Bil & El-kjøretøy Data Fitness Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

En ren gavepakke

Man får mer enn man betaler for med Acer Aspire V5-122P.

Publisert 28.02.14 - 16:25
Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch
Peter Gotschalk

Hvis man glemmer å se på prisen er Acer Aspire V5-122P med AMDs nyeste A6-1450 prosessor ikke et funn. Bare for å sette tingene litt i perspektiv: En smartmobil som iPhone 5S er opp til tre ganger raskere enn denne bærbare datamaskin hvis man tar utgangspunkt i vår Geekbench 3 Benchmark-test. Her scorer iPhone 5S henholdsvis 1406 (single-core) og 2549 (multi-core), mens Aspire V5-122P må nøye seg med 557 (single-core) og 1632 (multi-core). Og det merkes også i daglig bruk at Acer-maskinen er datamaskinens svar på en to-takters Trabant. Sagt med andre ord: Den kjører, men det går ikke fort.

Aspire V5-122P imponerer heller ikke når det gjelder kvalitet eller brukervennlighet. Den er laget av plast, lakkert for å ligne aluminium, og det merker man tydelig.

Maskinen knirker og knaker, og hele tastaturet gir etter når man skriver. Aspire V5-122P er utstyrt med touch-skjerm, men den reagerer ofte for sent eller overhodet ikke på input, og det samme gjelder pekeplaten som vi ikke nøler med å kalle direkte elendig.

Men så var det jo det her med prisen. For hva kan man egentlig forlange for knappe 3.000 kroner? Det er nemlig hva V5-122P koster, og det er hvis noen skulle være i tvil, kun omkring halvparten av hva man skal ut med for den nevnte iPhone 5S. Og da blir det plutselig litt mer mening i galskapen.

Vi har her å gjøre med en meget billig bærbar datamaskin, som faktisk er bedre til hverdagsbruk enn man har lov til å forvente til så få penger. Skjermoppløsningen er 1366 x 768 piksler som så mange andre maskiner i denne testen, og både lysstyrke og betraktningsvinkel er godkjent. Lyden er kanskje litt kunstig, men likevel til å leve med, og volumet kan vi ikke klage over. Man må leve med litt viftestøy, men så har maskinen til gjengjeld en god, gammeldags harddisk på hele 500 GB. Det skulle være mer enn nok for de fleste.

Konklusjon
Man må ikke vente seg for mye hvis man investerer i Acer Aspire V5-122P, som er mer plastaktig, langsommere og generelt sett dårligere enn en bærbar bør være i begynnelsen av 2014. Men på den annen side koster den så lite at man skulle tro den var på tilbud på supermarkedet. Og til prisen kan vi leve med alle manglene. Tross alt kan maskinen benyttes til dagligdagse ting som å lytte til musikk, se på film og surfe på nettet. Bildekvaliteten er hederlig, lydkvaliteten likeså, og den kommer med hele 500 GB harddisk. Vi er ikke i ekstase, men sender tross alt et lite anerkjennende nikk i retning av Acer for Aspire V5-122P.

Home mener

Acer Aspire V5-122P koster mindre enn de fleste smartmobiler, og likevel får man tross alt en fullt ut fungerende Windows maskin. Med hele 500 GB harddisk. Kanskje den mest langsomme datamaskin vi har testet i år. Viftestøy og billig plastkvalitet forsterker inntrykket av en maskin som lyser billigvare hele veien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ekte kino med high-end lydplanke

En liten lydrevolusjon

Den beste budsjettstrømmeren

Scroll to Top