Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Samsung 11,6” ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En skikkelig dørstopper

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybrid som kommer som nettbrett med tilhørende tastatur-dokk. Den samlede pakken veier for mye.

Publisert 28.02.14 - 16:42
Samsung 11,6” ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01
Peter Gotschalk

Siden Ativ Smart PC Pro kan skilles i en tastatur-dokk og et nettbrett sitter all innmat i skjermen. Derfor er den vanskelig å balansere med. Den hybride designen betyr også at de fleste tilkoblinger, som det ellers er rikelig med, sitter på skjermens øverste kant, noe som ikke er så praktisk. Som samlet pakke er Ativ Smart PC Pro en skikkelig dørstopper på knappe 1,6 kilo, noe den kanskje ikke hadde vært nødt til.

Heller ikke tastaturet er direkte fantastisk. Tastene har fin størrelse og sitter med passende avstand til hverandre, men trykkfølsomheten – den taktile opplevelsen – kunne vært bedre og dokken som er fremstilt av plast, knirker og knaker litt når man skriver. Pekefeltet er ikke så stort, men det oppveies av skjermens touch-funksjonalitet.

Og skjermen er verdt å fremheve. Den kommer nemlig med full HD-oppløsning på 1920 x 1080 piksler, noe vi har savnet hos mange av de andre deltakerne i denne testen. Det er virkelig god plass på skrivebordet på den 11,6” store skjermen, men det gjør til gjengjeld touch-funksjonaliteten litt vanskelig å bruke i praksis, så lenge man jobber på det tradisjonelle Windows-skrivebordet. Ellers er det ikke mye å kritisere skjermen for. Bildet er skarpt, fargene er klare og naturlige, og det eneste vi hadde ønsket oss var en bedre lysstyrke.

Samsung_ativ_smart_pc_pro_7

Vi synes det er meget bra at Ativ Smart PC Pro kommer med mulighet for 3G HSPA+, og lydkvaliteten er helt på topp så lenge man lytter med et par hodetelefoner.

I daglig bruk er maskinen for så vidt rask og brukervennlig, men man skal neppe la den jobbe med tyngre oppgaver. I hvert fall gir vår Benchmark-test med Geekbench 3 et ganske skuffende resultat på kun 1127 (single-core) og 2450 (multi-core), noe som absolutt er blant de dårligste når man sammenligner med resten av feltet. Det er heller ikke den aktuelle Haswell arkitekturen som sitter i maskinen, men derimot Intels Ivy Bridge, og batteritiden er derfor ikke helt på nivå med hva for eksempel den nye MacBook Air kan prestere.

Konklusjon
Vi er begeistret for skjermens Full HD-oppløsning, og lyden er fremragende. Det er snakk om en hybrid, hvor tastatur og skjerm kan tas fra hverandre, men den samlede pakken blir litt for tung og upraktisk. I daglig bruk fungerer den uten problemer, men vår Benchmark-test viser at Samsung burde ha fått mer ut av innmaten.

Home mener

Kommer med Full HD-oppløsning, glimrende lyd samt mulighet for mobilt Internett. Den hybride designen er litt upraktisk, og den samlede pakken som består av skjerm og tastatur-dokk er litt for tung. Batteritiden kunne vært bedre og skjermen er litt lyssvak.

Også i denne testen:

6 små laptoper

Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

I tynneste laget

Sony VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltaker, men vi synes ikke det hybride konseptet holder mål.

Testens flotteste skjerm i Full HD-oppløsning kombinert med en meget slank og lett design.
Kan bare benyttes med tastaturet hvis skjermen står på et bord. Og tastaturet inklusiv pekefeltet er elendig. Mye viftestøy og foreldet Pentium-teknologi.
Les hele testen

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men litt for slapp

Denne ultrabooken heter ikke Yoga for moro skyld. Den vrenger både seg selv og lommeboken!

Den hybride designen som lar deg vri den 360 grader om sin egen akse er den beste vi har sett, og byggekvaliteten er helt på topp. Det samme er lydkvaliteten.
Dessverre er skjermen for lyssvak etter vår mening, og oppløsningen er middelmådig.
Les hele testen

ASUS Transformer Book Trio TX201L

Kinderegget

Asus Transformer Book Trio er både nettbrett, bærbar og stasjonær datamaskin i ett!

Robust og brukervennlig design kombinert med høy ytelse. Og den kjører både Android og Windows, og kan brukes både som nettbrett samt bærbar og stasjonær datamaskin.
Litt for tung, og det er en rekke barnesykdommer med å få Windows og Android til å kjøre sammen.
Les hele testen

Apple 11” MacBook Air

Effektiv maskin i lekker kropp

MacBook Air er teknologisk helt i teten, bare med ett unntak.

MacBook Air byr på lang batteritid, et brukervennlig og ergonomisk tastatur i full størrelse samt stort pekefelt, og designen i aluminium er både lekker og robust. Ytelsen er god, og lynkjapp 802.11ac nettverksteknologi gjør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse at den aktuelle MacBook Air generasjonen kom uten høyoppløst Retina-skjerm, og skjermoppløsningen kunne vært høyere. Det ville også vært praktisk med en SD-kort leser.
Les hele testen

Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

En ren gavepakke

Man får mer enn man betaler for med Acer Aspire V5-122P.

Acer Aspire V5-122P koster mindre enn de fleste smartmobiler, og likevel får man tross alt en fullt ut fungerende Windows maskin. Med hele 500 GB harddisk.
Kanskje den mest langsomme datamaskin vi har testet i år. Viftestøy og billig plastkvalitet forsterker inntrykket av en maskin som lyser billigvare hele veien.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen? Bli abonnent. Allerede abonnent? Logg inn

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B abonnement finner du her.

Så trygt som i gamle dager

Wi-Fi 6E i lommeformat

Bedre skrivefølelse og hendig lagring

Det enkleste Wi-Fi 6E-mesh

Ekstra bred skjerm for folk flest

Den beste til høyoppløst gaming?

Scroll to Top