TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

TEST Apple MacBook Air 13,6” M2 (2022)

En rask overhaling

Apples ultrabook har fått ny design og en real vitamininnsprøytning. Men prisen er også deretter.

forfatter
Publisert 26.07.22 - 13:40
Karakter
Apple MacBook Air 13,6” M2 (2022)
L&B mener
Skyhøy ytelse fra den nye M2-prosessoren. Lekker oppdatert design. MagSafe er tilbake. Fire innebygde høyttalere støtter Spatial Audio.
Bare to USB-porter. Prisen er litt stiv.
 • Prosessor: Apple M2 octa-core
 • Skjerm: 13,6″ LED Liquid Retina, 2560 x 1664
 • Minne: 8 GB RAM
 • Lagring: 256 SSD
 • Grafikk: Apple M2 octa-core
 • Operativsystem: macOS Monterey
 • Mål og vekt: 30,41 x 21,5 x 1,13 cm / 1,24 kg
 • Batteri: 52,6 Wh litiumpolymer, 30 W USB-C til MagSafe 3 strømforsyning
 • Annet: 1080p HD FaceTime-kamera, Wi-Fi 6, Bluetooth 5.0, Touch ID, 2x Thunderbolt 3/USB 4, 3,5 mm jack
 • Web: apple.no
 • Geekbench 5: 1921 (single-core), 8892 (multi-core)
 • Geekbench 5 Compute: 23 683
 • GFXBench 5.0 T-Rex: 3365,08 frames
 • Cinebench R23: 1595 (single-core), 8122 (multi-core)
 • Basemark GPU: 2565
 • Basemark Web 3.0: 1529,72
Veil. pris 15990Pr. 26.07.22 Produktside

For første gang i manns minne har Apples MacBook Air fått ny design. Vi vinker farvel til det kileformede utseendet, og sier god dag til en slank og lett bærbar maskin. Den er flat som en pannekake – akkurat som Apples nye 14” MacBook Pro fra 2021, bare litt mindre og ikke på langt nær like tung.

Men den oppdaterte designen er ikke det eneste som er nytt på 2022-utgaven av Macbook Air. Den er også den første maskinen vi tester med Apples splitter nye M2-prosessor.

Den nye M2-generasjonen er basert på en 5 nm (nanometer) arkitektur, som gir opptil 100 GB/s minnebåndbredde, opptil 24 gigabyte integrert minne (mot tidligere 16 gigabyte) og opptil 35 prosent bedre grafikkytelse, lover Apple. Og ytelsen skal være 18 prosent bedre i forhold til den M1-prosessoren som vi allerede kjenner. Og da M1 allerede vasker gulvet med langt de fleste Intel-baserte maskiner, har vi sett frem til å prøvekjøre den første M2-modellen på markedet for å se om den lever opp til forventningene.

M2

Det korte svaret på det spørsmålet er – ja, det gjør den. Både i daglig bruk og i Benchmark-tester er den M2-baserte MacBook Air markant raskere enn de slanke Windows-PC-ene i samme prisklasse som vi har testet i det siste. Som for eksempel Huawei MateBook 14s og HP Spectre x360. I Geekbench 5 scorer Macbook Air henholdsvis 1921 poeng (single-core) og 8892 point (multi-core) – mot for eksempel 1604 og 4950 poeng fra HP Spectre x360 eller 1501 og 5927 poeng fra Huawei MateBook 14s. Det er nesten på nivå med tidligere nevnte 14” MacBook Pro! Når det gjelder den generelle ytelsen, er MacBook Air takket være M2-prosessoren stort sett like rask som Pro-modellen. Til tross for en markant prisforskjell.

Apple MacBook Air M2 availability July 2022 4up colors
2022-utgaven av MacBook Air kommer i fire nye farer, nemlig sølv, stjerneskjær, space grey og midnatt. (Foto: Apple)

Sistnevnte kommer riktignok “bare” med Apples M1 Pro-prosessor, men i vår testkonfigurasjon bød MacBook Pro på 16 gigabyte RAM og en integrert GPU med 14 kjerner, hvor MacBook Air må nøye seg med åtte. Den forskjellen gjør seg selvfølgelig bemerket i de Benchmark-testene som har fokus på den grafiske ytelsen. Her scorer MacBook Pro 34 166 poeng i Geekbench 5 Compute og 4415 poeng i Basemark GPU, mens MacBook Air må nøye seg med henholdsvis 23 683 og 2565 poeng. Det kan synes som en stor forskjell, men det må understrekes at Macbook Air fortsatt er markant raskere enn de førnevnte Windows-PC-ene når det gjelder grafikkytelsen.

