TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

YBA WD202

Harmoniske toner

Denne konverteren kombinerer et lekkert ytre og mange funksjoner med musikalske toner av topp kvalitet.

forfatter
Publisert 15.12.14 - 05:00
L&B mener
Lyden er meget god, spesielt med balansert tilkobling. Konverteren kan brukes som digital forforsterker, og både hodetelefonutgang og fjernkontroll er på plass. Vi er dessuten forelsket i utseendet.
Konverteren låter ikke like bra med ubalanserte tilkoblinger. Hodetelefonutgangen låter greit, men ikke mer.
Spesifikasjoner
  • Digital inn: koaksial, optisk, USB, AES/EBU
  • Analog ut: XLR, RCA
  • Digital ut: koaksial
  • Oppløsning USB: 24-bit/192kHz
  • Oppløsning SPDIF: 24-bit/192kHz
  • Variabelt lydnivå, fjernkontroll
  • Hodetelefonutgang
  • Pris: 4.490 kr
  • Web: taaimport.no

Det første man legger merke til med YBA WD202 er det lekre chassiset i børstet, svart aluminium. Meget forseggjort, og som gjør at produktet ser dyrere ut enn det er. Også fjernkontrollen er i tillitvekkende aluminium og ligger meget bra i hånden.

Konverteren har hodetelefonutgang og variabelt lydnivå, som kan styres enten via fjernkontrollen eller frontpanelet.

Hva tilkoblinger gjelder, har YBA det meste. Deriblant balansert XLR ut, som bør brukes om forsterkeren din er balansert. USB-inngangen går dessuten helt opp i taket hva gjelder oppløsning, noe som krever driver for Windows men ikke for Mac.

Lydkvalitet
XLR-tilkobling låter et godt hakk bedre enn ubalansert. Ubalansert koblet låter det rent og pent, men aldri røft og tøft der det skal. Lydbildet er generelt litt flatt, litt på samme måte som med Arcam airDAC.

Koble om til XLR, og lydlandskapet åpner seg betraktelig. Alt blir stort, og lyden av strykere og blåsere er enda litt mer differensiert enn med Musical Fidelity. Som om musikerne tar et lite skritt fra hverandre, og dermed får mer plass å boltre seg på. Det hele er sprekere og mer oppløst. Klaver får en deilig utklinging, og det er bra fraspark i bassregisteret, selv om konverteren briljerer aller mest fra mellomtonen og oppover.

Hodetelefonutgangen er god, men ikke topp. De åpne Sennheiser HD 598 får litt mer bass enn jeg er vant til, men bassen er ikke superdetaljert, og det mangler oppløsning i overtonene, sammenlignet med seriøse, separate hodetelefonforsterkere.

Konklusjon
YBA har med WD202 laget en DAC som låter meget bra og ser fantastisk ut. Chassiset er i herlig børstet aluminium, og fjernkontrollen likeså. Og konverteren låter fabelaktig til prisen. Først og fremst er det de glatte og luftige tonene som imponerer. Men her er også attakk, og alt av musikk løfter seg et pent hakk med YBA. Den bør absolutt kobles balansert, for ubalansert låter den litt flatere og tammere.

Vi liker hodetelefonutgang, og digger at man kan styre lydnivået fra fronten av konverteren, spesielt ved skrivebordsbruk. Men hodetelefonutgangen mangler litt oppløsning og dynamikk.

Også i denne testen:

Arcam airDAC

Strømmer gjennom luften

Arcam airDAC tar tak i lydsignalet direkte gjennom luften, og forvandler det til musikalske toner.

Når man først har begynt å strømme lyden trådløst, vil man nødig tilbake til kabel. Konverteren håndterer de trådløse lydsignalene bra, musikken låter nøytralt og ærlig.
Vi savner litt gnist og engasjement. Ingenting stikker seg veldig ut, og musikken låter i det hele tatt litt flatt. Vi savner også en USB-inngang for PC og Mac.

Musical Fidelity V90-DAC

Silkelyd til bomullpris

Musical Fidelity har klart kunststykket å gi et godt snev av high-end-lyd i en særdeles rimelig innpakning.

Nærmere lydmessig pose og sekk kommer man knapt i denne prisklassen. Konverteren har en oppløsning som vi knapt har opplevd til denne prisen, og musikken kommer befriende luftig ut.
Dyrere konvertere har gjerne enda mer fraspark og dynamikk.

Hegel HD12

Nesten alt man kan ønske seg

For første gang har Hegel en DAC med hodetelefonutgang. HD12 låter dessuten forrykende bra.

Usedvanlig potent og dynamisk lydbilde, kombinert med flott dybde og åpenhet. Hodetelefonutgangen låter meget bra, og DAC-en kan brukes som digital forforsterker.
Den lille, kjipe fjernkontrollen kan lett forsvinne mellom sofaputene. Lydnivået kan ikke styres på selve DAC-en, som gir begrenset brukervennlighet i skrivebordsituasjoner. Det finnes kraftigere hodetelefonforsterkere.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Se! En platespiller fra Ikea! Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend