Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Parrot Zik

Pent, men for komplisert

Zik er lekre og har smarte funksjoner, alt hokuspokus gjør det vanskelig å få bra lyd.

Publisert 21.03.14 - 15:47
Parrot Zik
Jonas Ekelund

Parrots samarbeide med designeren Philippe Starck har resultert i mange flotte produkter og Zik er intet unntak. De skiller seg ut fra mengden og materialvalgene gjør at de både føles og ser eksklusive ut. Der er det imidlertid slutt på luksusen, for man får bare med en enkel stoffpose for å transportere de i, og da de ikke kan klappes sammen tar de opp ganske mye plass. Man får heller ikke med noe tilbehør. Det innebygde batteriet lades med en USB-kabel og man kan fortsette å lytte med ledning om batteriet går tomt. Noe som skjer urovekkende fort. Hodetelefonene er litt tunge og øreklokkene vel klumpete, noe som gjør at de ikke sitter perfekt.

Som vanlig er Parrots produkter spekket med teknikk. Vil man være fri for ledningen kan man pare dem med mobilen via NFC og kjøre Bluetooth. Da kan man også installere en smartmobil-app for å sjekke batteri, laste ned oppdateringer samt stille inn lyden som man vil ha den. Man kontrollerer volum, bytter låt og svarer i mobilen ved hjelp av en berøringsfølsom side på den ene siden.

For å begynne med det positive er støydempingen aldeles utmerket og den kan slås av fra appen. Derimot påvirker den lyden betydelig. Og her begynner problemene. Man kan nemlig få det til å låte bra ved å endre på innstillingene. Men hva som låter bra og i hvilke kombinasjoner er vel avhengig av hva man lytter på. Skal man ha konsertlyd, rocke-lyd av Lou Reed eller støydemping på eller av, eller skal man skru på equalizeren? Kort sagt så blir man trøtt av å eksperimentere for hver låt.

Konklusjon
Zik har unektelig en lekker design, kvaliteten er utmerket og de har fult av smarte funksjoner som faktisk gjør ting lettere. Men de er tunge og sitter ikke spesielt bra på hodet. Form fremfor funksjon. Og når det gjelder lyden har de helt klart potensiale til å låte bra. Men veien dit er fylt av motsigende og forvirrende innstillinger som oftest får det til å låte dårligere. Finesser fremfor lydkvalitet. Orker man å skru får man imidlertid et par vellydende hodetelefoner som gjør en bra jobb med å filtrere ut støy.

Lyd & Bilde mener

Designhodetelefoner av god kvalitet med smarte kontroller. Bra element og utmerket støydemping. Praktisk trådløs tilkobling. Ikke noe tilbehør og dårlig passform. For kompliserte lydinnstillinger roter til lydkvaliteten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Den beste budsjettstrømmeren

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Scroll to Top