Det betyr i praksis at MacBook Air klarer de fleste alminnelige grafiske oppgaver som bilderedigering, rendring av video eller avspilling av video i 8K-format uten de store problemene. Likevel, hvis du har mange tungere grafiske oppgaver, som kanskje i tillegg skal avvikles på samme tid, er det Macbook Pro du skal ha.

Til gjengjeld klarer MacBook Air seg helt uten vifter. Uten å bli varm.

Ligner MacBook Pro

Som nevnt har den oppdaterte MacBook Air fått ny design slik at den ligner Apples nyeste MacBook Pro-modeller. Det gjelder ikke bare den fysiske utformingen, men også diverse komponenter. For eksempel er det innebygde webkameraet blitt oppgradert til 1080p oppløsning. Skjermen på MacBook Air har nå fått en såkalt notch i toppen av skjermen, hvor webkameraet er plassert.

I tillegg er den savnede magnetiske MagSafe-kontakten til strømforsyningen tilbake, og MacBook Air har fått innebygd hodetelefoninngang, som takler tungdrevne hodetelefoner med høy impedans.

Apple MacBook Air M2 availability July 2022 performance
Med M2 kan MacBook Air-brugere flyve gennem projekter i iMovie. Den nye MacBook Air yder hurtigere end nogen Windows-PC i samme prisklasse. (Foto: Apple)

Apropos lyd, så kommer den nye MacBook Air for første gang med fire innebygde høyttalere, som blant annet gjør den slanke ultrabærbare i stand til å støtte Apple Spatial Audio når man lytter til musikk eller ser video. Dolby Atmos klarer de også.

I forhold til fjorårets Macbook Air er skjermen blitt litt større (13,6” mot tidligere 13,3”), og den nye skjermen er med en maksimal lysstyrke på 500 nits også blitt litt mer lyssterk. Det er imidlertid fortsatt lang vei opp til Macbook Pros mini-LED baserte Liquid Retina XDR-panel, som kan klare opptil 1600 nits.

Som forgjengeren kan den nye MacBook Air trekke en 6K-skjerm, hvis man skulle ha en stående. Det er også mulig å bruke en nyere iPad koblet trådløst til som ekstern skjerm ved å aktivere Sidecar i systeminnstillingene.

Det er bare to USB-C/Thunderbolt 3-porter på maskinens venstre side, mens det på motsatt side er en 3,5 mm kontakt til hodetelefoner eller eksterne høyttalere.

Konklusjon

Den nyeste MacBook Air er på alle bauer og kanter den beste Air-modellen elektronikkgiganten fra Cupertino noensinne har sendt på markedet. Men det sier vi jo nesten hver gang. Det er bare vanskelig å få armene ned, når Apple igjen og igjen overgår sin egen rekordytelse.

Apple MacBook Air M2 availability July 2022 MagSafe
MagSafe er tilbake på MacBook Air med MagSafe 3, som har en oppdatert design. Med vårt testeksemplar fulgte en USB‑C-strømforsyning på 30 watt. Modeller med GPU med ti prosessorkjerner kommer med 35 watt strømforsyning som har to USB-C-porter. (Foto: Apple)

Eneste strek i regningen er i virkeligheten prisen. For to år siden kostet vårt testeksemplar av MacBook Air med M1-prosessor 12 790 kroner, noe som virkelig var en fantastisk gunstig pris. Den nye modellen koster 15 990 kroner for en tilsvarende konfigurasjon, noe som gjør kjøpsbeslutningen litt vanskeligere.

Det er imidlertid ingen tvil om, at hvis budsjettet ditt befinner seg et sted mellom 14 000 og 16 000 kroner, får du vesentlig mer saft og kraft for pengene med en Macbook Air enn med en Windows-PC til samme pris.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse
forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Koble alle enheter til en kontakt En Thunderbolt 4 USB-dokk gir din bærbare nye muligheter og skaper orden på skrivebordet.
Nei, USA forbyr IKKE alle Huawei-produkter Amerikanske myndigheters fokus er på å stoppe salget av telekommunikasjonsutstyr og overvåkningsteknologi fra fem navngitte kinesiske selskaper
Fargesprakende skjerm fra MSI MSI Prestige 16 er en ny kontor-bærbar fra MSI, som er den første med bakbelyst skjerm med Mini-LED.
Koster den virkelig ikke mer? Acer Swift 5 ligner og oppfører seg som et direktørleketøy. Men den koster så lite at de fleste kan være med.
Få den gamle PC-en på det raske nettet Netgear AXE3000 gir deg enkel tilgang til det lynraske Wi-Fi 6E med en USB 3.0-adapter.
Musestille fra Trust Hvis du - eller omgivelsene dine - plages av høylytte tastetrykk og museklikk, da har Trust et alternativ.
Følg Lyd & Bilde