: Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

I tynneste laget

Sony VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltaker, men vi synes ikke det hybride konseptet holder mål.

Skrevet av / 28.02.14 - 16:45
Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E
Peter Gotschalk

Sony Vaio Tap 11 er så hybrid at skjermen og tastaturet ikke kan kobles fysisk sammen. I stedet kobles tastaturet til skjermen via Bluetooth, og skjermen kan så stå av seg selv ved hjelp av et lite, fleksibelt støtteben bak på skjermen. Konseptet fungerer så lenge skjermen kan stå på et bord eller en annen slett overflate, men hvis man vil sitte med datamaskinen på fanget må man nøye seg med å bruke nettbrett delen. Både hele pakken og begge deler hver for seg, har en meget slank og lett design, og Sony Vaio Tap 11 er helt klart den eneste Windows-maskinen i testen på designmessig nivå med Apples MacBook Air. Så lenge vi snakker om det estetiske, for det er så som så med brukervennligheten. Bluetooth-tastaturet er nemlig elendig. Tastene har så godt som ingen trykkmotstand, og pekefeltet er testens dårligste. Og selv om Vaio Tap 11 ikke akkurat kan beskyldes for å være et atomkraftverk, så støyer viften så mye at det minner om en selvbygger-desktop fra 90-tallet!

Sony_VAIO_Tap_11_W_white-background

Men det er vel nærmest også teknologi fra 90-tallet som Sony har puttet inn i Vaio Tap 11, som er utstyrt med en Pentium prosessor fra Intel. Ikke overraskende er ytelsen ikke imponerende. Geekbench 3 resultatet er 1125 (single-core) og 2042 (multi-core). Faktisk det samme som vi fikk ut av Samsungs Ativ Smart PC Pro, selv om denne maskinen er basert på en langt raskere 1,7 GHz Intel Core i5-prosessor. Men ikke desto mindre er Vaio Tap 11 litt av en prøvelse i daglig bruk. I hver fall opplevde vi små pauser og lignende så snart vi for eksempel lyttet til strømmet musikk og samtidig åpnet en nettside.

Et par rosende ord skal det imidlertid også være plass til. Vaio Tap 11 har testens kanskje lekreste skjerm. Den har Full HD 1080p oppløsning og er basert på samme Triluminos-skjermteknologi som Sony benytter i noen av firmaets Bravia-TV-er. Den fyldige lyden er også godkjent, selv om den har tendens til å forvrenge og buldre litt i det dypeste bassområde. Det kan imidlertid til dels justeres via den medfølgende Vaio Audio Utility som inneholder en equalizer.

Konklusjon
Triluminos-teknologi og en 1080p Full HD-oppløsning gir Sony Vaio Tap 11 testens beste skjerm, men designen er litt for hybrid, spesielt da tastatur og pekefelt er elendig. Det samme er ytelsen, og vi får gåsehud av viftestøyen.

Home mener

Testens flotteste skjerm i Full HD-oppløsning kombinert med en meget slank og lett design. Kan bare benyttes med tastaturet hvis skjermen står på et bord. Og tastaturet inklusiv pekefeltet er elendig. Mye viftestøy og foreldet Pentium-teknologi.

Også i denne testen:

6 små laptoper

Samsung 11,6” ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En skikkelig dørstopper

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybrid som kommer som nettbrett med tilhørende tastatur-dokk. Den samlede pakken veier for mye.

Kommer med Full HD-oppløsning, glimrende lyd samt mulighet for mobilt Internett.
Den hybride designen er litt upraktisk, og den samlede pakken som består av skjerm og tastatur-dokk er litt for tung. Batteritiden kunne vært bedre og skjermen er litt lyssvak.
Les hele testen

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men litt for slapp

Denne ultrabooken heter ikke Yoga for moro skyld. Den vrenger både seg selv og lommeboken!

Den hybride designen som lar deg vri den 360 grader om sin egen akse er den beste vi har sett, og byggekvaliteten er helt på topp. Det samme er lydkvaliteten.
Dessverre er skjermen for lyssvak etter vår mening, og oppløsningen er middelmådig.
Les hele testen

ASUS Transformer Book Trio TX201L

Kinderegget

Asus Transformer Book Trio er både nettbrett, bærbar og stasjonær datamaskin i ett!

Robust og brukervennlig design kombinert med høy ytelse. Og den kjører både Android og Windows, og kan brukes både som nettbrett samt bærbar og stasjonær datamaskin.
Litt for tung, og det er en rekke barnesykdommer med å få Windows og Android til å kjøre sammen.
Les hele testen

Apple 11” MacBook Air

Effektiv maskin i lekker kropp

MacBook Air er teknologisk helt i teten, bare med ett unntak.

MacBook Air byr på lang batteritid, et brukervennlig og ergonomisk tastatur i full størrelse samt stort pekefelt, og designen i aluminium er både lekker og robust. Ytelsen er god, og lynkjapp 802.11ac nettverksteknologi gjør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse at den aktuelle MacBook Air generasjonen kom uten høyoppløst Retina-skjerm, og skjermoppløsningen kunne vært høyere. Det ville også vært praktisk med en SD-kort leser.
Les hele testen

Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

En ren gavepakke

Man får mer enn man betaler for med Acer Aspire V5-122P.

Acer Aspire V5-122P koster mindre enn de fleste smartmobiler, og likevel får man tross alt en fullt ut fungerende Windows maskin. Med hele 500 GB harddisk.
Kanskje den mest langsomme datamaskin vi har testet i år. Viftestøy og billig plastkvalitet forsterker inntrykket av en maskin som lyser billigvare hele veien.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Den beste Mac-en for de fleste

Den dyreste datamaskinen vi har testet

Kan dere høre meg der ute?

Scroll to Top