Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Creative Outlier Pro

Prispressende multikunstner

Creative Outlier Pro retter opp i svakhetene fra sine brødre, og byr på god lyd og en fantastisk batteritid. Men med batteriet vokser også størrelsen.

Publisert 16.07.22 - 09:00
Creative Outlier Pro
Geir Gråbein Nordby

Creative Outlier Pro er et par ganske store ørepropper, men som likevel sitter komfortabelt nok i ørene. Etuiet er på sin side enormt, og buler ut fra bukselommen. Til gjengjeld får du her inntil 15 timers spilletid fra proppene, og hele 45 ekstra timer fra ladeetuet! Det er med støykansellering avslått – ja, for de har det også. Støykanselleringen reduserer spilletiden til 10 + 30 timer, som også er imponerende.

Appen Creative SXFI byr på blant annet equalizer og et 360-graders lydbilde som Creative kaller SXFI Live. Men du vil ikke få brukt dem utenom appen, og da med egne nedlastede musikkfiler. Spotify, Tidal, YouTube og annet, får du ikke manipulert lyden på.

Les også God idé, slapt gjennomført Creative Outlier Gold har noen smarte greier ved seg, men lyden kan ikke godkjennes.

Lyden av Creative Outlier Pro

Der hvor jeg ikke klarte å finne glede med Outlier Gold, på grunn av sin skarpe diskant og nesten fraværende mellomtone, opplever jeg lyden av Outlier Pro vesentlig varmere. Man hører tydelig basstonene fra pianoet på den rolige låten The Scientist av den talentfulle singer/songwriter-artisten SKAAR (Hilde Skaar). Og når syntbasstonene kommer inn, durer det deilig.

Creative Outlier Pro Graabein
Foto: Geir Gråbein Nordby

Stemmen er ikke helt luftig nok, og det går igjen på Florence + The Machines Dream Girl Evil. Som også låter litt skarpt i toppen. Men totalen er bra, om enn litt vel energisk i mellombassen. Stort sett er det bare underholdende, og kontrabassen til Dieter Ilg på Cohen-coveren A Thousand Kisses Deep har faktisk troverdigheten intakt. Ikke verst. Trompeten til Till Brönner på samme låt er også dynamisk og energisk i mellomtonen. Igjen, litt mer luft og detaljer i overtoneområdet er ønskelig.

Med støykansellering på (trykk to ganger på venstre ørepropp), låter det litt tynnere og skarpere, og bassen mister noe timing og energi. Men ingen krise. Det finnes også en transparensmodus, hvor man får inn omgivelseslyd når man ønsker.

Talekvalitet på samtaler er tydelig, om noe skarp. Støy undertrykkes også greit, slik at stemmen bærer gjennom.

Karakter
Creative Outlier Pro
Basic

Lyd & Bilde mener

God lyd – og fabelaktig batteritid! Bra nok talekvalitet og støykansellering til prisen. EQ-innstillinger og 360-lyd kan ikke brukes utenfor appen. Enormt etui! Litt spiss lyd med støykansellering aktivert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Enestående lydkvalitet

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Scroll to Top