TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

GRUPPETEST 10 ørepropper på budsjett

Helt trådløst – når lommeboka bestemmer

Hvilke trådløse ørepropper er best, når du helst vil bruke pengene på noe helt annet? Og bør man prioritere støykansellering i budsjettklassen? Les vår test!

forfatter
Publisert 16.07.22 - 09:00
Produkter i testen
 • Marshall Minor III
 • Sudio E2
 • Belkin Soundform Rise
 • OnePlus Nord Buds
 • Samsung Galaxy Buds2
 • JBL Tune 230NC
 • Urbanears Boo Tip
 • JBL Tune 130NC
 • Skullcandy Indy ANC
 • Creative Outlier Pro
 • Ute på farten er ørepropper mye mer praktisk enn et par hodetelefoner, rett og slett fordi de tar så liten plass. Når de i tillegg er helt trådløse, slipper du kabelklusset man kjenner fra kablede og semitrådløse propper, og alt er i det hele tatt velstand.

  Tidligere var batteritiden et problem med slike, men nå er det ikke lenger uvanlig med både seks, sju og til og med ti timer batteritid i selve øreproppene, og dessuten et par ekstra oppladinger fra lommeetuiet. Med andre ord kan du nå forvente rundt 20-30 timers total spilletid, før du trenger et vegguttak.

  Les også Ikke dra på ferie uten en av disse hodetelefonene Musikk er viktig hele året, men spesielt om sommeren er hodetelefoner et must. Her er våre favoritter med støykansellering.
  Bose Noise Cancelling Headphones 700

  Støydemping – eller ikke

  Mens de beste trådløse øreproppene koster over 3000 kroner, finnes det også meget gode kjøp til under tusenlappen. Som er prispunktet vi legger oss på i denne testen, pluss eller minus noen små hundrelapper.

  Noen av øreproppene har aktiv støykansellering, som kan være kjekt når man skal på fly eller sitte lenge på buss eller tog. Men hvor bra funker det egentlig i denne prisklassen, og hvor mye stjeler det fra budsjettet til det viktigste: nemlig lydkvalitet og lytteglede?

  Trådløse ørepropper og lydkodeker

  I denne prisklassen er det veldig forskjellig om produsentene har inkludert støykansellering, og du vil også se varierende bruk av lydforbedrende Bluetooth-kodeker som AAC og aptX. Bruker du iPhone, skal du se etter AAC, mens Android-brukere kan benytte begge. aptX låter ofte best av de to, men ikke dersom øreproppene ellers er mindre bra. Så ikke se deg blind på kodekene, de er ingen garanti for god lyd i enden. Hvis produktet derimot kun kan skilte med SBC-kodeken, kan du godt bli skeptisk. Det skal mye til å få veldig god lyd ut av den.

  Les også Helt trådløse ørepropper for musikkelskere Midt i julestria? Her er øreproppene som får stresset ned, og humøret opp.
  5 true wireless december 2021 - SPREAD (NY)-SharpenAI-motion

  Sikret mot vann

  Det kan være en fordel å velge ørepropper som tåler fuktighet, slik at de tåler regnvær, og en og annen treningsøkt. IPX4 er greit, men skal du utsette dem for vedvarende fuktighet kan du med fordel gå opp til IPX5. Dersom X-en er byttet ut med et tall, for eksempel IP55, betyr det at produktet også er beskyttet mot støvpartikler, som da gjør dem bedre skjermet mot saltvann og dermed også svette.

  10 BASIC true wireless earbuds OVERVIEW
  Foto: Camilla Larsen

  Testkriterier: Lyden er viktigst

  Som alltid teller lydkvaliteten på musikk mest, men vi vil også finne ut hvor godt stemmen bærer gjennom under mobilsamtaler og videokonferanser. Det er alltid kjekt med multipunktstilkobling, slik at du kan være tilkoblet mobilen og PC-en samtidig. Da går det enkelt å bytte mellom enhetene, om du plutselig blir ringt opp på Zoom eller Teams. For eksempel. Det skal likevel sies at kun én av modellene i denne testen støtter multipunkt (Skullcandy Indy ANC), så man må opp i pris for at dette blir dagligdags.

  Batteritid er viktig, og vi vil selvsagt berømme produsenter som stapper inn ekstrafunksjoner, dersom det ikke går nevneverdig utover lydkvaliteten.

  De fleste ørepropper i dag har berøringsfunksjoner som kan styre musikk og samtaler, men disse er ofte knotete og sjeldent brukt, og ikke noe journalisten legger veldig mye vekt på. Stemmestyring kan være kjekt, men forvent i stor grad å ta frem mobilen når du skal gjøre noe.

  Hva passform angår, er det viktig, men også veldig individuelt. Og derfor en utfordring å vurdere i noen særlig grad.

  Produkter i testen

  Marshall Minor III

  Fet design, slank lyd

  Marshall Minor III er blant de tøffeste trådløse øreproppene, rent utseendemessig. Lydmessig snubler de dessverre før målstreken.

