Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

iTunes vs iPod

Airplay

Når det gjelder bruk av AirPlay, er det ulike fordeler og ulemper om du bruker iPoden eller om du velger å spille musikken fra iTunes installert på PC eller Mac.

Den innlysende ulempen med iPod er at du ikke kan sende musikken til flere enn én AirPlay-mottaker om gangen. Dermed vil du ikke uten videre kunne få lyd i hele huset når du spiller fra iPod. Spiller du derimot musikken fra iTunes, kan du koble til så mange AirPlay-enheter du ønsker.

Fordelen iPod har, er at når du har koblet til AirPlay i musikkavspilleren, kan du åpne Spotify, Wimp eller en internettradioapp og strømme musikken fra disse over til AirPlay-mottakeren. Det går ikke uten videre med PC eller Mac, ettersom AirPlay da utelukkende fungerer med iTunes. Det finnes imidlertid måter å komme utenom. En av dem er programmet Airfoil. Installer dette på datamaskinen, og du kan velge ett annet musikkprogram som skal rutes mot AirPlay. Det være seg Winamp, Spotify, Wimp, Windows Media Player, eller hva som helst annet.

Sjekk også ut B&W Zeppelin Air

Kommende AirPlay-produkter

Det vil etter hvert bli mange flere tilgjengelige produkter med støtte for Apple AirPlay. Det gjelder samtlige av Pioneers kommende surroundreceivere, fra og med VSX-921 og oppover, Denons receiverlinje fra og med AVR-1920, og flere Marantz-receivere (SR7005 var først ut, men rimeligere receivere er på vei). I tillegg er high-end-produsentene på gang med AirPlay. For eksempel er Chapter Audio på gang med sin hittil rimeligste forsterker til under 20.000 kroner.

 

Annonse

Også i denne testen:

Denon Ceol

Lekkert alt-i-ett

Den hvite CD-receiveren Denon Ceol har trådløs nettverkstilkobling og integrert iPod-dokk, og dermed høy fleksibilitet. AirPlay-støtte koster dessverre ekstra.

Enkel i bruk Låter fint
Ønsker litt mer dynamikk og oppløsning AirPlay koster ekstra

Philips Fidelio SoundSphere

Rund og minimalistisk

Philips Fidelio SoundSphere er et anlegg med runde kompakthøyttalere som støtter Apple AirPlay, og ingenting annet.

Lekkert og minimalistisk Luftige overtoner
Mangler dynamikk Litt diffust lydbilde

Marantz NA7004

En for alt

Blant seriøse og dyre nettverksspillere plasserer Marantz seg i mellomklassesjiktet med sin NA7004, som til 8.000 kroner støtter det aller meste.

Enkel og allsidig Kvalitetsinntrykk God lyd
Kunne hatt enda høyere oppløsning

Marantz CR-603

Med DAB-radio

Marantz CR-603 er en liten og lekker CD-receiver som i børstet aluminium gir et solid kvalitetsinntrykk.

Enkel i bruk Kvalitetsinntrykk
Litt mye energi i overtonene
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.