TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST 5 trådløse premium ørepropper, desember 2021

Når musikken teller mest

Midt i julestria? Her er øreproppene som får stresset ned, og humøret opp.

forfatter
Publisert 08.12.21 - 09:00
Produkter i testen
 • Technics EAH-AZ60
 • Belkin SoundForm Freedom
 • Sennheiser CX Plus True Wireless
 • LG Tone Free FP8
 • Jabra Elite 7 Pro
 • Glem kabel. Skal du bare ha ett par ørepropper, så må de være trådløse. Helt trådløse, eller såkalt true wireless. De beste har blitt så bra, og med lang batteritid, at det ikke lenger er noe å lure på. 8-10 timer i proppene er ikke lenger uvanlig, og med et par ekstra oppladinger fra det bærbare etuiet har du alt du trenger.

  Støykansellering og omgivelseslyd

  Mange ørepropper stenger støy effektivt ute. Innimellom kan det være for effektivt, og da er det fint om øreproppene har såkalt omgivelseslyd. Det vil si at mikrofoner plukker opp lyd utenfra og sender den inn i øret, slik at det nesten høres ut som om du ikke har noe i øret i det hele tatt.

  Og selv om mye lyd stenges ute mekanisk, så holdes ikke lavfrekvent støy like effektivt ute. Derfor er det kjekt om øreproppene også kommer med aktiv støykansellering (ANC), som faser ut bassfrekvensene i tillegg.

  Alle i denne testen, bortsett fra ett par (Belkin SoundForm Freedom), har både støykansellering og omgivelseslyd.

  Andre funksjoner

  Noen ørepropper har funksjoner som skiller dem fra andre. For eksempel at de er søkbare i appen om du ikke husker hvor du har lagt dem. Noen har såkalt sidetone, hvor du bedre hører din egen stemme under mobilsamtaler og videokonferanser.

  Mange ørepropper har egen app med equalizer, hvor du kan justere lyden selv. Det kan komme godt med, dersom egne preferanser ikke helt tilfredsstilles rett ut av esken. Igjen er det Belkin som denne gangen glimrer med sitt app-fravær.

  True wireless ørepropper i premiumklassen

  Her tester vi de fem nyeste parene ørepropper i den lavere premiumklassen rundt 2000 kroner, som har kommet inn på testpulten. Savner du noen, er det meget mulig vi allerede har testet dem. Sjekk vårt testarkiv etter andre produkter.

  Produkter i testen

  Technics EAH-AZ60

  Fabelaktig Technics

  Technics utstråler selvsikkerhet med EAH-AZ60.

  Meget god lyd og støydemping. Støtter også den glimrende LDAC-kodeken for enda bedre lyd.
  Lyden bør justeres noe i appen.

  Belkin SoundForm Freedom

  Det er lov å forvente mer

  Belkin SoundForm Freedom er helt greie, men koster for mye.

  Lang batteritid, stabil tilkobling og ok talekvalitet. iPhone-brukere kan finne igjen tapte ørepropper med "Hvor er?"
  Lyden er middelmådig, og uten støykansellering eller app er det lite som forsvarer prisen.

  Sennheiser CX Plus True Wireless

  Nesten komplett fra Sennheiser

  Sennheiser har med CX Plus True Wireless tatt en god ørepropp, og gjort den bedre med støykansellering.

  Glimrende lydkvalitet og ok støykansellering. Sidetone gjør at man hører seg selv under samtaler.
  Ikke den tetteste passformen.

  LG Tone Free FP8

  LG overrasker positivt

  Med Tone Free FP8 beviser LG at man skal ta dem seriøst når det kommer til lyd.

  Brukervennlig og god app, ok støydemping og mulighet for meget god lyd på musikk.
  Støydempingen har digitale artefakter i støygulvet. Passformen sitter ikke like tett som enkelte andre. Bare middelmådig samtalekvalitet.

  Jabra Elite 7 Pro

  Avanserte og gode

  Jabra Elite 7 Pro er gode, med mange kule funksjoner i en avansert app.

  Avansert men likevel enkelt oppsett i app. Her får du både hørselstest og mulighet for å stille inn optimal støydemping. Lyden er også god.
  Vi ønsker noe mer luft helt i toppen,
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

  Legg igjen en kommentar

  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Kontor-headset fra B&O Med Beocom Portal har Bang & Olufsen laget et headset til hjemmekontoret og arbeidsplassen.
  I en støyende hverdag trenger du disse! I hverdagens trafikk og støy, er det på tide å gjøre hørselen en tjeneste. Her er vår Topp 10-liste over anbefalte hodetelefoner og ørepropper, med støykansellering.
  Px8 er det nye flaggskipet fra Bowers & Wilkins B&W lover enda bedre hodetelefonlyd takket være nye drivere med karbonfibermembraner.
  Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
  Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
  Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
  Følg Lyd & Bilde