Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Monster Inspiration ANC

Tøft, men kompetent monster

Inspiration byr på valgfrihet, god støydemping og en tung, men kontrollert lyd.
Lyd & Bilde mener
Dyp bass som ikke går ut over lydkvaliteten. Pene hodetelefoner med utskiftbare hodebøyler og ledninger. Kan klappes sammen og er praktiske.
Ørene blir litt klemt ved langvarig lytting.
Spesifikasjoner
  • Tilkobling: 3,5 mm
  • Impedans: ingen info
  • Batteritid: 24 timer
  • Støydemping: ingen info
  • Vekt: 356 gram

Monster har virkelig lykkes med designen. Inspiration er lekre og tøffe uten å bli prangende. Men synes man at de er for anonyme kan de fås i tre farger og har utskiftbare hodebøyler i ti ulike farger og materialer, pluss åtte eksklusive hodebøyler med mer ekstremt utseende. Kvalitetsfølelsen er utmerket og de føles holdbare til tross for at de kan klappes sammen. En liten tøff bæreveske følger med, men dessverre ingen adapter. Batteriene skjuler seg bak den ene hodetelefonsputen og man kan fortsette lyttingen om de skulle gå tomme.

Generelt sitter hodetelefonene bekvemt og putene føles myke og deilige. Derimot er bøylen ganske stiv og øreklokkene er små slik at de delvis sitter på ørene. Er man følsom for dette, kan det bli ubekvemt i lengden. Man får med tre løse kabler, med fjernkontroll for iPhone eller Android samt uten fjernkontroll. Imidlertid ingen adapter. Knappen for støydemping sitter i kanten på den ene klokken og kan være vanskelig å finne med fingeren.

Med tanke på det tidligere samarbeidet med Beats hadde vi ventet oss en tøff og overdreven lyd. Men det er faktisk ikke tilfellet. Sant nok har Inspiration en tung bass, men den føles faktisk ikke påtrengende og den innvirker ikke på resten av registeret. Derfor går det faktisk utmerket å lytte på de fleste sjangre, selv om de best kommer til sin rett med pop og rock. Støydempingen lykkes dessuten riktig bra med å filtrere bort støy. Lyden påvirkes imidlertid, men om det er forstyrrende eller ikke beror på musikkstil.

Konklusjon
Inspiration er litt av en kameleon. I standardutførelse er de sobre og pene og spiller glatt opp det meste av musikk på en tiltalende måte. Men man kan sette på tøffe hodebøyler, og drar man på en tung rockelåt så pumper bassen uventet dypt. Støydempingen kan man ikke klage på, og vi liker at de er lette å ha med og utvalget av ledninger. Imidlertid kan det føles som om de klemmer vel hard på ørene ved lange lytteøkter. Generelt sett er vi ikke inspirerte, men heller sjarmerte.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Audio Technica ATH-ANC7b

En forretningsmanns beste venn

Ikke noe tull, bare bra lyd og velfungerende støydemping til en rimelig pris.

En tiltalende og balansert lyd med en velfungerende støydemping som ikke forstyrrer lyden. Bra tilbehør følger med.
De tar plass i bagen og ledningen blir man ikke kvitt. Vel tungdrevne for mobilt bruk.

Parrot Zik

Pent, men for komplisert

Zik er lekre og har smarte funksjoner, alt hokuspokus gjør det vanskelig å få bra lyd.

Designhodetelefoner av god kvalitet med smarte kontroller. Bra element og utmerket støydemping. Praktisk trådløs tilkobling.
Ikke noe tilbehør og dårlig passform. For kompliserte lydinnstillinger roter til lydkvaliteten.

Nokia Purity Pro BH-940

Fargeglade og påtrengende

Moderne trådløse og fargeglade hodetelefoner for et spesielt publikum, men ikke noe for avslappende reiser

Trådløs Bluetooth-tilkobling med NFC paring er praktisk. Bra byggekvalitet og mye automatikk.
Ubalansert lyd begrenser hvilke musikksjangre som låter bra. Man glemmer lett å slå de av.

Logitech Ultimate Ears 6000

Hard lyd, men myk demping

Utseende sier voksen, lyden låter ungdommelig og støyen er nesten upåvirket.

Kan klappes sammen, praktiske å ha med og deilige å ha på. Praktisk ledning med fjernkontroll til mobilen.
Tung bass og skingrende diskant som ikke passer all musikk. Reduserer bare støyen marginalt. Lite tilbehør til reisen.

Creative Sound Blaster Evo ZxR

Spill i fred og ro

Spekket med finesser og muligheter, men passer bedre hjemme eller på gaming konvensjon enn på flyet.

Fleksible tilkoblinger med ledning til mobil og datamaskin eller trådløst. Mengder av finesser og innstillingsmuligheter.
Litt vel store og iøynefallende for de fleste på reisefot. Lyden er pompøs og støydempingen dårlig.
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.