TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Denon Ceol

Lekkert alt-i-ett

Den hvite CD-receiveren Denon Ceol har trådløs nettverkstilkobling og integrert iPod-dokk, og dermed høy fleksibilitet. AirPlay-støtte koster dessverre ekstra.

forfatter
Publisert 08.06.11 - 11:14
L&B mener
Enkel i bruk Låter fint
Ønsker litt mer dynamikk og oppløsning AirPlay koster ekstra
Spesifikasjoner
 • 2x65W RMS, 4 Ohm
 • FM-radio, CD m/ MP3og WMA
 • Nettverksstrømming
 • USB-avspilling
 • iPod-dokk, MP3, WMA, WAV, Flac, AAC,
 • AirPlay-oppgradering må kjøpes (400 kr)
Veil. pris 5500Pr. 08.06.11 Produktside

CD-receiveren Ceol fra Denon er liten og snerten. Hvitfargen er som skapt for iPod, som kan dokkes på toppen. Kabinettet er av plast, uten den helt store kvalitetsfølelsen.

CD-spilleren støtter både MP3 og WMA, og når boksen kobles til nettverket, enten trådløst eller via eternett, kan den strømme musikk fra en nettverkstilkoblet PC eller Mac. Om musikkbiblioteket ditt er innbakt i iTunes, vil du bli skuffet over at verken Apple Lossless eller AIFF støttes. Da må du bruke AirPlay.

Hos Denon er AirPlay en tilleggsfunksjon, som koster ekstra. Nærmere bestemt 49 euro, eller rundt 400 kroner. Dette er ikke veldig mye mindre enn hva en Apple Airport Express koster, vi synes derfor det er nokså dyrt.

Produktet i bruk
Oppdateringen til AirPlay gjøres ved å gå på internettsiden til Denon og taste inn serienummer, Mac-nummer og nettverks-ID til produktet, og så kjøpe nedlastingen med kredittkort. Deretter kan du oppdatere produktet.

Trådløst nettverk er enkelt å sette opp, og fungerer i praksis like godt som med kabel. AirPlay-funksjonen håndhilser fint med iPod og iTunes, ikke noe problem.

Lyden er nesten like god med AirPlay som med CD, men litt tammere i toppen og har ikke fullt den samme dynamiske kontrasten. Men det låter absolutt skapelig.

CD-receiveren er ikke av kraftigste sort, og bør matches med høyttalere som ikke er forventet å rocke noe særlig. Vi kan for eksempel anbefale kompakthøyttalerne Dali Lektor 2, som har både oppløsning og god dynamikk og er et meget godt kjøp til 3400 kroner pr. par. Eller gå for Denons egne SC-N7 som er laget for Ceol. Elektronikken har innebygd høyttaleroptimalisering for disse. I praksis liker vi likevel Dali-høyttalerne mye bedre, ikke minst fordi SC-N7 mangler bass.

Denon Ceol har en fin klang, som tar godt vare på musikken. Bassen er varm og fyldig uten å være overdrevet, slik at bassinstrumentene får god oppmerksomhet uten å bli for mye. Det er også god gjengivelse av mellomtoneområdet, viktig for at vokaler skal få spillerom. Totalt sett en hyggelig lydopplevelse, uten de store a-ha-opplevelsene. Litt mer oppløsning og dynamikk, så kunne det blitt virkelig bra!

Konklusjon
Denon Ceol er en lekker, liten CD-receiver som låter bra og er intuitiv i bruk. AirPlay koster en del ekstra og er ikke stort billigere enn å kjøpe en AirPort Express, som gir denne funksjonen til hvilket som helst annet lydprodukt. Vi synes 400 kroner er i overkant.

Lydkvaliteten er en hyggelig affære. En fyldig og varm klang gjør at den kommer trygt ut av det, enten musikken er av typen visesang eller om den er litt mer rocka. Men det mangler litt dynamisk kontrast og oppløsning til å nå de helt store høydene.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

iTunes vs iPod

Airplay

Når det gjelder bruk av AirPlay, er det ulike fordeler og ulemper om du bruker iPoden eller om du velger å spille musikken fra iTunes installert på PC eller Mac.

Philips Fidelio SoundSphere

Rund og minimalistisk

Philips Fidelio SoundSphere er et anlegg med runde kompakthøyttalere som støtter Apple AirPlay, og ingenting annet.

Lekkert og minimalistisk Luftige overtoner
Mangler dynamikk Litt diffust lydbilde

Marantz NA7004

En for alt

Blant seriøse og dyre nettverksspillere plasserer Marantz seg i mellomklassesjiktet med sin NA7004, som til 8.000 kroner støtter det aller meste.

Enkel og allsidig Kvalitetsinntrykk God lyd
Kunne hatt enda høyere oppløsning

Marantz CR-603

Med DAB-radio

Marantz CR-603 er en liten og lekker CD-receiver som i børstet aluminium gir et solid kvalitetsinntrykk.

Enkel i bruk Kvalitetsinntrykk
Litt mye energi i overtonene
Annonse
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Integrert og trådløs Rotel forsterker Har strømming og DAC innebygget.
Prisgunstig platespiller med bedre lyd Leveres med 2M Red MM-pickup og innebygget phonotrinn.
Kompakt og billig Mission-DAC Mission LX Connect DAC er en kombinert digitalkonverter, forforsterker og hodetelefonforsterker.
Ny dansk high end-serie Kjente navn bak tre forsterkere i tungvektsklassen
Rega-forsterkeren har blitt "digital" Rega har tviholdt på analoge innganger på sine forsterkere. Men nå har de endelig tatt steget inn i den moderne hverdagen.
Ny toppserie fra Audiolab Britiske Audiolab lanserer en helt ny forsterker - og faktisk en CD-transport også!
Følg Lyd & Bilde