TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

I tynneste laget

Sony VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltaker, men vi synes ikke det hybride konseptet holder mål.

forfatter
Publisert 28.02.14 - 16:45
L&B mener
Testens flotteste skjerm i Full HD-oppløsning kombinert med en meget slank og lett design.
Kan bare benyttes med tastaturet hvis skjermen står på et bord. Og tastaturet inklusiv pekefeltet er elendig. Mye viftestøy og foreldet Pentium-teknologi.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows 8
  • Skjerm: 11,6" TRILUMINOS 1920 x 1080
  • Prosessor: 1,2 GHz Intel Pentium
  • Minne: 4 GB DDR3L SDRAM
  • Lager: 128 GB SSD
  • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, NFC
  • Tilkobling: 1 x USB 3.0, Micro HDMI, microSD
  • Mål: 30,46 x 1,05 x 18,8 cm
  • Vekt: 0,83 kg
  • Batteri: opp til 8,5 timer

Sony Vaio Tap 11 er så hybrid at skjermen og tastaturet ikke kan kobles fysisk sammen. I stedet kobles tastaturet til skjermen via Bluetooth, og skjermen kan så stå av seg selv ved hjelp av et lite, fleksibelt støtteben bak på skjermen. Konseptet fungerer så lenge skjermen kan stå på et bord eller en annen slett overflate, men hvis man vil sitte med datamaskinen på fanget må man nøye seg med å bruke nettbrett delen. Både hele pakken og begge deler hver for seg, har en meget slank og lett design, og Sony Vaio Tap 11 er helt klart den eneste Windows-maskinen i testen på designmessig nivå med Apples MacBook Air. Så lenge vi snakker om det estetiske, for det er så som så med brukervennligheten. Bluetooth-tastaturet er nemlig elendig. Tastene har så godt som ingen trykkmotstand, og pekefeltet er testens dårligste. Og selv om Vaio Tap 11 ikke akkurat kan beskyldes for å være et atomkraftverk, så støyer viften så mye at det minner om en selvbygger-desktop fra 90-tallet!

Sony_VAIO_Tap_11_W_white-background

Men det er vel nærmest også teknologi fra 90-tallet som Sony har puttet inn i Vaio Tap 11, som er utstyrt med en Pentium prosessor fra Intel. Ikke overraskende er ytelsen ikke imponerende. Geekbench 3 resultatet er 1125 (single-core) og 2042 (multi-core). Faktisk det samme som vi fikk ut av Samsungs Ativ Smart PC Pro, selv om denne maskinen er basert på en langt raskere 1,7 GHz Intel Core i5-prosessor. Men ikke desto mindre er Vaio Tap 11 litt av en prøvelse i daglig bruk. I hver fall opplevde vi små pauser og lignende så snart vi for eksempel lyttet til strømmet musikk og samtidig åpnet en nettside.

Et par rosende ord skal det imidlertid også være plass til. Vaio Tap 11 har testens kanskje lekreste skjerm. Den har Full HD 1080p oppløsning og er basert på samme Triluminos-skjermteknologi som Sony benytter i noen av firmaets Bravia-TV-er. Den fyldige lyden er også godkjent, selv om den har tendens til å forvrenge og buldre litt i det dypeste bassområde. Det kan imidlertid til dels justeres via den medfølgende Vaio Audio Utility som inneholder en equalizer.

Konklusjon
Triluminos-teknologi og en 1080p Full HD-oppløsning gir Sony Vaio Tap 11 testens beste skjerm, men designen er litt for hybrid, spesielt da tastatur og pekefelt er elendig. Det samme er ytelsen, og vi får gåsehud av viftestøyen.

Også i denne testen:

Samsung 11,6” ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En skikkelig dørstopper

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybrid som kommer som nettbrett med tilhørende tastatur-dokk. Den samlede pakken veier for mye.

Kommer med Full HD-oppløsning, glimrende lyd samt mulighet for mobilt Internett.
Den hybride designen er litt upraktisk, og den samlede pakken som består av skjerm og tastatur-dokk er litt for tung. Batteritiden kunne vært bedre og skjermen er litt lyssvak.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men litt for slapp

Denne ultrabooken heter ikke Yoga for moro skyld. Den vrenger både seg selv og lommeboken!

Den hybride designen som lar deg vri den 360 grader om sin egen akse er den beste vi har sett, og byggekvaliteten er helt på topp. Det samme er lydkvaliteten.
Dessverre er skjermen for lyssvak etter vår mening, og oppløsningen er middelmådig.

ASUS Transformer Book Trio TX201L

Kinderegget

Asus Transformer Book Trio er både nettbrett, bærbar og stasjonær datamaskin i ett!

Robust og brukervennlig design kombinert med høy ytelse. Og den kjører både Android og Windows, og kan brukes både som nettbrett samt bærbar og stasjonær datamaskin.
Litt for tung, og det er en rekke barnesykdommer med å få Windows og Android til å kjøre sammen.

Apple 11” MacBook Air

Effektiv maskin i lekker kropp

MacBook Air er teknologisk helt i teten, bare med ett unntak.

MacBook Air byr på lang batteritid, et brukervennlig og ergonomisk tastatur i full størrelse samt stort pekefelt, og designen i aluminium er både lekker og robust. Ytelsen er god, og lynkjapp 802.11ac nettverksteknologi gjør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse at den aktuelle MacBook Air generasjonen kom uten høyoppløst Retina-skjerm, og skjermoppløsningen kunne vært høyere. Det ville også vært praktisk med en SD-kort leser.

Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

En ren gavepakke

Man får mer enn man betaler for med Acer Aspire V5-122P.

Acer Aspire V5-122P koster mindre enn de fleste smartmobiler, og likevel får man tross alt en fullt ut fungerende Windows maskin. Med hele 500 GB harddisk.
Kanskje den mest langsomme datamaskin vi har testet i år. Viftestøy og billig plastkvalitet forsterker inntrykket av en maskin som lyser billigvare hele veien.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
90-tallet har ringt: Winamp er tilbake I internettets barndom og skribentens ungdom var det Winamp som styrte musikken til festen. Nå er avspilleren tilbake etter nesten 10 års fravær.
Nå er Samsungs nye gaming-skjermer i salg De nye 4K-skjermene Odyssey Neo G8 og Odyssey Neo G7 lover heftige ytelser!
Kone dropper kablet forbindelse Det tok 15 år med forskning før den klassiske gamingmusen Roccat Kone XP kom i en trådløs utgave. 
Lysdrevne lavprofiltaster fra Razer Razer DeathStalker V2 er oppdatert med lavere og lettere taster som holder lengre.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Raskeste MacBook Air hittil Apples ultrabook har fått ny design og en real vitamininnsprøytning. Men prisen er også deretter.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend