TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+

Samsung 11,6” ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En skikkelig dørstopper

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybrid som kommer som nettbrett med tilhørende tastatur-dokk. Den samlede pakken veier for mye.

forfatter
Publisert 28.02.14 - 16:42
L&B mener
Kommer med Full HD-oppløsning, glimrende lyd samt mulighet for mobilt Internett.
Den hybride designen er litt upraktisk, og den samlede pakken som består av skjerm og tastatur-dokk er litt for tung. Batteritiden kunne vært bedre og skjermen er litt lyssvak.
Spesifikasjoner
 • Operativsystem: Windows 8 Pro
 • Skjerm: 11,6" FHD LED 1920 x 1080
 • Prosessor: 1,7 GHz Intel Core i5
 • Minne: 4 GB DDR3 SDRAM
 • Lager: 128 GB SSD
 • Trådløst: 802.11 a/b/g/n, Bluetooth 4.0, HSPA+, NFC
 • Tilkobling: 1 x USB 3.0, 2 x USB 2.0, HDMI, microSD
 • Mål: 30,4 x 2,54 x 18,94 cm
 • Vekt: 1,59 kg
 • Batteri: opp til 8 timer

Siden Ativ Smart PC Pro kan skilles i en tastatur-dokk og et nettbrett sitter all innmat i skjermen. Derfor er den vanskelig å balansere med. Den hybride designen betyr også at de fleste tilkoblinger, som det ellers er rikelig med, sitter på skjermens øverste kant, noe som ikke er så praktisk. Som samlet pakke er Ativ Smart PC Pro en skikkelig dørstopper på knappe 1,6 kilo, noe den kanskje ikke hadde vært nødt til.

Heller ikke tastaturet er direkte fantastisk. Tastene har fin størrelse og sitter med passende avstand til hverandre, men trykkfølsomheten – den taktile opplevelsen – kunne vært bedre og dokken som er fremstilt av plast, knirker og knaker litt når man skriver. Pekefeltet er ikke så stort, men det oppveies av skjermens touch-funksjonalitet.

Og skjermen er verdt å fremheve. Den kommer nemlig med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, noe vi har savnet hos mange av de andre deltakerne i denne testen. Det er virkelig god plass på skrivebordet på den 11,6” store skjermen, men det gjør til gjengjeld touch-funksjonaliteten litt vanskelig å bruke i praksis, så lenge man jobber på det tradisjonelle Windows-skrivebordet. Ellers er det ikke mye å kritisere skjermen for. Bildet er skarpt, fargene er klare og naturlige, og det eneste vi hadde ønsket oss var en bedre lysstyrke.

Samsung_ativ_smart_pc_pro_7

Vi synes det er meget bra at Ativ Smart PC Pro kommer med mulighet for 3G HSPA+, og lydkvaliteten er helt på topp så lenge man lytter med et par hodetelefoner.

I daglig bruk er maskinen for så vidt rask og brukervennlig, men man skal neppe la den jobbe med tyngre oppgaver. I hvert fall gir vår Benchmark-test med Geekbench 3 et ganske skuffende resultat på kun 1127 (single-core) og 2450 (multi-core), noe som absolutt er blant de dårligste når man sammenligner med resten av feltet. Det er heller ikke den aktuelle Haswell arkitekturen som sitter i maskinen, men derimot Intels Ivy Bridge, og batteritiden er derfor ikke helt på nivå med hva for eksempel den nye MacBook Air kan prestere.

Konklusjon
Vi er begeistret for skjermens Full HD-oppløsning, og lyden er fremragende. Det er snakk om en hybrid, hvor tastatur og skjerm kan tas fra hverandre, men den samlede pakken blir litt for tung og upraktisk. I daglig bruk fungerer den uten problemer, men vår Benchmark-test viser at Samsung burde ha fått mer ut av innmaten.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

I tynneste laget

Sony VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltaker, men vi synes ikke det hybride konseptet holder mål.

Testens flotteste skjerm i Full HD-oppløsning kombinert med en meget slank og lett design.
Kan bare benyttes med tastaturet hvis skjermen står på et bord. Og tastaturet inklusiv pekefeltet er elendig. Mye viftestøy og foreldet Pentium-teknologi.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men litt for slapp

Denne ultrabooken heter ikke Yoga for moro skyld. Den vrenger både seg selv og lommeboken!

Den hybride designen som lar deg vri den 360 grader om sin egen akse er den beste vi har sett, og byggekvaliteten er helt på topp. Det samme er lydkvaliteten.
Dessverre er skjermen for lyssvak etter vår mening, og oppløsningen er middelmådig.

ASUS Transformer Book Trio TX201L

Kinderegget

Asus Transformer Book Trio er både nettbrett, bærbar og stasjonær datamaskin i ett!

Robust og brukervennlig design kombinert med høy ytelse. Og den kjører både Android og Windows, og kan brukes både som nettbrett samt bærbar og stasjonær datamaskin.
Litt for tung, og det er en rekke barnesykdommer med å få Windows og Android til å kjøre sammen.

Apple 11” MacBook Air

Effektiv maskin i lekker kropp

MacBook Air er teknologisk helt i teten, bare med ett unntak.

MacBook Air byr på lang batteritid, et brukervennlig og ergonomisk tastatur i full størrelse samt stort pekefelt, og designen i aluminium er både lekker og robust. Ytelsen er god, og lynkjapp 802.11ac nettverksteknologi gjør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse at den aktuelle MacBook Air generasjonen kom uten høyoppløst Retina-skjerm, og skjermoppløsningen kunne vært høyere. Det ville også vært praktisk med en SD-kort leser.

Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

En ren gavepakke

Man får mer enn man betaler for med Acer Aspire V5-122P.

Acer Aspire V5-122P koster mindre enn de fleste smartmobiler, og likevel får man tross alt en fullt ut fungerende Windows maskin. Med hele 500 GB harddisk.
Kanskje den mest langsomme datamaskin vi har testet i år. Viftestøy og billig plastkvalitet forsterker inntrykket av en maskin som lyser billigvare hele veien.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Dell-PC'er til hverdagen Fornuft og gjenbruksmaterialer er nøkkelordene for de nye Dell Inspiron-modellene
Ingen reservedeler: Kunder må vente i flere måneder Apple er på etterskudd med reparasjoner
Dell XPS blir enda mer minimalistisk 2022-generasjonen av ultrabook'en Dell XPS 13 er skåret 1,8 ganger lengere inn til beinet.
Kjempe på leirføtter Samsung Galaxy Book2 Pro 360 er et godt eksempel på en god idé som er dårlig utført.
Philips: To dataskjermer for jobb og fritid Hjemmekontor eller bortekontor? Philips' dataskjermer har innebygd lyd og kamera.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend