Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Creative Sound Blaster Evo ZxR

Spill i fred og ro

Spekket med finesser og muligheter, men passer bedre hjemme eller på gaming konvensjon enn på flyet.
Lyd & Bilde mener
Fleksible tilkoblinger med ledning til mobil og datamaskin eller trådløst. Mengder av finesser og innstillingsmuligheter.
Litt vel store og iøynefallende for de fleste på reisefot. Lyden er pompøs og støydempingen dårlig.
Spesifikasjoner
  • Tilkobling: 3,5 mm, BT 2.1 + EDR aptX
  • Impedans: 32 ohm
  • Batteritid: 8 timer
  • Støydemping: ingen info
  • Vekt: 324 gram

Dessverre var ikke Creatives Aurvana Platinum hodetelefoner tilgjengelige da testen ble gjort, og vi måtte nøye oss med Sound Blaster Evo ZxR. Som utseende forteller om er dette et headset for gamers, men fungerer for all del også for mobil musikklytting. De har en kraftig og stabil konstruksjon med hyggelig kvalitetsfølelse. Bærevesken er ganske stor da hodetelefonene ikke kan klappes sammen, med en lomme for flyadapter, ledning for tilkobling til mobilen og ledningen til datamaskinens hodetelefon/mikrofontilkoblinger.

De sitter meget bekvemt på hodet takket være de store øreklokkene som gjør at de myke putene omfavner ørene. En mengde knapper gjør at man kan aktivere støydemping, i ønskede tilfeller slippe gjennom noens stemme, hoppe mellom låtene og regulere volumet. En innebygd lydprosessor gjør at man kan stille dem i musikk-, film- eller spillmodus fra datamaskinen. Eller via smartmobil-appen om man kobler til med Bluetooth. Den gjør det også mulig å skru på alle mulige parametere.

Man kan med en gang si at dette ikke er de rette hodetelefoner for å spise jazz eller nyte klassisk musikk. Lyden er helt klart tilpasset et yngre publikum som vil ha en imponerende lyd fremfor en korrekt. Det er som om Loudness-knappen har låst seg i inntrykt stilling. Bassen er imidlertid imponerende. De skal også ha ros for at støydempingen faktisk ikke påvirker musikken eller støyer når man vil ha det stille. Derimot er støydempingen ganske beskjeden og demper ikke like mye som konkurrentene.

Konklusjon
Vil man ha hodetelefoner som fungerer til det meste er Evo ZxR vanskelig å slå. De fungerer fantastisk til å spille i fred og ro i bråkete miljøer, sjekke på film uten å forstyrre eller for å snakke på Skype. Og de fungerer bestemt også bra til mobilen. Tilkobling med ledning til mobil eller datamaskin eller trådløst via Bluetooth. For den spill-interesserte målgruppen er alle knapper og funksjoner praktiske og kule. Men om man bare har tenkt å lytte på musikk på reiser finnes det hodetelefoner som er mindre, låter bedre og er penere.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Audio Technica ATH-ANC7b

En forretningsmanns beste venn

Ikke noe tull, bare bra lyd og velfungerende støydemping til en rimelig pris.

En tiltalende og balansert lyd med en velfungerende støydemping som ikke forstyrrer lyden. Bra tilbehør følger med.
De tar plass i bagen og ledningen blir man ikke kvitt. Vel tungdrevne for mobilt bruk.

Parrot Zik

Pent, men for komplisert

Zik er lekre og har smarte funksjoner, alt hokuspokus gjør det vanskelig å få bra lyd.

Designhodetelefoner av god kvalitet med smarte kontroller. Bra element og utmerket støydemping. Praktisk trådløs tilkobling.
Ikke noe tilbehør og dårlig passform. For kompliserte lydinnstillinger roter til lydkvaliteten.

Nokia Purity Pro BH-940

Fargeglade og påtrengende

Moderne trådløse og fargeglade hodetelefoner for et spesielt publikum, men ikke noe for avslappende reiser

Trådløs Bluetooth-tilkobling med NFC paring er praktisk. Bra byggekvalitet og mye automatikk.
Ubalansert lyd begrenser hvilke musikksjangre som låter bra. Man glemmer lett å slå de av.

Monster Inspiration ANC

Tøft, men kompetent monster

Inspiration byr på valgfrihet, god støydemping og en tung, men kontrollert lyd.

Dyp bass som ikke går ut over lydkvaliteten. Pene hodetelefoner med utskiftbare hodebøyler og ledninger. Kan klappes sammen og er praktiske.
Ørene blir litt klemt ved langvarig lytting.

Logitech Ultimate Ears 6000

Hard lyd, men myk demping

Utseende sier voksen, lyden låter ungdommelig og støyen er nesten upåvirket.

Kan klappes sammen, praktiske å ha med og deilige å ha på. Praktisk ledning med fjernkontroll til mobilen.
Tung bass og skingrende diskant som ikke passer all musikk. Reduserer bare støyen marginalt. Lite tilbehør til reisen.
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.