TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

: Marantz CR-603

Med DAB-radio

Marantz CR-603 er en liten og lekker CD-receiver som i børstet aluminium gir et solid kvalitetsinntrykk.

Lyd & Bilde mener
+Enkel i bruk Kvalitetsinntrykk
-Litt mye energi i overtonene
Spesifikasjoner
  • 2x40W RMS, 8 Ohm
  • DAB/DAB+/FM, CD m/MP3 og WMA
  • Nettverksstrømming
  • USB-avspilling, MP3, WMA, WAV, Flac, AAC*
  • AirPlay
Veil. pris 6500

Marantz CR-603 bærer tydelig slektskap med Denon Ceol. Størrelsen er lik, og selv om knappenes plassering ikke er helt identisk, er det ikke langt ifra. Fjernkontrollen er lik, og menysystemet ditto.

Ulikheter finnes likevel. For det første har Marantz-receiveren kabinett av aluminium, som gir et bedre kvalitetsinntrykk enn Denons plastkabinett. Videre har Marantz DAB-radio hvor Denon kun har FM. Hos Marantz er dessuten AirPlay installert fra starten av og er i så måte et mer komplett produkt. Videre har den mulighet til å koble til dobbelt sett høyttalere, eller bi-wire ett par. Det Marantz mangler er iPod-dokk på toppen. AirPlay trekker en del strøm fra iPod-en, derfor ville det vært kjekt å ha dokking som et alternativ, da denne også ville ladet poden. Marantz har heller ikke trådløs nettverkstilkobling, kun eternett.

I likhet med Denon Ceol støtter ikke Marantz sin nettverksspiller Apple Lossless eller AIFF, da må AirPlay brukes.

Produktet i bruk
Nettverksspillerfunksjonen er fin å ha om du ikke vil bruke AirPlay. Men det å bla gjennom biblioteket lagret på en nettverksharddisk eller datamaskin kan bli litt langtekkelig. AirPlay-funksjonen håndhilser ikke like problemfritt med iPod og iTunes som Denon Ceol, det hendte vi måtte prøve flere ganger for å få det til. Noe annet rart med vårt eksemplar er at det faktisk kommer meget svak musikk fra innsiden av kabinettet, selv uten tilkoblete høyttalere. Det høres ikke når høyttalere er tilkoblet, da det er så svakt, men det er likevel merkelig, og må ansees som en real svakhet.

Koblet til Dali Lektor 2 til 3400 kroner har Marantz lydmessig mye av Denons kvaliteter. Men selv om mesteparten av de innvendige komponentene nok er identiske, har Marantz en annen klangbalanse enn Denon. Det er mer energi i det øvre frekvensområdet, som gjør at instrumenter og sangstemmer står mer ut. På mange måter låter det friskere. Dessverre låter det også litt spissere, og i våre ører ikke like godt balansert som Denon.

Spesielt med dyrere, gulvstående høyttalere som Kef Q900 til 16.000 kroner pr. par, avsløres at Marantz låter noe mindre oppløst enn Denon, som er litt fyldigere og mer behagelig å lytte til. Forskjellene er imidlertid ikke store, og med riktig matching av høyttalere kan det bli riktig så fint.

Konklusjon
CD-receiveren Marantz CR-603 er nært beslektet med Denon Ceol. Men i motsetning til Denons plastkabinett er Marantz kledd i børstet aluminium. Den har også DAB, og AirPlay er inkludert i prisen (som likevel blir noe høyere). Den mangler iPod-dokk og trådløs nettverkstilkobling. Brukervennligheten er identisk, men AirPlay håndhilser ikke fullt så raskt med iPod og iTunes.

Lydmessig artikulerer CD-receiveren til Marantz godt, med klare toner. Den låter interessant nok ikke likt Denon, som er varmere og rundere i klangen, hvorpå Marantz er noe mer frempå i overtonene. Likevel er dette kvalitetslyd, bare pass på at høyttalerne ikke er aggressive i toppen.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Også i denne testen:

Denon Ceol

Lekkert alt-i-ett

Den hvite CD-receiveren Denon Ceol har trådløs nettverkstilkobling og integrert iPod-dokk, og dermed høy fleksibilitet. AirPlay-støtte koster dessverre ekstra.

Enkel i bruk Låter fint
Ønsker litt mer dynamikk og oppløsning AirPlay koster ekstra

iTunes vs iPod

Airplay

Når det gjelder bruk av AirPlay, er det ulike fordeler og ulemper om du bruker iPoden eller om du velger å spille musikken fra iTunes installert på PC eller Mac.

Philips Fidelio SoundSphere

Rund og minimalistisk

Philips Fidelio SoundSphere er et anlegg med runde kompakthøyttalere som støtter Apple AirPlay, og ingenting annet.

Lekkert og minimalistisk Luftige overtoner
Mangler dynamikk Litt diffust lydbilde

Marantz NA7004

En for alt

Blant seriøse og dyre nettverksspillere plasserer Marantz seg i mellomklassesjiktet med sin NA7004, som til 8.000 kroner støtter det aller meste.

Enkel og allsidig Kvalitetsinntrykk God lyd
Kunne hatt enda høyere oppløsning

Legg igjen en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.