TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

GRUPPETEST Wattson Audio Madison

Wattson Audio Madison

Når man ser på Wattson Madison skulle man tro den kostet langt mindre. Det er inntil man hører den. Men den er ikke for alle.

forfatter
Publisert 21.01.23 - 10:00
Karakter
Wattson Audio Madison
L&B menerskew
pluss På sitt beste gir spilleren et stort lydbilde med god kontrast. Den er enkel å sette opp, og gjør lite ut av seg fysisk. Appstyring med kul layout og skrift.
minus Et billigere utseende enn vi forventet av en solid blokk aluminium. Svært minimalistisk med få tilkoblinger. Ingen Wi-Fi. App finnes bare for iOS. For best lyd må man bruke tredjeparts avspillere, som Roon.
Veil. pris 34990 Produktside
Spesifikasjoner
 • Type: Musikkstreamer
 • Tjenester: Tidal, Qobuz, airable.radio (internett-radio)
 • Strømmeteknologi: AirPlay, UPnP, Roon Ready, 
 • Nettverk: Ethernet
 • Innganger: Toslink, Coax
 • Utganger: XLR, RCA
 • Lydformater: WAV, FLAC, AIFF, ALAC, MP3, AAC, Ogg Vorbis, WMA
 • DAC: 2 x Cirrus Logic WM8742 32-bit / 384 kHz PCM, DSD256
 • Styring: Appstyring (Wattson Music for iOS) 
 • Tilbehør: 5V DC strømforsyning (ikke brukt i denne testen)
 • Mål, vekt: 174 x 185 x 47 mm, 1050 gram
 • Annet: Testet med Sbooster PSU MKII 5-6V strømforsyning
 • Web: multirom.no / audioconcept.se / wattson.audio
Annonse fra prisguiden.no

Madison fra Wattson Audio er særdeles minimalistisk, her får du ikke fjernkontroll, og ingen kabler følger med bortsett fra en strømforsyning. Som importøren anbefalte oss å oppgradere til en fra Sbooster. Som sagt, så gjort.

Madison har ikke skjerm, i stedet viser to røde lysdioder kilde og lydnivå. Man kan nemlig velge mellom variabelt eller fast utgangsnivå, slik at Madison – om du ønsker – kan være sin egen forforsterker. 

Det sitter også en hodetelefonutgang i front, og spilleren kan brukes som DAC for kilder med koaksial og optisk utgang. Men noen mulighet for CD-ripping eller lagring av filer har den ikke. 

Ingen Wi-Fi

Madison har ingen Wi-Fi-mottaker innebygd, kun en kablet Ethernet-kontakt. Den styres med sin egen app, Wattson Music, som dessverre kun er tilgjengelig for Apple iOS. Bruk ellers tredjeparts-apper, som Bubble UPnP for Android, eller for eksempel Roon for PC og Mac. Eller bruk AirPlay.

Madison har verken Spotify Connect eller Tidal Connect, og bruker du Tidal fra Wattson-appen får du CD-kvalitet som høyeste oppløsning (16-bit / 44,1 kHz). 

Med Roon fra vår MacBook Pro fikk vi derimot høyere oppløsninger, opp til 192 kHz for PCM (Qobuz) og 96 kHz for MQA (Tidal).

Madison kan være sin egen forforsterker, og brukes med aktive høyttalere eller en effektforsterker. Foto: Wattson Audio

Ekte balansert

Madison har én dobbel mono DAC-chip per kanal. Dette gjør Madison ekte balansert, for lavere støygulv. Wattson Audio bruker op-amper av siste generasjon, og helt symmetriske analoge utgangssteg «i høyeste kvalitet».

Den innebygde DAC-en støtter maksimalt 192 kHz oppløsning, men det trenger slettes ikke være en bremsekloss for lydkvalitet.

Wattson Audio Madison i bruk

Fordi Madison er så enkel, er den også lekende lett å koble til. Har du en Ethernet-kabel, kan du ikke trå feil. 

iPhone-appen fungerer fint, og er oversiktlig nok. Men da vi spilte musikk fra Tidal gjennom appen, ble vi smått skuffet over lyden. Selv med oppgradert strømforsyning låt det litt flatt, og bassregisteret var noe bløtt og kontrastløst. Lydbildet hadde ikke i nærheten av åpenheten fra Auralic Altair G1.1 eller rytmikken fra Naim ND5 XS 2. 

