Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Logitech Ultimate Ears 6000

Hard lyd, men myk demping

Utseende sier voksen, lyden låter ungdommelig og støyen er nesten upåvirket.
Lyd & Bilde mener
Kan klappes sammen, praktiske å ha med og deilige å ha på. Praktisk ledning med fjernkontroll til mobilen.
Tung bass og skingrende diskant som ikke passer all musikk. Reduserer bare støyen marginalt. Lite tilbehør til reisen.
Spesifikasjoner
  • Tilkobling: 3,5 mm
  • Impedans: 50 ohm
  • Batteritid: 40 timer
  • Støydemping: 10 dB
  • Vekt: 275 gram

Vi synes Logitech har lykkes meget bra med formen på UE 6000. De er diskrete nok til at hvem som helst kan ha de på, men samtidig pene og langt fra kjedelige. De føles stabile i konstruksjonen, men kvalitetsfølelsen taper litt på at de knirker når man tilpasser klokkene. De to batteriene sitter bak en luke og er lett å komme til, og man kan fortsette å lytte om batteriene går tomme. Foruten en praktisk bæreveske får man bare med en grenkontakt slik at flere kan lytte på musikken

Passformen er utmerket og de er deilige å ha på, selv over lenger tid. Bøylen gir passe motstand og har tilstrekkelig med polstring, mens øreklokkene er tilstrekkelig store for ikke å ligge mot øret. Memory foam-polstringen i putene gjør at de sitter tett uten å miste formen. Ledningen, som kan tas av, har en fjernkontroll for iPhone som gjør det lett å styre spilling eller svare i telefon. Knappen for å slå på støydempingen er litt vel diskret plassert og kan være vanskelig å finne.

Lyden er ikke nøytral i det hele tatt, noe vi er vant til fra Ultimate Ears fantastiske in-ear propper. Det låter heller som om noen har satt equalizeren i rocke-modus og latt den stå der. Man får altså en meget merkbar bass som trykker ned mellomregisteret og en opphøyd diskant. Kul for partymusikk, men forsøker man å lytte på akustisk musikk er diskanten aldeles for skingrende. Slår man på støydempingen forsterkes dette ytterligere. Dessuten demper de ikke spesielt mye av støyen.

Konklusjon
På papiret ser det ut som om Logitech har gjort alt riktig. Formgivelsen gjør at ingen behøver å skjemmes for å ha de på, de kan klappes sammen og har en ledning man kan ta av og som har fjernkontroll til mobilen. Men dessverre er lyden aldeles for overdreven for normal musikklytting og de demper ikke støy tilstrekkelig mye. Men kanskje passer de for ungdom som vil lytte til musikk i fred på bussen eller i baksetet på feriereisen. I denne sammenheng har de jo dessuten en bra pris.

Også i denne testen:

Audio Technica ATH-ANC7b

En forretningsmanns beste venn

Ikke noe tull, bare bra lyd og velfungerende støydemping til en rimelig pris.

En tiltalende og balansert lyd med en velfungerende støydemping som ikke forstyrrer lyden. Bra tilbehør følger med.
De tar plass i bagen og ledningen blir man ikke kvitt. Vel tungdrevne for mobilt bruk.

Parrot Zik

Pent, men for komplisert

Zik er lekre og har smarte funksjoner, alt hokuspokus gjør det vanskelig å få bra lyd.

Designhodetelefoner av god kvalitet med smarte kontroller. Bra element og utmerket støydemping. Praktisk trådløs tilkobling.
Ikke noe tilbehør og dårlig passform. For kompliserte lydinnstillinger roter til lydkvaliteten.

Nokia Purity Pro BH-940

Fargeglade og påtrengende

Moderne trådløse og fargeglade hodetelefoner for et spesielt publikum, men ikke noe for avslappende reiser

Trådløs Bluetooth-tilkobling med NFC paring er praktisk. Bra byggekvalitet og mye automatikk.
Ubalansert lyd begrenser hvilke musikksjangre som låter bra. Man glemmer lett å slå de av.

Monster Inspiration ANC

Tøft, men kompetent monster

Inspiration byr på valgfrihet, god støydemping og en tung, men kontrollert lyd.

Dyp bass som ikke går ut over lydkvaliteten. Pene hodetelefoner med utskiftbare hodebøyler og ledninger. Kan klappes sammen og er praktiske.
Ørene blir litt klemt ved langvarig lytting.

Creative Sound Blaster Evo ZxR

Spill i fred og ro

Spekket med finesser og muligheter, men passer bedre hjemme eller på gaming konvensjon enn på flyet.

Fleksible tilkoblinger med ledning til mobil og datamaskin eller trådløst. Mengder av finesser og innstillingsmuligheter.
Litt vel store og iøynefallende for de fleste på reisefot. Lyden er pompøs og støydempingen dårlig.
forfatter

(f. 1969): Frilansjournalist. Jonas har jobbet for Lyd & Bilde siden 2007 med det meste som kan kalles bærbart. Det vill si mobiler, trådløse høyttalere og hodetelefoner. Iblant kommer testingen inn på kollegaenes områder innenfor multiromslyd, hjemmekino og foto. Han startet sin bane som teknikkjournalist på IDG og skrev blant annet for PC för Alla, Internetworld og det som senere ble M3.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.