TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Parrot Zik

Pent, men for komplisert

Zik er lekre og har smarte funksjoner, alt hokuspokus gjør det vanskelig å få bra lyd.

forfatter
Publisert 21.03.14 - 15:47
L&B mener
Designhodetelefoner av god kvalitet med smarte kontroller. Bra element og utmerket støydemping. Praktisk trådløs tilkobling.
Ikke noe tilbehør og dårlig passform. For kompliserte lydinnstillinger roter til lydkvaliteten.
Spesifikasjoner
 • Tilkobling: 3,5 mm, BT 2.1
 • Impedans: 32 ohm
 • Batteritid: 18 timer
 • Støydemping: 98%
 • Vekt: 325 gram

Parrots samarbeide med designeren Philippe Starck har resultert i mange flotte produkter og Zik er intet unntak. De skiller seg ut fra mengden og materialvalgene gjør at de både føles og ser eksklusive ut. Der er det imidlertid slutt på luksusen, for man får bare med en enkel stoffpose for å transportere de i, og da de ikke kan klappes sammen tar de opp ganske mye plass. Man får heller ikke med noe tilbehør. Det innebygde batteriet lades med en USB-kabel og man kan fortsette å lytte med ledning om batteriet går tomt. Noe som skjer urovekkende fort. Hodetelefonene er litt tunge og øreklokkene vel klumpete, noe som gjør at de ikke sitter perfekt.

Som vanlig er Parrots produkter spekket med teknikk. Vil man være fri for ledningen kan man pare dem med mobilen via NFC og kjøre Bluetooth. Da kan man også installere en smartmobil-app for å sjekke batteri, laste ned oppdateringer samt stille inn lyden som man vil ha den. Man kontrollerer volum, bytter låt og svarer i mobilen ved hjelp av en berøringsfølsom side på den ene siden.

For å begynne med det positive er støydempingen aldeles utmerket og den kan slås av fra appen. Derimot påvirker den lyden betydelig. Og her begynner problemene. Man kan nemlig få det til å låte bra ved å endre på innstillingene. Men hva som låter bra og i hvilke kombinasjoner er vel avhengig av hva man lytter på. Skal man ha konsertlyd, rocke-lyd av Lou Reed eller støydemping på eller av, eller skal man skru på equalizeren? Kort sagt så blir man trøtt av å eksperimentere for hver låt.

Konklusjon
Zik har unektelig en lekker design, kvaliteten er utmerket og de har fult av smarte funksjoner som faktisk gjør ting lettere. Men de er tunge og sitter ikke spesielt bra på hodet. Form fremfor funksjon. Og når det gjelder lyden har de helt klart potensiale til å låte bra. Men veien dit er fylt av motsigende og forvirrende innstillinger som oftest får det til å låte dårligere. Finesser fremfor lydkvalitet. Orker man å skru får man imidlertid et par vellydende hodetelefoner som gjør en bra jobb med å filtrere ut støy.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Audio Technica ATH-ANC7b

En forretningsmanns beste venn

Ikke noe tull, bare bra lyd og velfungerende støydemping til en rimelig pris.

En tiltalende og balansert lyd med en velfungerende støydemping som ikke forstyrrer lyden. Bra tilbehør følger med.
De tar plass i bagen og ledningen blir man ikke kvitt. Vel tungdrevne for mobilt bruk.

Nokia Purity Pro BH-940

Fargeglade og påtrengende

Moderne trådløse og fargeglade hodetelefoner for et spesielt publikum, men ikke noe for avslappende reiser

Trådløs Bluetooth-tilkobling med NFC paring er praktisk. Bra byggekvalitet og mye automatikk.
Ubalansert lyd begrenser hvilke musikksjangre som låter bra. Man glemmer lett å slå de av.

Monster Inspiration ANC

Tøft, men kompetent monster

Inspiration byr på valgfrihet, god støydemping og en tung, men kontrollert lyd.

Dyp bass som ikke går ut over lydkvaliteten. Pene hodetelefoner med utskiftbare hodebøyler og ledninger. Kan klappes sammen og er praktiske.
Ørene blir litt klemt ved langvarig lytting.

Logitech Ultimate Ears 6000

Hard lyd, men myk demping

Utseende sier voksen, lyden låter ungdommelig og støyen er nesten upåvirket.

Kan klappes sammen, praktiske å ha med og deilige å ha på. Praktisk ledning med fjernkontroll til mobilen.
Tung bass og skingrende diskant som ikke passer all musikk. Reduserer bare støyen marginalt. Lite tilbehør til reisen.

Creative Sound Blaster Evo ZxR

Spill i fred og ro

Spekket med finesser og muligheter, men passer bedre hjemme eller på gaming konvensjon enn på flyet.

Fleksible tilkoblinger med ledning til mobil og datamaskin eller trådløst. Mengder av finesser og innstillingsmuligheter.
Litt vel store og iøynefallende for de fleste på reisefot. Lyden er pompøs og støydempingen dårlig.
forfatter

Jonas Ekelund

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Disse gleder vi oss til! Flaggskipet PX7 skal omsider erstattes! Den nye Px7 S2 har enda bedre lyd, bedre komfort – og bedre støydemping.
Inzone er Sonys nye gamingmerke Sony debuterer med gamingtilbehør under navnet Inzone. I første omgang med tre headsets og to skjermer. 
Flere nye ørepropper fra JBL JBL har dyttet mer teknologi i sine ørepropper, og utviklet en egen til spilling, med ultralav forsinkelse.
High-tech-propper til gaming Svenske Urbanista har laget et par helt trådløse ørepropper som er spesielt utviklet for spilling over Bluetooth.
Stax trådløse hodetelefoner koster ikke en formue De trådløse Stax Spirit S3 fra Edifier bruker spesielle drivere. Men kanskje ikke slike du tror.
Disse kan du ha i ørene hele dagen Sony LinkBuds S er superkomfortable, og trenger med sin fantastiske omgivelseslyd nesten aldri å tas ut av ørene.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend