Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

nyhet

CES: 98 tommers 8K TV fra Sony

8K er i vinden i år, og Sony slipper to modeller: en på 85 og en på 98 tommer! Nye OLED-modeller er også på vei.

Skrevet av / 08.01.19 - 05:27
CES: 98 tommers 8K TV fra Sony

MASTER Series Z9G er navnet på de nye råskinnene fra Sony, med 8K oppløsning! Dette er svært påkostede LCD-TV-er, som naturligvis får HDMI 2.1 slik at TV-ene faktisk også støtter fremtidig innhold med 8K oppløsning.

Sonys egen X1 Ultimate prosessor er på plass på innsiden for å trylle frem gullet fra bildepanelet, og såkalt Backlight Master Drive betyr ekte bakbelyst LED, med en hel rekke ulike individuelle soner for optimal kontroll over lys og svartnivå. Det oppgis ikke hvor mange soner som brukes på Sony 8K, men på CES i 2016 ble en 85-tommer med denne teknologien vist frem, hvor det da ble sagt den hadde over 1.000 baklyssoner.

Vi fikk overvære herlighetene, og ut i fra hva undertegnede kunne se var bildene superskarpe, med ekstrem dybdefølelse og fargerikdom. 85 tommeren ville dessuten sett mer enn stor nok ut, om den ikke ble «dverget» av 98-tommeren ved siden av!

Kommer til sommeren

Vi har ikke fått vite priser på TV-ene, men det forundrer oss ikke om du får en Tesla Model 3 for mindre enn hva den største TV-en vil koste. Begge TV-ene, som for øvrig heter XBR-85Z9G og 98Z9G er planlagt i salg til sommeren, og vi har fått bekreftet at de kommer til Norden.

Sony 65A9G 77A9G
Også i år får vi nye OLED-TV-er, i form av seriene A8G og A9G. Hver av dem tilbyr 65 og 77-tommers versjoner. Avbildet er 65A9G Foto: Geir Gråbein Nordby

OLED

Sony viste også frem årets OLED-TV-er, en 65-tommer og en 77-tommer. Men der hvor LGs nyeste OLED-TV-er har 8K oppløsning, må du nøye deg med 4K på 65A9G og 77A9G. Forvent i stedet en finpussing av fjorårets modeller. Disse slippes til våren. Heller ikke her har vi fått priser, men Sonys utsendte regner med det blir omtrent som forgjengerne.

Sony snakket varmt om seg selv på årets CES-messe. Foto: Geir Gråbein Nordby

 

Dagens pressekonferanse fra scenen var for øvrig en aldri så liten skuffelse, da det kun dreide seg om fremsnakking av Sony som merke, hvor flinke de er til å produsere filmer og lyd, og vi fikk se noen videoer av samarbeidspartere – blant andre James Cameron og Pharrell Williams – som også snakket om hvor flinke Sony er.

Pharell WIlliams
Pharrell Williams kom også ut på scenen for å lovprise Sony. Foto: Geir Gråbein Nordby

Vi bet oss likevel merke til at Sony jobber i kulissene med et 360 graders lydformat til musikk, vi får høre mer om dette i morgen.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hold styr på helsa

Smarteste kjøleskapet vi har sett

Bybil på strøm

Radioen som aldri går tom for strøm

En TV du kan se på - og gjennom

Ørepropper med tapsfri CD-lyd

Glem 85", nå er det 98" som gjelder

Så billig får du ikke 150 tommer

Sjekk LGs 97-tommers OLED!

IFA-nyheter fra Samsung

Hva kan vi vente oss på årets IFA-messe?

Men high-end hi-fi var slett ikke dødt.

Lyd & Bilde
Scroll to Top