  God talekvalitet, meget behagelig passform
  Tynn lyd på musikk, nesten totalt fraværende bass

  Sudio E2

  Skyhøye forventninger – sånn passe gjennomført

  Sudio E2 skilter blant annet med 3D-lyd og avanserte talemikrofoner. I virkeligheten er det et helt ok kjøp.

  Grei og balansert lyd, ekstra romfølelse med Dirac, og appstyringen gir tilgang til de viktigste funksjonene.
  Mangler lydforbedrende lydkodeker, som gjør at det låter ganske tamt. Ikke brukerjusterbar EQ i appen.

  Belkin Soundform Rise

  Lite brukervennlig

  Belkin Soundform Rise har god og balansert lyd, som funker bra på "alt" av musikk. Men en irriterende skavank ødelegger hele opplevelsen.

  God og balansert lyd, spesielt med Android grunnet aptX. Talekvaliteten er god, også i støyende omgivelser.
  Tilkobling gikk ikke knirkefritt for vår del, begge parene vi har fått til test har levd sitt eget liv. Ingen AAC-kodek til iOS-brukere, og ingen app hvor man for eksempel kan stille EQ. Kunne godt spilt enda litt høyere.

  OnePlus Nord Buds

  Glimrende lyd for pengene

  Med Nord Buds har OnePlus styrt unna ekstrafunksjoner, og prukt pengene der de trengs mest: nemlig på lyden.

  Naturlig og fin lyd, med nok energi i bassrytmene til å engasjere. God talekvalitet og bra batteritid.
  Mangler app med EQ-innstillinger, og støykansellering hadde vært kjekt.

  Samsung Galaxy Buds2

  Samsungs beste

  Samsung Galaxy Buds2 gjør veldig mye bra, har god og fyldig lyd – og låter enda bedre for brukere av Samsung-mobil.

  Meget fin og naturlig lyd på musikk. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Sitter bra i ørene. Kan finnes igjen med appen.
  Talekvalitet lider i støyende omgivelser. Kun IPX2-sertifisering gjør at de ikke bør utsettes for mye fuktighet.

  JBL Tune 230NC

  God på musikk, enda bedre på tale

  JBL Tune 230NC har bedre talekvalitet enn mange andre, og lydmessig stiller de også sterkt. Spesielt med sin gode EQ.

  God lyd, som blir enda bedre med EQ-innstillinger. Støykanselleringen fungerer, og talekvaliteten er blant de beste i prisklassen. God komfort.
  Ujustert er lyden litt basstam.

  Urbanears Boo Tip

  Bare helt ok

  Urbanears Boo Tip sitter godt i ørene, og er enkle å bruke, Men de er totalt frie for spennende finesser, og lyden er også forglemmelig.

  Problemfri tilkobling, fyldig bass. Ingenting stikker seg ut negativt i lydbildet.
  Lyden er direkte forglemmelig: flatt og kjedelig. Noe mer midt på treet har vi knapt vært borti.

  JBL Tune 130NC

  Det store varpet

  JBL Tune 130NC er blant de aller mest vellydende øreproppene under tusenlappen, spesielt etter litt EQ-justering.

  Allerede god lyd blir enda bedre med EQ-innstillinger – som er de beste i klassen. Støykanselleringen fungerer bra nok.
  Maksimalt lydnivå er litt lavt, men det kan fikses med EQ. Talekvalitet er helt ok, men ikke like bra i støyende omgivelser.

  Skullcandy Indy ANC

  For den som liker bass!

  Skullcandy Indy ANC har plenty med trøkk i bassen, og nå er endelig også aktiv støykansellering på plass.

  Bra trøkk i bassen, mange som liker elektroniske rytmer og EDM-musikk vil digge disse. God talekvalitet, og fungerende støykansellering. Trådløs lading.
  Den tunge bassen er i meste laget, og tar oppmerksomheten fra mellomtoneområdet. Kvalitetsinntrykket er ikke spesielt bra.

  Creative Outlier Pro

  Prispressende multikunstner

  Creative Outlier Pro retter opp i svakhetene fra sine brødre, og byr på god lyd og en fantastisk batteritid. Men med batteriet vokser også størrelsen.

  God lyd – og fabelaktig batteritid! Bra nok talekvalitet og støykansellering til prisen.
  EQ-innstillinger og 360-lyd kan ikke brukes utenfor appen. Enormt etui! Litt spiss lyd med støykansellering aktivert.
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om

  1 Kommentar
  nyeste
  eldste mest poulære
  Inline Feedbacks
  View all comments

  Hvorfor er ikke jabra elite 3 med? De koster rundt 700 og jabra er vel et kjent merke som ofte er blant øvre sjikte i div tester av in ear. Jabra elite 3 er budsjettproppene dems…

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Finnes det lys finnes det lyd Uendelig spilletid takket være solcelleteknologi
  Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er rett og slett et fantastisk vellydende par hodetelefoner, som i tillegg har støykansellering.
  Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
  LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
  FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend