: Marantz CR-603

Med DAB-radio

Marantz CR-603 er en liten og lekker CD-receiver som i børstet aluminium gir et solid kvalitetsinntrykk.
Lyd & Bilde mener
Enkel i bruk Kvalitetsinntrykk
Litt mye energi i overtonene
Spesifikasjoner
  • 2x40W RMS, 8 Ohm
  • DAB/DAB+/FM, CD m/MP3 og WMA
  • Nettverksstrømming
  • USB-avspilling, MP3, WMA, WAV, Flac, AAC*
  • AirPlay
Annonse
Annonse
forfatter

Marantz CR-603 bærer tydelig slektskap med Denon Ceol. Størrelsen er lik, og selv om knappenes plassering ikke er helt identisk, er det ikke langt ifra. Fjernkontrollen er lik, og menysystemet ditto.

Ulikheter finnes likevel. For det første har Marantz-receiveren kabinett av aluminium, som gir et bedre kvalitetsinntrykk enn Denons plastkabinett. Videre har Marantz DAB-radio hvor Denon kun har FM. Hos Marantz er dessuten AirPlay installert fra starten av og er i så måte et mer komplett produkt. Videre har den mulighet til å koble til dobbelt sett høyttalere, eller bi-wire ett par. Det Marantz mangler er iPod-dokk på toppen. AirPlay trekker en del strøm fra iPod-en, derfor ville det vært kjekt å ha dokking som et alternativ, da denne også ville ladet poden. Marantz har heller ikke trådløs nettverkstilkobling, kun eternett.

I likhet med Denon Ceol støtter ikke Marantz sin nettverksspiller Apple Lossless eller AIFF, da må AirPlay brukes.

Produktet i bruk
Nettverksspillerfunksjonen er fin å ha om du ikke vil bruke AirPlay. Men det å bla gjennom biblioteket lagret på en nettverksharddisk eller datamaskin kan bli litt langtekkelig. AirPlay-funksjonen håndhilser ikke like problemfritt med iPod og iTunes som Denon Ceol, det hendte vi måtte prøve flere ganger for å få det til. Noe annet rart med vårt eksemplar er at det faktisk kommer meget svak musikk fra innsiden av kabinettet, selv uten tilkoblete høyttalere. Det høres ikke når høyttalere er tilkoblet, da det er så svakt, men det er likevel merkelig, og må ansees som en real svakhet.

Koblet til Dali Lektor 2 til 3400 kroner har Marantz lydmessig mye av Denons kvaliteter. Men selv om mesteparten av de innvendige komponentene nok er identiske, har Marantz en annen klangbalanse enn Denon. Det er mer energi i det øvre frekvensområdet, som gjør at instrumenter og sangstemmer står mer ut. På mange måter låter det friskere. Dessverre låter det også litt spissere, og i våre ører ikke like godt balansert som Denon.

Spesielt med dyrere, gulvstående høyttalere som Kef Q900 til 16.000 kroner pr. par, avsløres at Marantz låter noe mindre oppløst enn Denon, som er litt fyldigere og mer behagelig å lytte til. Forskjellene er imidlertid ikke store, og med riktig matching av høyttalere kan det bli riktig så fint.

Konklusjon
CD-receiveren Marantz CR-603 er nært beslektet med Denon Ceol. Men i motsetning til Denons plastkabinett er Marantz kledd i børstet aluminium. Den har også DAB, og AirPlay er inkludert i prisen (som likevel blir noe høyere). Den mangler iPod-dokk og trådløs nettverkstilkobling. Brukervennligheten er identisk, men AirPlay håndhilser ikke fullt så raskt med iPod og iTunes.

Lydmessig artikulerer CD-receiveren til Marantz godt, med klare toner. Den låter interessant nok ikke likt Denon, som er varmere og rundere i klangen, hvorpå Marantz er noe mer frempå i overtonene. Likevel er dette kvalitetslyd, bare pass på at høyttalerne ikke er aggressive i toppen.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Denon Ceol

Lekkert alt-i-ett

Den hvite CD-receiveren Denon Ceol har trådløs nettverkstilkobling og integrert iPod-dokk, og dermed høy fleksibilitet. AirPlay-støtte koster dessverre ekstra.

Enkel i bruk Låter fint
Ønsker litt mer dynamikk og oppløsning AirPlay koster ekstra

iTunes vs iPod

Airplay

Når det gjelder bruk av AirPlay, er det ulike fordeler og ulemper om du bruker iPoden eller om du velger å spille musikken fra iTunes installert på PC eller Mac.

Philips Fidelio SoundSphere

Rund og minimalistisk

Philips Fidelio SoundSphere er et anlegg med runde kompakthøyttalere som støtter Apple AirPlay, og ingenting annet.

Lekkert og minimalistisk Luftige overtoner
Mangler dynamikk Litt diffust lydbilde

Marantz NA7004

En for alt

Blant seriøse og dyre nettverksspillere plasserer Marantz seg i mellomklassesjiktet med sin NA7004, som til 8.000 kroner støtter det aller meste.

Enkel og allsidig Kvalitetsinntrykk God lyd
Kunne hatt enda høyere oppløsning
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
De trådløse høyttalerne SRS-RA5000 og SRS-RA3000 sprer lyden i alle retninger, og fyller hele rommet.
Fire nye modeller fra JBL Synthesis som lover å rocke huset "uten å synes".

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.