TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

GRUPPETEST Matrix Audio Element M2

Matrix Audio Element M2

En av de mest velutstyrte streamerne i klassen er fullspekket med innganger, og støtter alle nødvendige musikktjenester og lokalt lagret musikk.

forfatter
Publisert 21.01.23 - 10:00
Karakter
Matrix Audio Element M2
L&B mener
Alle tilkoblinger du kan drømme om, inkludert HDMI ARC og USB-DAC-inngang. Støtter både strømming og musikk lagret på nettverket. Flott lyd.
Berøringsskjermen i front er funksjonell, men i minste laget for nøyaktig berøring med fingrene. Å taste passord blir vanskelig. Appen er ikke så elegant som den ser ut.
Spesifikasjoner
 • Type: Musikkstreamer
 • Tjenester: Spotify Connect, Tidal Connect, Qobuz, vTuner (internett-radio)
 • Strømmeteknologi: AirPlay 2, UPnP, Roon Ready
 • Nettverk: Ethernet
 • Innganger: Toslink, Coax, USB-B, HDMI ARC, HDMI I2S-LVDS, 12V trig
 • Utganger: XLR, RCA
 • Lydformater: MP3, WMA, WAV, AIF, AIFC, AIFF, AAC, FLAC, OGG,  APE, ALAC, M4A, DSF, DFF, CUE 
 • DAC: ESS ES9028PRO 32-bit / 768 kHz PCM, DSD1024 (DSD256 DoP)
 • Styring: Fjernkontroll, Appstyring (MA Remote for iOS og Android) 
 • Tilbehør: Fjernkontroll, strømkabel 
 • Mål, vekt: 280 x 259 x 58 mm, 3,5 kg
 • Annet: Sølv farge
 • Web: malaaudio.no
Veil. pris 35990Pr. 21.01.23 Produktside

Matrix Audio har satset på å pakke store ting inn i en liten boks, med Element M2. Den har et vell av digitalinnganger, og både HDMI ARC og USB-DAC-inngang er på plass, i tillegg til coax og optisk. En egen I2S-inngang finnes også, i form av en ekstra HDMI-kontakt.

kan strømme de fleste nødvendige musikktjenester, inkludert Spotify, Tidal og Qobuz (men ikke Apple Music), i tillegg til internettradio. Spotify og Tidal har dessuten såkalt Connect-funksjon, som betyr at du rett og slett finner Element M2 som lydanlegg direkte i Spotify- eller Tidal-appen. Dermed trenger du ikke tenke på Matrix-appen MA Remote. 

Du får også mulighet for å strømme både Tidal og Qobuz i MA Remote, og da åpner det seg også mulighet for å legge til ditt musikkbibliotek med nedlastede filer. Appen har en fin layout, men vi savner blant annet søkefunksjon på internettradio, og strømming av musikk generelt er litt mer knotete enn vi ønsker. I testperioden har vi brukt Roon og Tidal Connect mest. Da støttes også MQA-formatet fullt ut, med oppløsninger helt opp til 384 kHz.

Et godt utvalg digitale innganger, inkludert HDMI og USB-DAC. Spilleren har også både ubalansert RCA og balansert XLR analog ut. Foto: Matrix Audio

Matrix Audio Element M2 i praksis

Å koble opp Element M2 er ganske enkelt, bortsett fra at det virtuelle tastaturet på berøringsskjermen blir veldig lite når man skal taste Wi-Fi-passordet. Heldigvis skal det bare gjøres én gang.

Når spilleren er oppe og går, er det meste annet enkelt. Du kan velge om utgangen skal være variabel eller fast, og om den skal bli automatisk lydløs når du plugger i et par hodetelefoner.

Lyden er som den skal være i denne prisklassen: En flott og veloppløst klangstruktur, med fabelaktig snert i pianoet til Jan Gunnar Hoff, plassert i et stort rom som brer seg godt utover høyttalernes fysiske plassering. 

Foto: Matrix Audio

Bassen oppleves strammere her, med mer trøkk og futt i rytmisk musikk, enn med Wattson Madison. Vi er ikke helt i Naim-land i så måte, men det er slettes ikke langt unna. Rommet i lydbildet oppleves litt større her enn med Naim ND5 XS 2, men dimensjonene er fortsatt litt unna Auralic Altair G1.1.

Taylor Swifts nydelige ballade Exile med Bon Iver klinger nydelig utover i rommet, og stemmen til Taylor har masse luft. Justin Vernons gjestestemme i denne duetten står også stort og flott ut av Audio Physic Spark i nyeste inkarnasjon, drevet av McIntosh MA9500. Med Element M2 koblet til med balanserte XLR-kabler. 

Denne spilleren hadde vi levd veldig godt med i egen stue! Igjen er det ikke samme dybde som med Auralic, men totalopplevelsen her er veldig god.

Konklusjon

Hvis du ønsker støtte for så mange musikktjenester som mulig, og ønsker å koble til både datamaskinen og TV-en din digitalt, så er Matrix Audio Element M2 en spille som absolutt bør vurderes. Denne byr på det aller meste man kan ønske seg av innganger, og enten du abonnerer på Tidal, Qobuz eller til og med Spotify, så er du dekket. Roon-brukere kan også glede seg over at spilleren er Roon Ready – og den har til og med full MQA-støtte.

Lydkvaliteten er meget god, akkurat som den skal være i denne prisklassen. Her har du et alt-i-ett-produkt som vil gi masse glede! Selv om appen godt kunne hatt flere muligheter.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Auralic Altair G1.1

Referansen i klassen

Auralics nye Altair G1.1 stikker av med en hårfin seier, fordi den kombinerer enestående lydkvalitet med en fremragende DAC og god brukervennlighet.

Spiller med innsikt og autoritet. Superdefinert lydbilde med gnistrende dynamikk. Glimrende DAC.
Ingen digitale utganger. Ingen fjernkontroll. Ingen Android-app.

Wattson Audio Madison

Når man ser på Wattson Madison skulle man tro den kostet langt mindre. Det er inntil man hører den. Men den er ikke for alle.

På sitt beste gir spilleren et stort lydbilde med god kontrast. Den er enkel å sette opp, og gjør lite ut av seg fysisk. Appstyring med kul layout og skrift.
Et billigere utseende enn vi forventet av en solid blokk aluminium. Svært minimalistisk med få tilkoblinger. Ingen Wi-Fi. App finnes bare for iOS. For best lyd må man bruke tredjeparts avspillere, som Roon.

HiFi Rose RS150B

Fantastisk gjennomført spiller

HiFi Rose er det ferskeste eksemplet på at lydkvalitet og brukervennlighet ikke behøver å være en motsetning.

Alle strømmetjenester i høyeste kvalitet integrert. Stor pekeskjerm og enestående brukervennlighet. Strålende DAC og fantastisk kontrollert og åpen lyd.
Vi savner litt dynamisk kontrast.

NAIM ND5 XS 2

Fremdeles i toppklassen

Den minimalistiske Naim ND5 XS 2 er eldst blant musikkstrømmerne, men det merkes på ingen måte på lyden.

Levende lydbilde med analog musikalitet. Gnistrende dynamikk og strøken appstyring.
Ingen skjerm. Ingen fjernkontroll, eller knapper.

Roon Labs Nucleus+

Overlegen nettverksspiller

Roon kan meget godt være verdens beste på musikkstrømming og multiromsavspilling. Her er nettverksspilleren som løser det meste.

Strøm musikken med full oppløsning og kvalitet, til uendelig mange multiroms endepunkt. Avansert romkorreksjon og mye mer.
Kostbar løsning. Du kan gjøre det samme med Roon for PC og Mac (men ikke like stabilt). DAC må kjøpes ved siden av. Roon-konto er obligatorisk, og koster ekstra.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
Forsterkere som bør blåse liv i hjemmekinoen Hvis en gamp på 5 x 250 watt ikke er nok, så kan Musical Fidelity også friste med et 11-kanals monster! Si hei til M6x 250.5 og M6x 250.11
Retroforsterker for samlere NAD C 3050 LE er en nesten perfekt replika av forsterkeren som definerte NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?
Følg Lyd & Bilde