– Jeg savner definitivt noe nerve her, utbryter Lasse.

Foto: Wattson Audio

Med Roon

Grunnen kan være at høyoppløst musikk fra Tidal ble skalert ned til CD-kvalitet. Da vi derimot brukte Roon som avspiller fra vår Mac, gikk det straks bedre.

Stemmen til Justin Vernon fra Bon Iver på Taylor Swift-duetten Exile låter større og klarere, og Taylor Swift får mer nerve i stemmen sin.

Klaveret til Jan Gunnar Hoff åpner seg og plasseres liksom i et større rom. Vi får mer definisjon og luft, og Wattson Madison er nå lydmessig i klasse med Naim og HiFi Rose (RS150). 

Albumet Natural Brown Prom Queen av instrumentalist Sudan Archives, hvis ekte navn er Brittney Parks, er et hvor hun mikser hiphop med organisk jazz og mye annet kult. Og ikke minst har hun en sterk stemme. Lyden er veldig god, musikken kommer frem med nødvendig tyngde og rytmikk. Spesielt mellomtonen og diskanten låter oppløst og fint. Bassen er fortsatt en anelse myk helt nederst, men den helhetlige lydopplevelsen er definitivt god.

Konklusjon

Wattson Audio Madison er en svært minimalistisk nettverksspiller. Den er liten, helt uten display og har ingen Wi-Fi-tilkobling. Du må med andre ord bruke Ethernet-kabel. 

Lyden er bra, men med appen låter høyoppløst musikk flatere enn med de beste. For best brukeropplevelse og lydkvalitet, anbefaler vi å bruke Roon, eller andre tredjeparts-apper. Prisen virker høy sammenlignet med andre i klassen som kan flere triks. Et billigere alternativ er Emerson, som kan det samme, men med kun ubalansert utgang.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

PRØV LB+ I 1 UKE

KUN 10 KR

PRØV FOR 10 KR

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP
vipps
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Auralic Altair G1.1

Referansen i klassen

Auralics nye Altair G1.1 stikker av med en hårfin seier, fordi den kombinerer enestående lydkvalitet med en fremragende DAC og god brukervennlighet.

Spiller med innsikt og autoritet. Superdefinert lydbilde med gnistrende dynamikk. Glimrende DAC.
Ingen digitale utganger. Ingen fjernkontroll. Ingen Android-app.

Matrix Audio Element M2

En av de mest velutstyrte streamerne i klassen er fullspekket med innganger, og støtter alle nødvendige musikktjenester og lokalt lagret musikk.

Alle tilkoblinger du kan drømme om, inkludert HDMI ARC og USB-DAC-inngang. Støtter både strømming og musikk lagret på nettverket. Flott lyd.
Berøringsskjermen i front er funksjonell, men i minste laget for nøyaktig berøring med fingrene. Å taste passord blir vanskelig. Appen er ikke så elegant som den ser ut.

HiFi Rose RS150B

Fantastisk gjennomført spiller

HiFi Rose er det ferskeste eksemplet på at lydkvalitet og brukervennlighet ikke behøver å være en motsetning.

Alle strømmetjenester i høyeste kvalitet integrert. Stor pekeskjerm og enestående brukervennlighet. Strålende DAC og fantastisk kontrollert og åpen lyd.
Vi savner litt dynamisk kontrast.

NAIM ND5 XS 2

Fremdeles i toppklassen

Den minimalistiske Naim ND5 XS 2 er eldst blant musikkstrømmerne, men det merkes på ingen måte på lyden.

Levende lydbilde med analog musikalitet. Gnistrende dynamikk og strøken appstyring.
Ingen skjerm. Ingen fjernkontroll, eller knapper.

Sbooster PSU MKII

Fjellstø strømforsyning

Bytter du ut den gamle strømforsyningen med en ny, kan det hende du blir like overrasket som vi ble.

Gir merkbart stødigere bass, mer presist stereoperspektiv, og litt bedre dynamisk kontrast.
Krever mye plass. Kostbar oppgradering når man trenger flere.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
lbpluss
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
lbpluss
Retroforsterker for samlere NAD C 3050 LE er en nesten perfekt replika av forsterkeren som definerte NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Bilde