Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

: Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch

En ren gavepakke

Man får mer enn man betaler for med Acer Aspire V5-122P.

Skrevet av / 28.02.14 - 16:25
Acer Aspire V5-122P-61454G50nss 11,6” HD touch
Peter Gotschalk

Hvis man glemmer å se på prisen er Acer Aspire V5-122P med AMDs nyeste A6-1450 prosessor ikke et funn. Bare for å sette tingene litt i perspektiv: En smartmobil som iPhone 5S er opp til tre ganger raskere enn denne bærbare datamaskin hvis man tar utgangspunkt i vår Geekbench 3 Benchmark-test. Her scorer iPhone 5S henholdsvis 1406 (single-core) og 2549 (multi-core), mens Aspire V5-122P må nøye seg med 557 (single-core) og 1632 (multi-core). Og det merkes også i daglig bruk at Acer-maskinen er datamaskinens svar på en to-takters Trabant. Sagt med andre ord: Den kjører, men det går ikke fort.

Aspire V5-122P imponerer heller ikke når det gjelder kvalitet eller brukervennlighet. Den er laget av plast, lakkert for å ligne aluminium, og det merker man tydelig.

Maskinen knirker og knaker, og hele tastaturet gir etter når man skriver. Aspire V5-122P er utstyrt med touch-skjerm, men den reagerer ofte for sent eller overhodet ikke på input, og det samme gjelder pekeplaten som vi ikke nøler med å kalle direkte elendig.

Men så var det jo det her med prisen. For hva kan man egentlig forlange for knappe 3.000 kroner? Det er nemlig hva V5-122P koster, og det er hvis noen skulle være i tvil, kun omkring halvparten av hva man skal ut med for den nevnte iPhone 5S. Og da blir det plutselig litt mer mening i galskapen.

Vi har her å gjøre med en meget billig bærbar datamaskin, som faktisk er bedre til hverdagsbruk enn man har lov til å forvente til så få penger. Skjermoppløsningen er 1366 x 768 piksler som så mange andre maskiner i denne testen, og både lysstyrke og betraktningsvinkel er godkjent. Lyden er kanskje litt kunstig, men likevel til å leve med, og volumet kan vi ikke klage over. Man må leve med litt viftestøy, men så har maskinen til gjengjeld en god, gammeldags harddisk på hele 500 GB. Det skulle være mer enn nok for de fleste.

Konklusjon
Man må ikke vente seg for mye hvis man investerer i Acer Aspire V5-122P, som er mer plastaktig, langsommere og generelt sett dårligere enn en bærbar bør være i begynnelsen av 2014. Men på den annen side koster den så lite at man skulle tro den var på tilbud på supermarkedet. Og til prisen kan vi leve med alle manglene. Tross alt kan maskinen benyttes til dagligdagse ting som å lytte til musikk, se på film og surfe på nettet. Bildekvaliteten er hederlig, lydkvaliteten likeså, og den kommer med hele 500 GB harddisk. Vi er ikke i ekstase, men sender tross alt et lite anerkjennende nikk i retning av Acer for Aspire V5-122P.

Home mener

Acer Aspire V5-122P koster mindre enn de fleste smartmobiler, og likevel får man tross alt en fullt ut fungerende Windows maskin. Med hele 500 GB harddisk. Kanskje den mest langsomme datamaskin vi har testet i år. Viftestøy og billig plastkvalitet forsterker inntrykket av en maskin som lyser billigvare hele veien.

Også i denne testen:

6 små laptoper

Sony VAIO Tap 11 SVT1121B2E

I tynneste laget

Sony VAIO Tap 11 er testens slankeste og letteste deltaker, men vi synes ikke det hybride konseptet holder mål.

Testens flotteste skjerm i Full HD-oppløsning kombinert med en meget slank og lett design.
Kan bare benyttes med tastaturet hvis skjermen står på et bord. Og tastaturet inklusiv pekefeltet er elendig. Mye viftestøy og foreldet Pentium-teknologi.
Les hele testen

Samsung 11,6” ATIV Smart PC Pro 700T1C-H01

En skikkelig dørstopper

Samsung ATIV Smart PC Pro er egentlig en hybrid som kommer som nettbrett med tilhørende tastatur-dokk. Den samlede pakken veier for mye.

Kommer med Full HD-oppløsning, glimrende lyd samt mulighet for mobilt Internett.
Den hybride designen er litt upraktisk, og den samlede pakken som består av skjerm og tastatur-dokk er litt for tung. Batteritiden kunne vært bedre og skjermen er litt lyssvak.
Les hele testen

Lenovo IdeaPad Yoga 11S

Smidig, men litt for slapp

Denne ultrabooken heter ikke Yoga for moro skyld. Den vrenger både seg selv og lommeboken!

Den hybride designen som lar deg vri den 360 grader om sin egen akse er den beste vi har sett, og byggekvaliteten er helt på topp. Det samme er lydkvaliteten.
Dessverre er skjermen for lyssvak etter vår mening, og oppløsningen er middelmådig.
Les hele testen

ASUS Transformer Book Trio TX201L

Kinderegget

Asus Transformer Book Trio er både nettbrett, bærbar og stasjonær datamaskin i ett!

Robust og brukervennlig design kombinert med høy ytelse. Og den kjører både Android og Windows, og kan brukes både som nettbrett samt bærbar og stasjonær datamaskin.
Litt for tung, og det er en rekke barnesykdommer med å få Windows og Android til å kjøre sammen.
Les hele testen

Apple 11” MacBook Air

Effektiv maskin i lekker kropp

MacBook Air er teknologisk helt i teten, bare med ett unntak.

MacBook Air byr på lang batteritid, et brukervennlig og ergonomisk tastatur i full størrelse samt stort pekefelt, og designen i aluminium er både lekker og robust. Ytelsen er god, og lynkjapp 802.11ac nettverksteknologi gjør maskinen fremtidssikker.
Det var en skuffelse at den aktuelle MacBook Air generasjonen kom uten høyoppløst Retina-skjerm, og skjermoppløsningen kunne vært høyere. Det ville også vært praktisk med en SD-kort leser.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

To-i-en-PC som har alt

Fy søren ... hvor rask den er!

For to år siden ville det ha kostet dobbelt så mye

Glimrende allround Mac

Usynlig mesh må ikke gjemmes bort

Mac in Black

Sei egoist-router

Laptopbrukere blir avhengige av denne

Chromebooks på skolebenken

Grønt fremskritt i små trinn

Overkommelig og superlett uten kompromisser

Gir deg internett i hele hagen

Lyd & Bilde
Scroll to Top