus gjør det vanskelig å få bra lyd.

Designhodetelefoner av god kvalitet med smarte kontroller. Bra element og utmerket støydemping. Praktisk trådløs tilkobling.
Ikke noe tilbehør og dårlig passform. For kompliserte lydinnstillinger roter til lydkvaliteten.

Monster Inspiration ANC

Tøft, men kompetent monster

Inspiration byr på valgfrihet, god støydemping og en tung, men kontrollert lyd.

Dyp bass som ikke går ut over lydkvaliteten. Pene hodetelefoner med utskiftbare hodebøyler og ledninger. Kan klappes sammen og er praktiske.
Ørene blir litt klemt ved langvarig lytting.

Logitech Ultimate Ears 6000

Hard lyd, men myk demping

Utseende sier voksen, lyden låter ungdommelig og støyen er nesten upåvirket.

Kan klappes sammen, praktiske å ha med og deilige å ha på. Praktisk ledning med fjernkontroll til mobilen.
Tung bass og skingrende diskant som ikke passer all musikk. Reduserer bare støyen marginalt. Lite tilbehør til reisen.

Creative Sound Blaster Evo ZxR

Spill i fred og ro

Spekket med finesser og muligheter, men passer bedre hjemme eller på gaming konvensjon enn på flyet.

Fleksible tilkoblinger med ledning til mobil og datamaskin eller trådløst. Mengder av finesser og innstillingsmuligheter.
Litt vel store og iøynefallende for de fleste på reisefot. Lyden er pompøs og støydempingen dårlig.
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.