Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

5 nettverksforsterkere med strømming

Trådløst nirvana

Kast CD-ene! Morgendagens forsterkere kobles tråløst til nettverket, og strømmer musikken direkte. Og ikke alle er dyre.

Den nye, digitale hverdagen med strømming og nedlasting av musikk har satt nye krav til lydanleggene. Derfor kan stadig flere produkter nå strømme musikk direkte via abonnementstjenester som Wimp og Spotify, og dessuten spille av nedlastet musikk fra nettverket eller en harddisk.

Utviklingen på forsterkerfronten går stadig mer i retning nettverksstrømming. En forsterker skal nå helst være kompatibel med de aller fleste lydformater, strømmetjenester og gjerne med innebygd internettradio. Alt dette skal bindes sammen i et brukervennlig grensesnitt, slik at hvem som helst uproblematisk kan bruke musikkanlegget.

Fjernstyrings-app
Den beste måten å sikre god brukervennlighet på er å la brukeren styre forsterkeren med en app på smartmobilen eller nettbrettet. Det gir mye bedre oversikt enn den medfølgende fjernkontrollen. Produsenten som lager den beste appen, får det mest strømlinjeformede produktet. Man må lett kunne finne fram musikken, enten den er på en nettverkstilkoblet harddisk eller via en strømmetjeneste på nettskyen. Man bør helt klart kunne lage spilleliste direkte i appen, og har produktet innebygd strømming som Spotify eller Wimp, bør appen også ha en god søkemotor for strømmetjenestene.

Krav til lydkvalitet
Men det hjelper lite med et brukervennlig produkt dersom lyden som kommer ut i andre enden suger. Det stilles samme krav til lydkvalitet fra en nettverksforsterker som en tradisjonell hi-fi-forsterker. Nødvendigvis vil det bli noe dyrere, slik at en nettverksforsterker til 5.000 kroner ikke låter like bra som en tradisjonell stereoforsterker til samme pris. Men dersom det ikke låter bra sammen med et par gode høyttalere, så er det skivebom.

Kandidatene
Her tester vi fem nettverksforsterkere for ulike lommebøker. På bunnen finner vi en av de klart mest populære på markedet, nemlig Sonos Connect:Amp som til rett under 4.000 kroner byr på brukervennlig strømming av mange formater, har innebygd Spotify og en effekt på 2 x 55 watt i 8 ohm. Den støtter musikkformater opp til CD-kvalitet, men ikke høyere.

Annonse

Steget opp finner vi den nye Bluesound PowerNode, som har innebygd Wimp og dessuten støtter Hi-Fi-abonnementet som gir tapsfri CD-kvalitet. Forsterkeren kan spille av høyoppløste formater opptil 24-bit/192kHz. Brukergrensesnittet er veldig likt det til Sonos. Effekten er oppgitt til 2 x 50 watt.

Dyrest av de rimelige er Simple Audio Roomplayer 1. I likhet med Bluesound støtter den høyoppløst musikk, og i motsetning til verken Sonos eller Bluesound har den analog linjeinngang for tilkobling av en analog kilde, for eksempel TV-en. Den kan kommunisere direkte med andre Simple Audio-enheter via strømnettet, og yter 2 x 50 watt. Ingen støtte for Spotify eller Wimp for øyeblikket.

Annonse

Dyrest er Naim UnitiQute 2 og Pro-Ject Stream Box DSA, begge til 12.000 kroner. Disse har både analoge og digitale innganger i tillegg til nettverksfunksjon. Begge skal kunne strømme musikk via internett, men støtter for tiden verken Spotify eller Wimp og dermed mindre brukbare her hjemme. Dette kan endres. Naim er oppgitt til 2 x 45 watt og Pro-Ject 2 x 60 watt, begge i 4 ohm.

Som du ser, er forsterkerne spesifisert til ganske lik effekt. Det betyr ikke nødvendigvis at de oppleves like kraftig, da noen spesifiserer med ulike målinger enn andre.

Produkter i testen

5 nettverksforsterkere med strømming

Oppsummering

Etter å ha testet fem forsterkere med strømming, er det helt klart at dette er fremtiden.

Naim UnitiQute 2

Suveren lydkvalitet

Naims nusselige forsterker skal du ikke undervurdere. Under Davids drakt skjuler det seg et musikalsk talent med Goliatkrefter, som kan konkurrere med langt dyrere løsninger.

Potent lydkvalitet Effektiv betjening
Mangler musikktjenester

Pro-Ject Stream Box DSA

God lyd, vrien å bruke

Forsterkeren fra Pro-Ject er påkostet, og den låter både kontrollert og oppløst. Dessverre med forhistorisk brukergrensesnitt, uten mulighet for å lage spillelister direkte på spilleren.

Meget vellydende Mange tilkoblinger
Mangelfull app Ingen strømmetjenester

Simple Audio Roomplayer 1

Høyoppløst utfordrer

Skotske Simple Audio er en ganske fersk utfordrer på streaming-markedet, og deres Roomplayer 2 er de et interessant alternativ til de mer etablerte merkene.

Sprek lydkvalitet God byggekvalitet
Mangelfull fjernstyring

Bluesound PowerNode

Rimelig hi-fi-alternativ

I den rimelige enden av skalaen satser Bluesound PowerNode på god lyd i en brukervennlig innpakning. Og selv om den mangler litt dypbasskontroll, gir den samlet sett mest for pengene.

Flott lyd Støtter høyoppløst lyd Innebygd Wimp HiFi
Mangler litt kraft Manuell delingsfunksjon blir knotete

Sonos Connect:Amp

Multirom-kongen

Sonos er en av de ledende produsentene innen trådløse lydanlegg. Grunnen til det er ikke vanskelig å forstå, for Connect:Amp er som en drøm å bruke og støtter de mest populære musikktjenestene.

Suveren brukervennlighet Støtter Spotify og Wimp
Spiller ikke høyoppløste musikkfiler
forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.