TEST: ASUS Transformer Book Trio TX201L – Kinderegget
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

ASUS Transformer Book Trio TX201L

Kinderegget

Asus Transformer Book Trio er både nettbrett, bærbar og stasjonær datamaskin i ett!

forfatter
Publisert 28.02.14 - 16:36
L&B mener
Robust og brukervennlig design kombinert med høy ytelse. Og den kjører både Android og Windows, og kan brukes både som nettbrett samt bærbar og stasjonær datamaskin.
Litt for tung, og det er en rekke barnesykdommer med å få Windows og Android til å kjøre sammen.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Windows 8.1 + Android 4.2 Jelly Bean
  • Skjerm: 11,6" FHD IPS 1920 x 1080
  • Prosessor: 1,8 GHz Intel Core i7 + Intel Atom Z2560
  • Minne: 4 GB DDR3L SDRAM + 2 GB DDR2 RAM
  • Lager: 500 GB HDD + 16 GB + microSD (op til 64 GB)
  • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0 + 802.11 a/b/g/n
  • Tilkobling: 2 x USB 3.0, Micro HDMI, mini Display Port + microUSB, microSD
  • Mål: 30,5 x 1,34 x 19,4 cm + 30,5 x 0,98 x 19,4 cm
  • Vekt: 1 kg + 0,7 kg
  • Batteri: 5070 mAh + 4430 mAh
Veil. pris 9990Pr. 28.02.14 Produktside

Ved første øyekast ligner Asus Transformer Book Trio en helt alminnelig 11” bærbar, men som et par av testens andre kandidater kan den også agere nettbrett hvis man fjerner skjermen fra tastatur-dokken.

Bortsett fra at tastatur-dokken ikke er en dokk. Hele Windows-datamaskinen er plassert i tastaturet, og skjermen er et selvstendig nettbrett med egen prosessor, egne apper samt egen harddisk og operativsystem. Hver for seg er skjerm og tastatur således henholdsvis et Android-basert nettbrett og en slags stasjonær Windows datamaskin som kan kobles til en ekstern skjerm via HDMI eller Display Port. Og kobler man de to delene sammen har man en bærbar datamaskin som kan kjøre både Android og Windows etter behov.

Som Android nettbrett er Transformer Book Trio ikke den raskeste (445 single-core og 1047 multi-core var resultatet i Geekbench 3), men som Windows datamaskin er Transformer Book Trio den raskeste i denne testen med en Geekbench 3 score på henholdsvis 2940 (single-core) og 5067 (multi-core). Når skjermen passer jobben som skjerm for den bærbare byr den på Full HD 1080p oppløsning og et pent, skarpt skjermbilde. Lyden styres av B&Os ICEpower-teknologi, og det klarer den ganske  hederlig selv om lydkvaliteten ikke direkte slår føttene vekk under oss.

ASUS-Transformer-Book-Trio_1

Vårt testeksemplar kom med en alminnelig 500 GB harddisk, men for (enda) flere penger kan man oppgradere til SSD. Maskinen er fremstilt av børstet aluminium og virker både robust og solid. Også tastaturet er fremragende med store taster som har god trykkfølsomhet og tilstrekkelig med avstand mellom tastene. Vekten og tykkelsen er nok nesten i overkant for de fleste (1,7 kilo og 2,32 cm), men pakken inneholder tross alt også to separate datamaskiner.

Det største minus ved Transformer Book Trio er en barnesykdom som Asus forhåpentlig snart for gjort noe med. Hvis skjerm og tastatur er koblet sammen og man har skiftet til Android, må man ikke la maskinen gå i dvale. Da ender man opp med en sort skjerm som er meget vanskelig å komme bort fra igjen. Årsaken er at Windows ikke kan ”vekke” skjermen hvis den har gått i sort mens Android er aktivert. Det er for dumt Asus!

Konklusjon
Asus Transformer Book Trio vil mye, og den klarer faktisk å leve opp til de fleste av sine egne forventninger. Det er dårlig at det ikke fungerer helt uproblematisk med to operativsystemer på en gang, men som Windows bærbar slår denne maskinen konkurrentene med flere lengder. Ytelsen er på topp, det samme er byggekvalitet samt brukervennlighet, og det er ikke noe å utsette på verken skjermbilde eller lyd.

Også i denne testen:

Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

I tynneste laget

Sony VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltaker, men vi synes ikke det hybride konseptet holder mål.

Testens flotteste skjerm i Full HD-oppløsning kombinert med en meget slank og lett design.
Kan bare benyttes med tastaturet hvis skjermen står på et bord. Og tastaturet inklusiv pekefeltet er elendig. Mye viftestøy og foreldet Pentium-teknologi.

Samsung 11,6” ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En skikkelig dørstopper

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybrid som kommer som nettbrett med tilhørende tastatur-dokk. Den samlede pakken veier for mye.

Kommer med Full HD-oppløsning, glimrende lyd samt mulighet for mobilt Internett.
Den hybride designen er litt upraktisk, og den samlede pakken som består av skjerm og tastatur-dokk er litt for tung. Batteritiden kunne vært bedre og skjermen er litt lyssvak.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men litt for slapp

Denne ultrabooken heter ikke Yoga for moro skyld. Den vrenger både seg selv og lommeboken!

Den hybride designen som lar deg vri den 360 grader om sin egen akse er den beste vi har sett, og byggekvaliteten er helt på topp. Det samme er lydkvaliteten.
Dessverre er skjermen for lyssvak etter vår mening, og oppløsningen er middelmådig.

Apple 11” MacBook Air

Effektiv maskin i lekker kropp

MacBook Air er teknologisk helt i teten, bare med ett unntak.

MacBook Air byr på lang batteritid, et brukervennlig og ergonomisk tastatur i full størrelse samt stort pekefelt, og designen i aluminium er både lekker og robust. Ytelsen er god, og lynkjapp 802.11ac nettverksteknologi gjør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse at den aktuelle MacBook Air generasjonen kom uten høyoppløst Retina-skjerm, og skjermoppløsningen kunne vært høyere. Det ville også vært praktisk med en SD-kort leser.

Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

En ren gavepakke

Man får mer enn man betaler for med Acer Aspire V5-122P.

Acer Aspire V5-122P koster mindre enn de fleste smartmobiler, og likevel får man tross alt en fullt ut fungerende Windows maskin. Med hele 500 GB harddisk.
Kanskje den mest langsomme datamaskin vi har testet i år. Viftestøy og billig plastkvalitet forsterker inntrykket av en maskin som lyser billigvare hele veien.
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Superdatamaskin er Teslas våpen Superdatamaskinen Tesla Dojo er deres våpen i kampen om å ha de sikreste, mest selvkjørende bilene.
Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
Her er Samsung Odyssey Ark Den buede 55-tommeren Odyssey Ark kan forhåndsbestilles i slutten av august - nå vet vi også prisen!
Fargesprakende musematte Få Tron-stil på skrivebordet med Razers gigantiske musematter med innebygd RGB-lys.
Kom i sentrum på møtet Med 4x zoom lover Creative Live! Cam Sync V3 å sette deg i sentrum på ...Zoom.
Kreative superkrefter Det er ikke spart på noe som helst i MSI Creator Z17. Det merkes på prisen.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend