TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

iTunes vs iPod

Airplay

Når det gjelder bruk av AirPlay, er det ulike fordeler og ulemper om du bruker iPoden eller om du velger å spille musikken fra iTunes installert på PC eller Mac.

forfatter
Publisert 30.05.11 - 11:45

Den innlysende ulempen med iPod er at du ikke kan sende musikken til flere enn én AirPlay-mottaker om gangen. Dermed vil du ikke uten videre kunne få lyd i hele huset når du spiller fra iPod. Spiller du derimot musikken fra iTunes, kan du koble til så mange AirPlay-enheter du ønsker.

Fordelen iPod har, er at når du har koblet til AirPlay i musikkavspilleren, kan du åpne Spotify, Wimp eller en internettradioapp og strømme musikken fra disse over til AirPlay-mottakeren. Det går ikke uten videre med PC eller Mac, ettersom AirPlay da utelukkende fungerer med iTunes. Det finnes imidlertid måter å komme utenom. En av dem er programmet Airfoil. Installer dette på datamaskinen, og du kan velge ett annet musikkprogram som skal rutes mot AirPlay. Det være seg Winamp, Spotify, Wimp, Windows Media Player, eller hva som helst annet.

Sjekk også ut B&W Zeppelin Air

Kommende AirPlay-produkter

Det vil etter hvert bli mange flere tilgjengelige produkter med støtte for Apple AirPlay. Det gjelder samtlige av Pioneers kommende surroundreceivere, fra og med VSX-921 og oppover, Denons receiverlinje fra og med AVR-1920, og flere Marantz-receivere (SR7005 var først ut, men rimeligere receivere er på vei). I tillegg er high-end-produsentene på gang med AirPlay. For eksempel er Chapter Audio på gang med sin hittil rimeligste forsterker til under 20.000 kroner.

 

Også i denne testen:

Denon Ceol

Lekkert alt-i-ett

Den hvite CD-receiveren Denon Ceol har trådløs nettverkstilkobling og integrert iPod-dokk, og dermed høy fleksibilitet. AirPlay-støtte koster dessverre ekstra.

Enkel i bruk Låter fint
Ønsker litt mer dynamikk og oppløsning AirPlay koster ekstra

Philips Fidelio SoundSphere

Rund og minimalistisk

Philips Fidelio SoundSphere er et anlegg med runde kompakthøyttalere som støtter Apple AirPlay, og ingenting annet.

Lekkert og minimalistisk Luftige overtoner
Mangler dynamikk Litt diffust lydbilde

Marantz NA7004

En for alt

Blant seriøse og dyre nettverksspillere plasserer Marantz seg i mellomklassesjiktet med sin NA7004, som til 8.000 kroner støtter det aller meste.

Enkel og allsidig Kvalitetsinntrykk God lyd
Kunne hatt enda høyere oppløsning

Marantz CR-603

Med DAB-radio

Marantz CR-603 er en liten og lekker CD-receiver som i børstet aluminium gir et solid kvalitetsinntrykk.

Enkel i bruk Kvalitetsinntrykk
Litt mye energi i overtonene
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde