Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Cambridge Audio Evo 150

Veloppløst kraftplugg

Når det kommer til kompakte alt-i-ett-forsterkere, kan det vanskelig gjøres bedre enn Cambridge Evo 150.

Skrevet av / 17.07.21 - 09:00
Cambridge Audio Evo 150
Geir Gråbein Nordby

Med Evo 150 vil engelske Cambridge Audio ta alt-i-ett til et nytt nivå. Utseendet er herlig modernistisk, med en stor grafikkskjerm. I esken følger det med to par magnetiske sidepaneler. Ett bølgemønstret svart i resirkulert Richlite, og ett i valnøtt. Sistnevnte henter inspirasjon fra Cambridge Audios aller første produkt, forsterkeren P40. Om man i tillegg har hentet inspirasjon fra den enda mindre Uniti Atom fra konkurrerende landsmann Naim, kan vi godt la henge litt. Men at Evo 150 er en liten lekkerbisken, bør det være bred enighet om.

Cambridge Audio Evo lifestyle(2)
Foto: Cambridge Audio

Cambridge Audio har valgt å forsyne forsterkeren med en Ncore Klasse D forsterkermodul fra Hypex (NC252MP), som gjør at forsterkeren til tross for sin vekt på beskjedne 5,3 kilo yter hele 2 x 150 watt i 8 ohm. Og skulle du lure, er det nesten en dobling til 250 watt i 4 ohm, som tyder på en stabil forsterker som takler høyttalere med vrien impedanskurve.

Cambridge Audio P40
Cambridge Audios aller første forsterker, P40, kom for over 50 år siden og er inspirasjonskilden for Evo 150’s sidepaneler i valnøtt. Foto: Cambridge Audio

Strømming

I tillegg til å ha alt man trenger av innganger – inkludert balansert og ubalansert, HDMI og platespillerinngang – kan forsterkeren strømme alt du ønsker av musikktjenester. Både Tidal Connect og Spotify Connect-funksjonalitet er innebygd, som betyr at brukere av disse tjenestene kan spille musikk direkte fra strømmeappen og over til lydanlegget. Chromecast og AirPlay 2 er på plass, og Cambridge Evo 150 er dessuten Roon Ready. Roon-brukere kan dermed koble sin PC eller Mac til forsterkerne over nettverket, og strømme med en oppløsning på inntil 32-bit / 384 kHz (og DSD256). Den har også innebygd dekoding av MQA-formatet, som blant annet brukes av Tidal for å gi musikk med høyere oppløsning enn «CD-kvalitet».

 

Hypex Ncore NC252MP
Cambridge Audio bruker forsterkermodul fra Hypex, nemlig Ncore NC252MP. Foto: Hypex

Du kan selvsagt også spille av musikkfiler lagret på en harddisk via nettverk eller USB, og det hele spilles av fra Cambridges StreamMagic app for mobil. Denne kan også brukes til strømmetjenestene dine, hvis du da ikke heller ønsker å bruke originalappen til dette.

Ønsker du å komme enklest mulig i gang med Bluetooth, så kan Android-brukere glede seg over støtte for aptX HD-kodeken, som gir best mulig lyd over Bluetooth. Apple-brukere får ikke fullt så god lyd, med AAC-kodeken.

Cambridge_Audio_Evo_Left_High_Wood Cambridge_Audio_Evo_Left_High_Black
<
>
To par magnetiske sidepaneler følger med i esken. Velg mellom valnøtt og sort Richlite. Foto: Cambridge Audio

Oppsett

Forsterkeren kobles enkelt til nettverket med kabel, eller du kan bruke Google Home-appen for å koble den til Wi-Fi. Det er enkelt, bare ha påslått Wi-Fi og Bluetooth på mobiltelefonen, og følg instruksene.

Den lekre fjernkontrollen kan styre forsterkeren, men du kan selvsagt også gjøre det direkte på enheten. Inngangshjulet på utsiden av lydnivåhjulet gir en spesielt god fysisk følelse: det klikker deilig i hånden når det vris rundt for å velge inngang.

Cambridge Audio Evo 150 rear
En overflod av innganger. Foto: Cambridge Audio

Det er ikke mange forsterkere lenger som har dobbel høyttalerutgang for A og B høyttalere. Evo 150 har det, og ett eller begge parene kan aktiveres enkelt med fjernkontrollen. Plugger du i et par hodetelefoner i front, vil høyttalerutgangene automatisk ties.

Cambridge Audio Evo remote & phone
Bruk den medfølgende fjernkontrollen, eller styr Evo 150 med en app. Foto: Cambridge Audio

Lydkvalitet

Der hvor Primare I15 Prisma er mer mellomtonefokusert, mens Lyngdorf TDAI-1120 har et luftigere toppregister, henter Cambridge det beste ut av hver av dem – og legger til litt eget.

Lydbildet er både oppløst og gjennomsiktig gjennom Dynaudio Evoke 20, og pianoet til Max Richter på Prelude 2 fra albumet Voices 2 klinger stort og flott, og celloen brer seg større utover i rommet enn med de andre to forsterkerne. Dette låter så stort og luftig, at gåsehuden kribler nedover armene. Og stemmen til Barbara Pravi på den Édith Piaf-inspirerte Voilà, kommer så stort og klart ut, at jeg kjenner på følelsen at dette faktisk er alt jeg trenger her i verden: musikk.

Cambridge Audio Evo 150 detail
Kildevalghjulet i aluminium kjennes godt i hånda. Foto: Cambridge Audio

Den ekstra kraften i Evo 150 kommer godt med når man skal spille høyt med kontroll. F2020 Remix av Avenue Beat har en kontroll og drivkraft i bassrytmene som verken Primare I15 Prisma eller Lyngdorf TDAI-1120 klarer å stille opp imot. Spesielt med kapable gulvstående høyttalere som Sonus faber Olympica III. Men akkurat i denne disiplinen må Cambridge-forsterkeren tåle å settes opp mot Naim Uniti Atom, og selv om dens maksimale lydnivå er høyere, så har den ikke helt samme rytmikk i mellombassområdet. Men den har andre fordeler over Naim, som luftighet og bredde i lydbildet. Og altså mer kraft. Dette er rett og slett en fantastisk forsterker i miniformat.

Cambridge Audio_Evo_Front_Tidal_Connect
Foto: Cambridge Audio

Cambridge Audio Evo 150: Konklusjon

Dersom du er ute etter en forsterker i miniformat, enten av interiør- eller plasshensyn, så er Cambridge Audio Evo 150 noe av det beste du kan kjøpe i denne klassen. Joda, den koster jo endel, men så kvitterer den med et lydbilde så stort og luftig, og samtidig med glimrende tyngde i dypbassen, at man tror det er en fullvoksen forsterker.

Skjønt, har du plass til en forsterker i full størrelse, så er det flere der ute til samme pris som slår denne på rå kraft. Men totalpakka her er så bra, med så mange funksjoner og tilkoblinger, og med en så god lyd, at vi ikke kan gjøre annet enn å gi den full pott. Vel fortjent!

Karakter
Cambridge Audio Evo 150
Premium

Lyd & Bilde mener

Alle funksjoner du trenger – og mer til! Gjennomtenkt design, og fantastisk lyd! Det finnes nok av fullstørrelses-forsterkere med enda bedre lyd.

Også i denne testen:

3 strømmeforsterkere

Lyngdorf TDAI-1120

Fikser rommet

I mange rom vil Lyngdorf TDAI-1120 fungere mye bedre enn andre forsterkere. Takket være et viktig triks.

Spekkfull av funksjoner, glimrende romkorreksjon. Fin lyd.
Låter litt tamt uten romkorreksjon. Ingen fjernkontroll, må styres med app.
Les hele testen

Primare I15 Prisma

Stor overraskelse i liten pakke

Denne lille krabaten fra Primare kan det meste, er lekker å se på, og låter fortreffelig.

Stram og god lyd, mange tilkoblinger og strømmemuligheter
60 watt er ikke all verden
Les hele testen

1 hendelser på “Cambridge Audio Evo 150”

 1. Kent Johansen

  Jeg har gleden av å ha EVO 150 i stuen satt opp med Wharfedale Linton Heritagehøyttalere, kablet med Wireworld Mini Eclipse 8 2x2m biwire og Technics SL-1200GR Venyl spiller. Som det fremkommer i artikkelen, EVO 150 er ekte – plug and play – og meget easy å koble opp med f. eks. Spotify Connect. Det samme gjelder for, platespiller, internett radio og listing av favoritt radio kanalene mm.

  Og lyden? Oh Yeah!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • Prøv LB+ i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total års abonnement
  Kun 137.50 mnd

  Du sparer 288 ,-

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Det enkleste er det beste

Verdensklasse!

dCS Network-DAC 2.0: Har du råd, har du lov!

Boksåpneren

Prisgunstig inngangsbillett

Klassens beste kjøp

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Scroll to Top