Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Samsung Galaxy Buds2

Samsungs beste

Samsung Galaxy Buds2 gjør veldig mye bra, har god og fyldig lyd – og låter enda bedre for brukere av Samsung-mobil.

Publisert 16.07.22 - 09:00
Samsung Galaxy Buds2
Geir Gråbein Nordby

Samsung Galaxy Buds2 kommer i et kompakt og avrundet etui, som passer fint i lommen, og som dessuten kan lades med trådløs ladeplate. Husene til proppene er også runde, og dessuten litt store. Men de sitter veldig bra i journalistens ører, og spesielt hyggelig er det at de både har en ganske god støykansellering og dessuten valgfri grad av omgivelseslyd.

Les også Beste Samsung-proppene noensinne Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.

Samsung Wearable-appen for Android lar deg finne igjen bortkomne ørepropper, og her kan du også gjøre enkelte EQ-innstillinger. Har du en Android-mobil fra annen produsent enn Samsung, må du laste ned både denne og tillegget Galaxy Buds2 Manager.

Galaxy Buds2 er IPX2-sertifisert, som betyr at de tåler en og annen vannsprut, men ikke noe særlig mer. De har både AAC og dessuten Samsung Scalable Codec, som gir inntil 512 Mbit/s sammen med en kompatibel Samsung-mobil.

Samsung Galaxy Buds2 Graabein
Foto: Geir Gråbein Nordby

Lyden av Samsung Galaxy Buds2

Samsung-proppene har lyd fra AKG-avdelingen og låter meget bra, med en klar mellomtone som yter sangstemmer og instrumenter rettferdighet. Stemmer står ut fra bakteppet, med luftige hviskelyder og meget klar uttale. Hvert ord er lekende lett å få med seg, og instrumenter som fiolin og piano låter både dynamisk og brer seg godt utover i et stort lydbilde.

Pop låter bra, det samme gjør jazz, med en fin og naturlig lyd fra kontrabassen, mens trompeten både er fyldig og luftig, samtidig som man hører hvordan treflisa vibrerer mot munnstykket. Også popmusikk underholder, med bra trøkk i rytmene. De mest energiske rytmene avslører at den fyldige bassen er litt bakpå, litt som en billig subwoofer, og situasjonen forverrer seg når støyprosessering er aktivert. Men det er ingen krise.

Samsung Galaxy Buds2
Foto: Samsung

Du kan veksle mellom forhåndsprogrammerte EQ-innstillinger, men for min del låter proppene veldig bra ut av esken. Noen popproduksjoner låter litt flatt, da kan du godt velge Bassheving, da blir bassen større og fyldigere, men ikke noe voldsomt. Den ødelegger ikke for mellomtonen. Det er selvsagt også bare å leke seg med de andre innstillingene.

Talekvaliteten er god under stille omgivelser, med en ganske naturlig klang på stemmen uten å bli hard. Ordene er tydelige nok, men lyden er kanskje en anelse lav. Med støy i bakgrunnen kommer Galaxy Buds2 til kort, støykansellering i talemikrofonen er nærmest fraværende. Man både hører bråkingen utenfra, samtidig som man dårlig hører den som prater.

Samsung Galaxy Buds2 lifestyle scaled 1
Foto: Samsung

Karakter
Samsung Galaxy Buds2
Basic

Lyd & Bilde mener

Meget fin og naturlig lyd på musikk. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Sitter bra i ørene. Kan finnes igjen med appen. Talekvalitet lider i støyende omgivelser. Kun IPX2-sertifisering gjør at de ikke bør utsettes for mye fuktighet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top