Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Apple 11” MacBook Air

Effektiv maskin i lekker kropp

MacBook Air er teknologisk helt i teten, bare med ett unntak.
Lyd & Bilde mener
MacBook Air byr på lang batteritid, et brukervennlig og ergonomisk tastatur i full størrelse samt stort pekefelt, og designen i aluminium er både lekker og robust. Ytelsen er god, og lynkjapp 802.11ac nettverksteknologi gjør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse at den aktuelle MacBook Air generasjonen kom uten høyoppløst Retina-skjerm, og skjermoppløsningen kunne vært høyere. Det ville også vært praktisk med en SD-kort leser.
Spesifikasjoner
  • Operativsystem: Mac OS X Mavericks
  • Skjerm: 11,6" HD LED 1366 x 768
  • Prosessor: 1,3 GHz Intel Core i5
  • Minne: 4 GB LPDDR3 RAM
  • Lager: 128 GB SSD
  • Trådløst: 802.11 ac/a/b/g/n, Bluetooth 4.0
  • Tilkobling: 2 x USB 3.0, Thunderbolt
  • Mål: 30 x 1,7 x 19,2 cm
  • Vekt: 1,08 kg
  • Batteri: opp til 9 timer

Den minste MacBook på markedet er en lett og virkelig lekker liten maskin. Med en vekt på kun 1 kilo og den velkjente strømlinjede og glatte designen i aluminium er det snakk om en datamaskin man umiddelbart har lyst til å bruke og ta på. Og det er ikke kun for at man kan se cafélekker og hipster aktig ut med en MacBook Air ute på byen, at designen er verdt å nevne. Apple har lykkes med å bygge inn et tastatur i full størrelse (unntatt den øverste rekken av taster), og det er selvfølgelig det velkjente MacBook tastaturet som utmerker seg ved å ha store taster med passe avstand og god trykkfølsomhet. Samtidig er det plass til et stort pekefelt som naturligvis støtter de mange multitouch betjeningsmulighetene som er innebygget i Mac OS X Mavericks.

Nåværende generasjon av MacBook Air er utstyrt med Intels Haswell-arkitektur, som gir lang batteritid på opp til 9 timer, og selv om det er vanskelig å måle kan vi bekrefte at batteriet holder imponerende lenge. Man har også utstyrt maskinen med den nyeste Wi-Fi teknologien, 802.11ac, som er opptil tre ganger raskere enn forgjengeren 802.11n, og samtidig gir større rekkevidde om man har en trådløs router som støtter det.

MacBook-Air_2

Vår Benchmark-måling gir et pent resultat på henholdsvis 2455 (single-core) og 4803 (multi-core), noe som er ganske bra da maskinen bare er utstyrt med en 1,3 GHz Intel Core i5-prosessor.

Lyden er glimrende, spesielt med et par gode hodetelefoner, men faktisk også med de innebygde høyttalerne.

Annonse

Men ingen roser ut torner. Da Apple lanserte den aktuelle MacBook Air modellen i 2013, håpet mange at den ville komme med samme Retina-skjerm som sitter i MacBook Pro, men det var ikke tilfellet, og selv om skjermen byr på flotte farger og en god betraktningsvinkel, er en oppløsning på 1366 x 768 piksler mindre enn vi kunne ønske oss. Vi savner også en port for SD-kort som er standard i den større 13” modellen.

Konklusjon
MacBook Air er en maskin i toppklassen, utstyrt med den nyeste teknologi og en design som både er solid og estetisk. Batteritiden har vi ikke sett bedre, og vi er glad for det ergonomiske tastaturet og det store pekefeltet. Dessverre mangler maskinen en leser for SD-kort, og skjermoppløsningen er middelmådig og står i skarp kontrast til de Retina-skjermene Apple bygger inn i de dyrere MacBook Pro maskinene.

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

I tynneste laget

Sony VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltaker, men vi synes ikke det hybride konseptet holder mål.

Testens flotteste skjerm i Full HD-oppløsning kombinert med en meget slank og lett design.
Kan bare benyttes med tastaturet hvis skjermen står på et bord. Og tastaturet inklusiv pekefeltet er elendig. Mye viftestøy og foreldet Pentium-teknologi.

Samsung 11,6” ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En skikkelig dørstopper

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybrid som kommer som nettbrett med tilhørende tastatur-dokk. Den samlede pakken veier for mye.

Kommer med Full HD-oppløsning, glimrende lyd samt mulighet for mobilt Internett.
Den hybride designen er litt upraktisk, og den samlede pakken som består av skjerm og tastatur-dokk er litt for tung. Batteritiden kunne vært bedre og skjermen er litt lyssvak.

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men litt for slapp

Denne ultrabooken heter ikke Yoga for moro skyld. Den vrenger både seg selv og lommeboken!

Den hybride designen som lar deg vri den 360 grader om sin egen akse er den beste vi har sett, og byggekvaliteten er helt på topp. Det samme er lydkvaliteten.
Dessverre er skjermen for lyssvak etter vår mening, og oppløsningen er middelmådig.

ASUS Transformer Book Trio TX201L

Kinderegget

Asus Transformer Book Trio er både nettbrett, bærbar og stasjonær datamaskin i ett!

Robust og brukervennlig design kombinert med høy ytelse. Og den kjører både Android og Windows, og kan brukes både som nettbrett samt bærbar og stasjonær datamaskin.
Litt for tung, og det er en rekke barnesykdommer med å få Windows og Android til å kjøre sammen.

Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

En ren gavepakke

Man får mer enn man betaler for med Acer Aspire V5-122P.

Acer Aspire V5-122P koster mindre enn de fleste smartmobiler, og likevel får man tross alt en fullt ut fungerende Windows maskin. Med hele 500 GB harddisk.
Kanskje den mest langsomme datamaskin vi har testet i år. Viftestøy og billig plastkvalitet forsterker inntrykket av en maskin som lyser billigvare hele veien.
forfatter

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.